به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری میزان، دیروز جمعه آستانه پایتخت قزاقستان میزبان دوازدهمین نشست دبیران شورای امنیت کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای بود.
بنا به اطلاع دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری قزاقستان، این نشست با ریاست نورسلطان نظربایف رئیس جمهور قزاقستان برگزار و مسایل امنیتی مورد بررسی قرار گرفت.
نظربایف با بیان اینکه در همایش ماه ژوئن سال جاری که قرار است در آستانه برگزار شود، هند و پاکستان به عضویت کامل سازمان همکاری شانگهای پذیرفته خواهند شد، افزود: با الحاق این دو کشور امکانات سازمان شانگهای توسعه مییابد.
رئیس جمهور قزاقستان همچنین خواستار هماهنگی بیشتر و توسعه فعالیت برای تهیه کنوانسیون سازمان همکاری شانگهای در امور مبارزه با تروریسم و افراط گرایی شد.
در این نشست همچنین «نیکلای پاتروشف» دبیر شورای امنیت روسیه نیز سخنرانی کرد و گفت: فشار بر کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای با بهانه مبارزه بینالمللی علیه تروریسم قابل قبول نیست.
این مسئول شورای امنیت روسیه با تاکید به اینکه مسئله تروریسم بین المللی برای کشورهای عضو شانگهای جدی است، تصریح کرد، سازمان افراطی و تروریستی داعش در جنوب، جنوب و شرق آسیا، آسیای مرکزی و افغانستان در حال ایجاد پایگاههای جدید میباشد که این باعث نگرانی است.
پاتروشف هماهنگی کشورها و سازمانها را در امر مبارزه با تروریسم در چارچوب سازمان ملل متحد مهم را موثر عنوان کرد.
سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین دولتی و بینالمللی است که در تاریخ 15 ژوئن سال 2001 میلادی در شانگهای چین از سوی قزاقستان، چین، قرقیزستان، روسیه، تاجیکستان و ازبکستان تاسیس شده است.
کشورهای روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و ازبکستان عضو سازمان همکاری شانگهای هستند؛ جمهوری اسلامی ایران، هندوستان، مغولستان، افغانستان و پاکستان اعضای ناظر این سازمان هستند.
در سال 2015 میلادی با درخواست پاکستان و هند برای عضویت رسمی در این سازمان موافقت شد.
/