ماهی صبور تنها گونه آنادرموس در بین ماهیان جنوب ایران است. و جنوبیها عاشق این ماهی هستن و این ماهی بسیار خوشمزه است. ماهی صبور را با سبزی پلو سرو میکنند همچنین داخل شکم ماهی را از سبزی پر میکنند. به ترکیب سبزی که داخل شکم ماهی قرار میدهند حشو میگویند.
+طرز تهیه ماهی شکم پر شمالی
مواد لازم برای تهیه ماهی صبور
- 2 عدد ماهی صُبور
- 300 گرم سبزی پلویی
- سبزی ماهی به میزان لازم (گشنیز و شنبلیله)
- 2 عدد پیاز متوسط
- 1 حبه سیر
- نصف لیوان آب تمر هندی
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
طرز تهیه ماهی صبور
داخل شکم ماهی را تمیز کنید و آن را خوب بشویید. به دلیل اینکه این ماهی را روی آتش کباب میکنید بهتر است کمی شیره خرما روی پوست آن بمالید تا از سوختن آن جلوگیری شود. سوختن پوست ماهی باعث تلخ شدن آن میشود.
شکم ماهی را باز کرده و داخل آن را کاملا تمیز و صاف کنید. کمی از آب تمر ماهی روی شکم ماهی بریزید و اجازه دهید که آن به خورد ماهی رود. سبزی ماهی و سبزی پلویی را بشویید و آن را خرد کنید. سیر و پیاز را هم کاملا خرد کنید.
سیر و پیاز را بعد از خرد شدن داخل کمی روغن بریزید و سرخ کنید. سبزی ماهی، سبزی پلویی و مقداری تمر هندی را به پایز و سیر اضافه کنید. نمک، فلفل، آب تمر هندی و رب گوجه فرنگی را به بقیه مواد اضافه کنید و هم بزنید سپس مواد را روی شکم ماهی بمالید.
مادهای که روی شکم ماهی میگذارند در زمان محلی به حشو معروف است. هدف از این کار خوشمزهتر شدن ماهی و جلوگیری از سوختن گوشت ماهی است.
ماهی را داخل نوری قرار دهید و آن را روی زغال کباب کنید. اگر نمیتوانستید روی زغال کباب کنید میتوانید آن را داخل فر قرار دهید.