ماهان شبکه ایرانیان

خزانه جهانی بذر سوالبارد ، خزانه بذر روز قیامت

تصور کنید روزی برای کره ی زمین ، خانه ی انسان ها و دیگر جانداران اتفاقی ناگوار بیفتد و زندگی بر روی کره ی آبی در خطر باشد . این اتفاق ممکن است یک طوفان ، سیل ، خشکسالی و &#۸۲۳۰; باشد . به نظر شما سرنوشت موجودات زمین چه خواهید شد ؟ کسی زنده خواهد ماند ؟

تصور کنید روزی برای کره ی زمین ، خانه ی انسان ها و دیگر جانداران اتفاقی ناگوار بیفتد و زندگی بر روی کره ی آبی در خطر باشد . این اتفاق ممکن است یک طوفان ، سیل ، خشکسالی و … باشد . به نظر شما سرنوشت موجودات زمین چه خواهید شد ؟ کسی زنده خواهد ماند ؟

جواب این سوال را زمانی متوجه می شویم که این خطرات احتمالی را ببینیم و آن ها را حس کنیم . گرچه تا به امروز بسیاری از بلایای طبیعی را انسان تجربه کرده است و خسارات زیادی هم دیده است . هزاران نفر کشته شده اند و شهر های زیادی غیر قابل سکونت .

در مجمع الجزایر سوالبارد در کشور نروژ مکانی وجود دارد که حدود نیم میلیون گونه یعنی 2 میلیارد دانه کشاورزی را در خود جای داده است تا در روز مبادا به کمک بازماندگان برسند تا بتوانیم از خطر انقراض و دیگر خطرات احتمالی جان سالم به در ببریم . 

نام این مکان خزانه ی جهانی بذر سوالبارد است که به آن خزانه ی بذر روز قیامت نیز گفته می شود . 

همراه کارناوال باشید تا سری به این مکان مرموز و نجات دهنده در آینده بزنیم . 

سوالبارد
خزانه جهانی بذر سوالبارد

روز مرگ زمین ، خزانه ی بذر سوالبارد به کمک می آید …

شاید همه جا تاریک شود ، خورشید دیگر به سطح زمین نتابد و دما به شدت پایین برود . پرندگان دیگر در آسمان ها پرواز نمی کنند و حیوانات پناه گرفته اند . چند ماه پیش خبر انفجار یک کوه آتشفشان در یکی از جزایر دور دست خبر ساز شد و امروز تمامی کره ی زمین درگیر آن شده است . زندگی بر روی زمین در حال نابودی است و اگر این حادثه ادامه پیدا کند بسیاری از جانداران حدود 95% آن ها منقرض می شوند . 

ممکن است شهاب سنگی با زمین برخورد کند و ما نیز به همراه دیگر جانداران مانند دایناسور ها از بین برویم و گونه های تازه ای فرمانروایان این کره شوند . اتفاقی که ممکن است در آینده ما را تهدید کند . 

این اتفاقات ممکن است هر لحظه به وقوع بپیوندند . ما انسان ها چه کاری کرده ایم تا در مقابل این حوادث آماده باشیم ؟ مطمئنا شانس کمی برای زنده ماندن خواهیم داشت و بیشتر جمعیت کره ی زمین کشته می شوند ولی با این حال اقداماتی صورت گرفته است و یکی از آن ها ساخت خزانه ی جهانی بذر سوالبارد می باشد تا اگر کسی بعد از این حوادث زنده ماند بتواند بار دیگر زندگی را به این کره ی عزیزمان ، زمین برگرداند . 

در ادامه با این مکان بیشتر آشنا می شویم . 

در حال بارگذاری ویدئو ...

با این خزانه بیشتر آشنا شویم …

سال 2008 میلادی در 26 فوریه این خزانه شروع به کار کرد و در همان روز های اولیه حدود 100 میلیون بذر از 100 کشور را در خود ذخیره کرد و این برای بسیاری جالب جلوه کرد . هر روز تعداد بیشتری دانه به ذخیره ی این خزانه اضافه می شده است تا این که در سال 2010 و ماه مارس بیش از 500 هزار #گونه های گیاهی به همراه دانه های کشاورزی آن ها در این خزانه جمع شده بود . 

اگر روزی خطراتی مانند آفت ها ، خشکسالی و خطر جدی #گرمایش کره ی زمین ما و دیگر جانداران را تهدید کند شک نکنید که این مکان برای نجات کار های زیادی برایمان انجام خواهد داد . از دانه هایی که در این مرکز نگهداری می شود می توان به جو ، بادمجان ، کاهو ، ذرت ، برنج ، گندم و … اشاره کرد . 

ما برای این حوادث ناگوار به هیچ عنوان آمادگی لازم را نداریم و این خزانه یکی از امید های بقا برای گونه ی انسان و به دنبال آن دیگر جانوران می باشد . با پیشرفت تکنولوژی انسان ها بیشتر باید در رابطه با این حوادث تصمیماتی را اتخاذ نمایند . 

در ادامه نگاهی تخصصی به این مکان خواهیم داشت . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد
خزانه جهانی بذر سوالبارد

ویژگی های این خزانه ی دانه

 این #خزانه در یکی از جزایر دور افتاده ی سوالبارد کشور نروژ قرار گرفته است و دارای ویژگی های جالبی می باشد . 

… این خزانه در 100 کیلومتری قطب شمال ساخته شده است . 

خزانه ی سوالبارد در انتهای یک #تونل یخی که عمقی برابر با 120 متر دارد بنا شده و این را باید بگوییم که اگر برق این منطقه از کار بیفتد دمای زیر صفر این تونل یخی از دانه ها حفاظت می کند به طوری که یک دانه ی گندم حدود 1700 سال و سورگوم 20000 سال می تواند سالم بماند . اگر کره ی زمین در گرم ترین شرایط آب و هوایی هم قرار بگیرد ، یخ های طبیعی حدود 200 سال در اطراف این خزانه پا برجا خواهند ماند . 

… درب های ورودی و دیگر درب های این مجموعه از جنس فلز هستند و بسیار سنگین می باشند . ترخیص کالا و وارد و خارج شدن اجناس تحت نظارت شدید می باشند . 

این مطقه در سال 4 ماه کاملا تاریک است . 

در چند کیلومتری این خزانه یک فرودگاه کوچک به نام سوالبارد ساخته شده است که در صورت یخ زدن آب های اطراف این #جزیره بتوان به این مکان دسترسی داشت .

این خزانه توسط مدیران بانک ژن نوردیک اداره می شود . 

به هنگام وارد شد به این مکان با سق هایی از جنس فولاد که با منشور ها و آینه ها تزئین شده اند مواجه می شوید . دلیل به کار بردن منشور و آینه این است تا از نور قطبی در فصل تابستان به درون سازه استفاده کنند . هر انبار ذخیره بیش از 4٫5 میلیون گونه را می تواند در خود جای دهد . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد
خزانه جهانی بذر سوالبارد

دلیل ساخت این خزانه ی دانه

#کره ی زمین همواره در خطر است . ممکن است یک شهاب سنگ به راحتی #حیات کنونی این کره را دگرگون کند و یا بلایای طبیعی باعث دگرگونی شوند . انسان ها باید برای این گونه حوادث در آمادگی کامل به سر ببرند ولی اقدامات زیادی صورت نمی گیرد . 

این خزانه در زمان به وقوع پیوستن یکی از حوادث نابود کننده می تواند کمک زیادی به انسان ها و دیگر جانوران کند . تصور کنید هیچ گیاهی بر روی سطح زمین یافت نمی شود و از طرف دیگری دانه ای برای کاشت نیست . چه باید کرد ؟ می توان به این خزانه رفت و از دانه های حفاظت شده استفاده کرد . ممکن است این سوال در ذهن شما شکل بگیرد که آیا می توان بعد از حادثه به این مکان دسترسی داشت ؟ هنوز هیچ یک از مقامات جوابی برای این سوال ندارند ولی می توان تصور کرد که زمانی که حادثه رخ دهد تدابیری از سوی مقامات صورت بگیرد تا بتوان به آن دسترسی داشت . 

اگر روزی کره ی زمین با خطر نابودی مواجه شد یادتان باشد که این خزانه انتظار می کشد تا زمین را نجات دهد . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد
خزانه جهانی بذر سوالبارد

ماموریت خزانه ی جهانی بذر سوالبارد چیست ؟

این مکان تنها یک هدف دارد و آن نگهداری از دانه ها برای روز مبادا است . ولی با گذشت زمان در میابیم که به هنگام جنگ های بزرگ و تخریب کننده و در پی آن نابودی گسترده ی زمین های کشاورزی ممکن است گونه ی گیاهی خاصی در خطر باشد و این جاست که این خزانه به کمک می آید . 

سیل های بزرگ ، آفت ها ، زمین لرزه ها … از دیگر موضوعاتی هستند که این خزانه به هنگام نیاز با این خطرات مقابله می کند . 

طبق گفته ی هفت نامه خبری و بین المللی اکونومیست ، این خزانه مکانی است که حدود 1750 بانک دانه را در خود جای داده است . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد

معماری و نحوه ی ساخت این خزانه

کشور های نروژ ، سوئد ، فنلاند ، دانمارک و ایسلند در سال 2006 در ماه ژوئن شروع به ساخت این خذانه کردند . این بانک دانه 120 متر در داخل یک تونل یخی فرورفته است و برای ساخت آن از معماری پیشرفته و مدرنی استفاده شده است . 

این ساز حدود 130 متر از سطح زمین فاصله دارد و این باعث شده تا محیط داخل کاملا خشک باشد . دمای محیط برای نگهداری این دانه ها از -3 تا -18 درجه ی سانتیگراد می باشد . 

دیوار های این خزانه بسیار محکم و قطور هستند تا در مقابل انواع خطرات و #آب و هوا از دانه ها مراقبت کنند . 

محیط بیرونی این بنا طوری ساخته شده است که از فواصل دور بتوان آن را دید .

در شب چراغ هایی بر روی قسمت بالایی این بنا روشن می شود و منظره ی جالب و زیبایی را بوجود می آورد . 

داخل این سازه راهروهای زولانی و عریضی ساخته شده است که همگی به مخازن نگهداری داه ها راه دارند . در طول مسیر چراغ هایی خاص با نور مناسب راه را برای شما و دیگر کارکنان روشن می کند . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد
یکی از راهرو های خزانه جهانی بذر سوالبارد
یکی از راهرو های خزانه جهانی بذر سوالبارد
یکی از انبار های خزانه جهانی بذر سوالبارد
یکی از راهرو های خزانه جهانی بذر سوالبارد
اتاق کارکنان قبل از ورود به خزانه جهانی بذر سوالبارد
در فلزی خزانه جهانی بذر سوالبارد

مخازن نگهداری دانه ها 

دانه ها در محفظه هایی دسته بندی شده و کاملا بسته نگهداری می شوند که هر کدام در یک بسته بندی 4 لایه قرار گرفته اند و سپس در جعبه های حمل و نقل پلاستیکی قرار داده می شوند . 

دمای این اتاق های نگهداری در بیشتر مواقع برابر با -18 درجه ی سانتیگراد می باشد . 

سیستم های ویژه ای به هنگام قطع شدن برق وجود دارد که سبب می شوند دمای مخازن ثابت بماند ولی همانطور که گفته شد وجود یخ های طبیعی در اطراف این خزانه از افزایش دما جلوگیری می کند . 

مخازن نگهداری دانه ها
مخازن نگهداری دانه ها
مخازن نگهداری دانه ها
مخازن نگهداری دانه ها
مخازن نگهداری دانه ها
مخازن نگهداری دانه ها

GCDT و نقش این سازمان در رابطه با این خزانه

سازمان جهانی زراعت و اصلاح نباتات بر پایه ی اعتماد نقش پررنگی در روش و شیوه ی اداره ی این خزانه ایفا می کند به طوری که برای انجام نقل و انتقال دانه ها ، قرار گیری دانه ها در مخازن و … اجازه و بازرسی این سازمان کاملا ضروری می باشد . 

این سازمان به هنگام بروز هر مشکلی در رابطه با دانه ها باید پاسخگو باشد . 

سازمان های بزرگ و جهانی دیگری در این راه فعالیت می کنند و از آن ها می توان به FAO و CGIAR اشاره کرد . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد

خزانه ی جهانی بذر سوالبارد جوایز و افتخاراتی را دریافت کرده است

مجله ی تایمز این سازه را در سال 2008 به عنوان ششمین اختراع برتر جهان نامیده است . 

این خزانه در سال 2009 برنده ی جایزه ی Lightin کشور نروژ شده است . 

خزانه جهانی بذر سوالبارد در شب

ایده ی ساخت این سازه از کجا آمده است ؟

از سال 1984 نوردیک ژن بانک ( NGB ) اقدام به جمع آوری دانه های #گیاهان و فریز کردن آن ها می کرده است و آن ها را در یک معدن ذغال سنگ قدیمی انبار و نگهداری می نموده است . 

این معدن در همان سوالبارد قرار داشته است . 

بعد از گذشت چندین سال حدود 10000 دانه جمع آوری شده بود که بیش از 300 گونه را شامل می شده است . 

این ایده که وجود یک خزانه برای تمامی دانه ها الزلمی است سال ها مورد بحث بوده است و نهایتا در سال 2008 این رویا به واقعیت پیوست . 

عکسی از دیگر مکان های مشابه خزانه جهانی بذر سوالبارد

اگر زمین در خطر باشد …

روزی می رسد که کره ی آبی رنگ و زیبای ما با خطر نابودی مواجه می شود . تمامی جانداران در خطر انقراض قرار می گیرند . در این زمان تنها راه زنده ماندن و ادامه ی بقا یافتن محیطی مناسب تر و یافتن غذا خواهد بود . 

چگونه باید غذا پیدا کرد ؟ چیزی باقی مانده است ؟ خیر ، همه چیز از بین رفته و تنها مکانی که می توان به آن امید داشت خزانه ی سوالبارد خواهد بود و می توان از دانه های ذخیره شده در آن استفاده کرد و امیدی تازه برای ادامه ی زندگی و بقا پیدا کرد . 

سوالبارد

در کنار هم از زمین مراقبت کنیم

امروزه #گرمایش جهانی گریبان گیر کره ی زمین شده است . وجود کارخانه ها ، اتومبیل ها ، گاز های گلخانه ای ، افزایش استفاده از انرژی های فسیلی همگی باعث شده تا هر سال با افزایش دمای زمین مواجه شویم . 

این را باید به خاطر داشته باشیم که ما انسان ها تنها ساکنان این سیاره نیستیم و دیگر جانداران به اندازه ی ما از زندگی در کره ی زمین سهم دارند . زمانی که وضعیت امروزی خرس های قطبی ، پنگوئن ها ، فک ها نگاه کرد با واقعیت تلخی مواجه می شویم و خواهیم دید که این موجودات چگونه از خود خواهی ما انسان ها و در کنار آن بی توجهی به محیط زیست رنج می برند . 

در کنار هم از زمین مراقبت کنیم

پیشنهاد کارناوال

به نظر شما چه کار هایی می توان انجام داد تا از کره ی زمین محافظت کنیم ؟ با ما در جریان بگذارید . 

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان