به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، سعید غفوری مدیرعامل شهر جدید پردیس ابتدای هفته گذشته در نشست خبری خود اعلام کرد برای تکمیل مسکن مهر این شهر حدود 5 هزار میلیارد تومان نیاز داریم که برای تأمین این حجم از منابع، روش های مختلفی را برگزیده ایم که از جمله آنها، درخواست دریافت تسهیلات هزار میلیارد تومانی از محل اقساط بازگشتی مسکن مهر از بانک عامل بخش مسکن است.
رحیمی انارکی: اقساطی از مسکن مهر باقی نمانده تا برای آن تصمیم گیری شود
این اظهار نظر مدیرعامل شهر جدید پردیس در حالی عنوان شد پیش از این ابوالقاسم رحیمی انارکی مدیرعامل بانک عامل بخش مسکن در واکنش به درخواست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در بهمن ماه سال گذشته برای تحقیق و تفحص از این بانک در خصوص نحوه مصارف اقساط بازگشتی مسکن مهر اعلام کرد: قرار بوده از سال 92 بازپرداخت بدهی این بانک دولتی و تخصصی به بانک مرکزی بابت 55 هزار و 500 میلیارد تومان خط اعتباری طرح مسکن مهر آغاز شود که با مجوز هیئت دولت، استمهال 10 ساله به این خط اعتباری داده شد و منابع مسکن مهر تا سال 1402 با مصوبه هیئت دولت در اختیار بانک عامل بخش مسکن قرار دارد.
وی ادامه داد: اقساط وصولی سه سال نخست این 10 سال، برای افزایش سقف تسهیلات مسکن مهر از 25 به 30 میلیون تومان و 7 سال دوم اقساط بازگشتی در اختیار صندوق پس انداز مسکن یکم قرار می گیرد.
به گفته رحیمی انارکی همه این برنامه ریزی ها دارای مجوزهای قانونی از دولت، بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار است و عملا تا سال 1405 دیگر اقساطی باقی نمی ماند که درباره آن تصمیم گیری شود.
عضو هیئت مدیره بانک: کاهش سود وام مسکن یکم با اقساط مسکن مهر
محمدعلی دهقان دهنوی عضو هیئت مدیره بانک عامل بخش مسکن در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره موافقت این بانک با درخواست شهر جدید پردیس برای اعطای تسهیلات هزار میلیارد تومانی ار محل اقساط بازگشتی مسکن مهر برای تکمیل پروژه های مسکن مهر این شهر اظهار کرد: بر اساس توافقی که در گذشته میان بانک عامل بخش مسکن، بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی انجام شده، بازگشت اقساط مسکن مهر صرف پرداخت تسهیلات صندوق پس انداز مسکن یکم می شود.
وی ادامه داد: علت اینکه توانستیم ارقام سود تسهیلات مسکن یکم را به نرخ های 6 و 8 درصد کاهش دهیم، به دلیل تخصیص اقساط بازگشتی مسکن مهر به تجهیز منابع این صندوق است و در حال حاضر این اختصاص انجام شده است.
به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، با توجه به استقبالی که از تسهیلات مسکن یکم شده، امکان پذیر نیست تا تسهیلات درخواستی هزار میلیارد تومانی تکمیل مسکن مهر پردیس را تأمین کنیم. چون منابعی باقی نمانده تا تسهیلات دیگری با آن پرداخت شود.
دهقان دهنوی تأکید کرد: بنابراین امکان استفاده از اقساط بازگشتی مسکن مهر در مصارف دیگر وجود ندارد ولی اگر موفق شویم تا از منابع دیگر یا خط اعتباری جدید بتوانیم مشکل مسکن مهر پردیس را حل کنیم، حتما از این کار استقبال خواهیم کرد.
وی در پاسخ به پرسشی درباره شفاف سازی نحوه هزینه کرد اقساط بازگشتی مسکن مهر از سوی بانک عامل بخش مسکن تصریح کرد: بانک همواره صورت های مالی خود را در خصوص اقساط بازگشتی مسکن مهر در سایت خود قرار داده و مفصلا تسهیلاتی که پرداخت شده را به اطلاع مشتریان و مردم رسانده است.
این مقام مسئول در شبکه بانکی یادآور شد: باید به بانک و تسهیلات بانکی به عنوان ظرف و مظروف نگاه کرد که مرتبا منابع مختلفی به آن وارد شده و تسهیلات گوناگون از آن خارج می شود. ما در بانک عامل بخش مسکن منابع سپرده ای جذب می کنیم اقساط وصولی مسکن مهر یا سایر تسهیلات را دریافت می کنیم و همه آنها را به مصارف بخش مسکن شامل تسهیلات «صندوق یکم»، «از محل اوراق تسهیلات مسکن» و «بدون سپرده» اختصاص می یابد که نوع هزینه کرد و بازگشت همه آنها کاملا مشخص است. صورت های مالی این «درآمد ـ هزینه» مرتبا هم به مردم و هم دستگاه های نظارتی ارائه می شود.