سفر کردن یعنی خوردن و تجربه کردن غذاهای مختلف و از آنجا که صبحانه مهمترین وعده غذایی روز است. در ایامی که تعطیلات و سفرهای نوروزی را در پیش رو داریم، تصمیم گرفتیم به شرح مختصری از انواع رایج صبحانه در هتلها بپردازیم. همانطور که میدانید صبحانه وعدهای است که بعد از چند ساعت چیزی نخوردن و یک خواب طولانی صرف میشود و به عنوان مهمترین وعده غذایی روزانه هم از آن یاد میشود و می تواند در یک رژیم غذایی سالم و مناسب برای به تناسب رساندن اندام کاربرد داشته باشد.
+ درباره فواید خوردن این وعده غذایی مهم بیشتر بخوانید.
بنابراین چه در سفر باشید چه در منزل، چه در تعطیلات باشید و چه یک روز کاری معمولی در پیش رو داشته باشید صبحانهتان را مثل یک شاه بخورید، ناهار را مثل یک شاهزاده و شامتان را مانند فقرا. لازم به یادآوری است که این وعده گاهی به طور مستقل در ساعتهای آغازین روز یا نزدیک ظهر صرف میشود که در این حالت با ناهار یکی شده و به آن برانچ (Brunch) میگویند.
صبحانه کانتیننتال (Continental Breakfast)
صبحانه سنتی کانتیننتال سبک سادهای از این وعده غذایی است که شامل کروسان داغ، نان تُست، کره، مربا و قهوه به عنوان نوشیدنی میشود. در منوی کانتیننتال به شیوه رایج امروزی مواد دیگری هم به چشم میخورند:
- انواع آب میوه تازه
- نانهای مختلف (تُست، کروسان، نان بریوش، مافین و...)
- انواع مربا، مارمالاد، عسل
- نوشیدنی (چای، قهوه، شکلات داغ و...)
برخی از وسایل و ابزاری که در این سبک مورد استفاده قرار میگیرند شامل لیوان شیشهای، زیر لیوانی، قاشق چایخوری، بشقاب پیشدستی، دستمال سفره، ظرف و چاقوی مخصوص کره و مربا، فنجان صبحانه، نعلبکی، قاشق چایخوری، شکرپاش و ... میشوند.
صبحانه انگلیسی (کامل)
صبحانه انگلیسی که به آن صبحانه کامل هم میگویند یک وعده غذایی مفصلتر است و برای تهیه آن باید وقت و زحمت بیشتری صرف کرد. منوی این وعده غذایی ممکن است بین 2 تا 8 خوراکی مختلف را در بر گیرد:
- انواع آب میوه تازه (آب پرتقال، آب آناناس، آب گوجه)
- میوههای خرد شده (گریپ فروت، خربزه، موز، گلابی و...)
- میوههای کمپوت شده (سیب، آلو، انجیر و ...)
- غلات صبحانه که به همراه شیر گرم یا سرد سرو میشوند.
- ماهی سالمون (کبابی، بخار پز و آبپز)
- تخم مرغ (نیمرو، سفت، عسلی و املت)
- گوشت (بیکن، سوسیس، سالامی به صورت کبابی یا سرخ شده)
- انواع نان و شیرینی (نان تست، کروسان، رولت، نان چاودار و...)
- عسل، مربا، مارمالاد و ...
- نوشیدنی (چای، قهوه، شکلات داغ، شیر و ...)
برخی از وسایل و ابزاری که مورد استفاده قرار میگیرند شامل چاقو و چنگال جفت، لیوان شیشهای، زیر لیوانی، قاشق چایخوری، چاقو و چنگال مخصوص ماهی، قاشق و چنگال دسر خوری، پیشدستی، دستمال سفره، جای مخصوص نان تست، ظرف و چاقوی مخصوص کره و مربا، فنجان و قاشق چایخوری، شکر پاش، نمکپاش و ... میشوند.
صبحانه آمریکایی
در منوی آمریکایی نیز میتوانید انتخابهای متنوعی داشته باشید. این صبحانه شباهت زیادی به صبحانه انگلیسی دارد، با این تفاوت که در سبک آمریکایی ماهی سرو نمیشود.
- انواع آب میوه، سالاد میوه یا میوههای کمپوت شده
- انواع غلات صبحانه
- تخم مرغ (نیمرو، سفت، عسلی و املت)
- گوشت (بیکن، سوسیس، سالامی به صورت کبابی یا سرخ شده)
- انواع نان و شیرینی (نان تست، کروسان، رولت، نان چاودار و...)
- عسل، مربا، مارمالاد و ...
- نوشیدنی (چای، قهوه، شکلات داغ، شیر و ...)
برخی از وسایل و ابزاری که در این سبک مورد استفاده قرار میگیرند شامل چاقو و چنگال جفت، لیوان شیشهای، زیر لیوانی، قاشق چایخوری، قاشق و چنگال دسر خوری، پیشدستی، دستمال سفره، جای مخصوص نان تست، ظرف و چاقوی مخصوص کره و مربا، فنجان و قاشق چایخوری، شکر پاش، نمکپاش و ... میشوند.
بوفه
صبحانه به دلیل این که شامل تمام مسافران میشود و در ساعاتی محدود صرف میشود یکی از خدماتی است که برای هتلها مسئولیت و دردسر بسیاری ایجاد میکند. هجوم تعداد زیاد مسافران ممکن است باعث هرج و مرج و در نتیجه سردرگرمی و استرس کارکنان و خدمتکاران هتل شود. برای حل این مشکل امروزه در اغلب هتلها صبحانه به صورت بوفه سرو میشود و روند پذیرایی و صرف آن را آسانتر میکند. خوراکیها و مواد غذایی این بوفه نیز ترکیبی از مواردی است که پیشتر ذکر کردیم.