ماهان شبکه ایرانیان

آمریکا به دنبال امضای پیمان با ایران است

برایان هوک، نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا می‌گوید ایالات‌متحده به دنبال مذاکره درباره امضای پیمانی با ایران است که توقف برنامه هسته‌ای و موشکی این کشور را توامان در بر بگیرد.

آقای هوک در نطقی در اندیشکده هادسن واشنگتن دی‌سی گفت: "برجام تقریبا به صورت کامل در برابر برنامه موشکی ایران سکوت کرده بود و ایران هم با استفاده از همین موضوع به توسعه برنامه موشکی خود ادامه داده است."

او پیش از به میان آوردن قصد کاخ‌سفید برای امضای پیمانی جدید با ایران، با اشاره به خروج آمریکا از توافق هسته‌ای (برجام) گفت سه علت اصلی مبنای این تصمیم‌گیری بوده است: تعهداتی معروف به "مفاد غروب" که پس از مدتی از بین می‌رود؛ ناقص بودن نظام راستی آزمایی و بازرسی‌ها؛ و تقریبا سکوت کامل برجام درباره برنامه موشکی ایران.

آقای هوک با اشاره به این موضوع برنامه موشکی ایران را "تهدید مستقیم صلح جهانی" خواند و گفت ادامه برنامه موشکی تهران ناقض تعهدات این کشور به قطعنامه‌های شورای امنیت است.

وی برنامه موشکی ایران را بزرگترین در نوع خود در خاورمیانه خواند و این کشور را متهم کرد که علاوه بر پیشبرد برنامه موشکی خود آن را درخدمت نفوذ خود در منطقه گرفته و در اختیار "شبه‌نظامیان شیعه در عراق؛ حوثی‌ها در یمن و حزب الله لبنان" قرار داده است.

آقای هوک مدعی شد که دولت ایران از سال ۲۰۱۲ حدود "۱۶ میلیارد دلار در سوریه، عراق، لبنان و یمن هزینه کرده و در سوریه ۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار اعتبار در اختیار بشار اسد، رئیس جمهوری این کشور" قرار داده است."

"من نمی‌دانم این چه طور قرار است به اوضاع سوریه کمک کند."

نماینده ویژه امور ایران در وزارت خارجه آمریکا همچنین به آزمایش‌های اخیر موشکی ایران از آنها به عنوان نشانه‌ای از عزم این کشور برای دستیابی به موشک‌های میان‌برد و قاره‌پیما اشاره کرد و گفت: "ما می‌دانیم که به طور تاریخی دانش موشک بالستیک دست در دست برنامه تولید بمب هسته‌ای است و منظور نکردن برنامه موشکی ایران در برجام یک اشتباه کامل بود."

این در حالی است که ایران همواره برنامه موشکی خود را برنامه‌ای با اهداف دفاعی معرفی کرده و گفته حاضر به هیچ مذاکره‌ای در این باره نیست.

با وجود تکرار انتقادها از برجام، آقای هوک در بخش پرسش و پاسخ سخنرانی خود در اندیشکده هادسن گفت: "موضع ما در برابر ایران کاملا آشکار و عیان است. ما از این کشور می‌خواهیم که همچون یک کشور نرمال رفتار کند و از فواید این بهنجاری هم سود ببرد."

آقای ترامپ بارها درباره امکان مذاکره مستقیم با ایران با هدف یافتن جایگزینی برای توافق هسته‌ای (برجام) صحبت کرده است اما مقام‌های ایران تاکنون هیچ تمایل علنی برای مذاکره مجدد با آمریکا بر سر برنامه موشکی خود نشان نداده است.

مقام‌های عالی‌رتبه دو کشور هفته دیگر در نیویورک و در مجمع عمومی سازمان ملل حاضر خواهند شد.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان