به گزارش خبرنگار مهر، چینی ها شناخت کمی از ایران ندارند این را می شود از لابه لای حرف هایشان فهمید وقتی نام ایران را می شنوند اولین کلمه ای که به ذهنشان می آید تاریخی بودن و قدیمی بودن آن است. بعد از آن از افسانه هایی صحبت می کنند که درباره ایران شنیده اند و برخی دیگر از اخباری به شناخت درباره ایران رسیده اند که جالب نیست این اخبار بیشتر از طریق اپلیکیشن وی چت به دست آنها میرسد. اپلیکیشنی که همه زندگی چینی هاست. با آن فیلم نگاه می کنند و خریدهایشان را انجام می دهند. بلیت رزرو کرده و اخبارش را می شنوند.
برخی از این افراد به نمایشگاهی آمدند که در آن ایران پاویون ویژه داشت و محصولات فرهنگی خود را در بخش صنایع دستی به نمایش گذاشته بود این نمایشگاه در شهر شیان با نام اکسپوی محصولات فرهنگی در نیمه دوم شهریور ماه برپا شد.
در این پاویون غیر از صنایع دستی از استانهای کرمانشاه، تهران، اصفهان، زنجان ، افراد به معرفی جاذبه های ایران نیز می پرداختند و مردم این شهر نیز از این غرفه و سایر غرفه ها که هر کدام به محصولات فرهنگی و صنایع دستی چینی می پرداخت دیدن می کردند.
«لی سیاو چون» خبرنگار روزنامه چینی زبان شین خوآشه در شهر شیان چین است که پس از دیدار از این نمایشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: ایران کشوری اسرار آمیز است وقتی کودک بودم داستانهایی درباره ایران می شنیدم که موجب می شد علاقه من به این کشور بیشتر شود و از آن زمان حس خوبی نسبت به این کشور داشتم اما همیشه این سرزمین برای من ناشناخته بود. حالا می خواهم یک سفر در سال آینده به ایران داشته باشم تا بتوانم درباره این سرزمین اسرارآمیز مستندی تهیه کنم.
این شاعر و کارگردان ادامه داد: داستان های هزار و یک شب جزو داستان هایی است که همیشه درباره ایران شنیده ام و باعث شده تا شناختم درباره ایران از این طریق باشد من به تاریخ و هنر علاقه مند هستم و ایران کشوری با تاریخ غنی است. ایران و چین همیشه رابطه دوستانه خوبی داشته اند و از نظر فرهنگی اشتراک دارند.
«آسه نو چوان» یکی دیگر از این بازدیدکنندگان است او هم گفت:خیلی خوشحالم که با فرهنگ ایران بیشتر آشنا شدم قبلا هم ایران را می شناختم و می دانستم که ایران تاریخ غنی و مسلمانان زیادی دارد. من دوست دارم که با فرهنگ های دیگر آشنا شوم به خصوص با فرهنگ مسلمانان چون خود ما هم مسلمان هستیم.
شهر شیان چین اولین شهری کشور چین است که اسلام را شناخت به همین دلیل با آثار ایرانی و ایران نیز بیشتر آشنا هستند و مردمش می دانند که ایران هم یک کشور کاملا مسلمان است. به همین دلیل آسه نو چوان که خودش تولید کننده زیورآلات سنگی است علاقه دارد به ایران سفر کند و از غذاهایش بچشد به خصوص فسنجان که تعریفش را بیشتر شنیده است.
«آن تی مون» یک دختر 30 ساله چینی هم که برای دیدن این نمایشگاه از شانگهای آمده بود پس از دیدارش از غرفه ایران گفت: صنایع دستی ایران را دیده ام هم در این نمایشگاه و هم در نمایشگاههای دیگر. با فرش ایرانی آشنا هستم. چون در شانگهای چند فرش فروشی بزرگ از فرش های ایرانی وجود دارد و من از آنها بازدید کرده ام. می دانم که فرش های تبریز شهرت زیادی دارند و هر چه از فرش کرمان استفاده کنید بیشتر عمر می کند این موضوع برای من جالب است که تولید فرش در ایران چقدر اهمیت دارد. اینجا هم فرش های تزئینی خوبی را دیدم که نشان می دهد برای تابلو هم فرش می بافند و برایش زحمت می کشند.
«مسی هین» یکی از شرکت کنندگان در اکسپوی چین بود که درباره غرفه ایران گفت: صنایع دستی ایران را برای اولین بار دیده ام اما در تلویزیون همیشه درباره ایران می شنیدم و اخبار را گوش می کردم می دانم که ایران خیلی قدیمی هست اما اخبار خوبی از آن به گوش نمی رسد مثلا می دانم که ایران با آمریکا خوب نیست البته این موضوع برای ما خوشایند است چون ما هم با آمریکا رابطه خوبی نداریم. ولی می دانم که برخی از کشورها با ایران دشمن هستند و سعی می کنند تصورات مردم چین را که تعدادشان هم کم نیست نسبت به ایران تغییر دهند. ما این اخبار را بیشتر از وی چت دنبال می کنیم.
«شاو چی وان» یکی از تجار چینی است که به اکسپوی چین رفت تا بتواند از نزدیک صنایع دستی که ایران به نمایش گذاشته است را ببیند. او هر از گاهی به ایران سفر می کند تا در نمایشگاههای صنایع دستی که در ایران برپا می شود، دیدن کند. او ضمن بازدید از این نمایشگاهها در تلاش است تا صنایع دستی ایرانی را خریداری کرده و در شهرهای مختلف چین بفروشد. او یک تاجر صنایع دستی است که به خبرنگار مهر گفت: خیلی وقتها خبرهای ناخوشایندی از ایران به گوشم می رسد اما من چند بار به ایران سفر کرده ام و دیده ام که این اخبار درست نیست. از رسانه های مختلف می شنویم که در ایران جنگ است ولی من آنجا را دیده ام و جنگی در کار نبود. این تبلیغات منفی است که درباره ایران وجود دارد. چون ایران قدیمی است و دشمنان آن نمی خواهند این کشور با یک تاریخ و فرهنگ غنی در دنیا معرفی شود.