سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابهلای اخبار و مطالب رسانههای کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیلها و پیشینههایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم میگذاریم. شنبه تا چهارشنبه ساعت 7:30 با بسته ویژه خبری-تحلیلی مشرق همراه باشید.
***
کنایه عضو شورای شهر به عزاداران حسینی؛ عوارضی که مردم میدهند باید صرف رفاهشان شود!
«شهربانو امانی»، از نمایندگان مستعفی مجلس ششم و عضو شورای شهر تهران در مصاحبه با روزنامه آرمان امروز پیرامون کمک شهرداری به هیئتهای عزاداری؛ در پاسخ به این سؤال که «یعنی معتقدید باید با کاهش کمک به هیاتها و مراسمهای مذهبی به صفا و محتوای آن افزوده میشود؟» گفته است: بله؛ هراندازه در بحث فرهنگی و دینی جامعه دخالت نکنیم، آن اقدام مردمی، ارزانتر، تاثیرگذارتر و با عشق بیشتر برگزار میشود.
او همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه و هنگامی که آرمان امروز از امانی میپرسد «در نهایت شما معتقدید رنگ و بوی دولتی و حکومتی به عزاداریها دادن از تاثیرگذاری آن کم میکند. درست است؟» ضمن ارائه توضیحاتی تصریح کرده است:
«با توجه به تجربهای که داشتم هر زمانی که در امور دخالت شده، هیچ کمک به جامعه نشده است. البته شهرداری هم به عنوان مدیریت محلی به عنوان مثال به آموزش و پرورش، نهادهای فرهنگی و علمی کمک میکند. بنابراین برای عزاداری هم کمک میکند. اما این موضوع که عدهای با القاب، توهین و تهمتهای مختلف حق شهروندان را در اعمال مدیریت شهری و رأی اعضای شورا تحت تاثیر قرار دهند کار صحیحی نیست. چرا که وقتی خودشان نیستند، میگویند دیگران بیدین هستند که این موضوع کاملا مخالف نظر دین است، زیرا هر شخصی خود را بهتر میشناسد و با قضاوت به دیگران تهمت بزند. در واقع این موضوعات شاخص خطکش دین نیست؛ خطکش دین عدل و انصاف است، خطکش دین حقالناس است و حقالناس به معنای آن است که شهروندان عوارضی که به شهرداری میدهند باید برای رفاه حال و حل مشکلات شهریشان صرف شود…»[1]
*در وهله اول باید به خانم امانی یادآوری کنیم که «رأی مردم» هم از مصادیق حقالناس است اما شما در مجلس ششم به آن پشت پا زدید و برای مقاصد جریان سیاسی خاص از سمت نمایندگی مردم استعفا کردید.
در وهله دوم نیز بیان میکنیم که اگر پول مردم حقالناس است (که هست) پس چرا خبر میرسد که یک عضو شورای شهر و همکار خانم امانی، خودروی این شورا را برای استفاده شخصی در اختیار برادر خود قرار داده و پس از خسارت دیدن خودرو نیز اعلام میکند که پول خسارت را خودم میدهم!
در وهله سوم نیز گفتنیست که با وجود ادعای خانم امانی مبنی بر اینکه عوارض شهروندان باید صرف رفاهشان بشود اما طی یک سال و چند ماه گذشته کار خاصی در عرصه شهری تهران صورت نگرفته و از باب کنایه اینکه شهرداری و شورای شهر صرفاً فقط مشغول جمع کردن زباله از سطح شهر تهران هستند.
در واقع، فرایند ناکارآمدی شهرداری به حدی رسیده است که همه نگران یک بارش برف دوباره هستند!
غیر از این موارد بایستی به خانم امانی این مسئله سیاسی و حکومتی را نیز آموزش داد که یک حکومت، پولهای دریافتی از مردم اعم از عوارض و مالیات و غیره را بایستی در مسیرهای پیشرفت و بر اساس عقلانیت حکومتی هزینه کند نه بر اساس مطامع یک جریان سیاسی خاص که نگاه عجیب آنها به مقولاتی مثل ارزشهای دینی و مذهب و ایدئولوژی بر همه آشکار است!
به سخن دیگر اینکه هزینه کرد بخش کوچکی از بودجه شهرداری برای مراسم ارزشی و دینی اعم از عزاداری محرم، 22 بهمن و غیره بخشی از وظیفه ذاتی شهرداری تهران است که معاونت بزرگی به اسم معاونت فرهنگی و هنری را نیز در ساختار خود دارد.
خانم امانی باید این نکته واضح را بداند که بدیهیست که مراسمی مثل عزاداری محرم یا 22 بهمن نیز بخشی از همان فرهنگ و هنر هستند که شهرداری ذاتاً وظیفه دارد نسبت به آنها اهتمام ورزد.
قابل تأمل آنکه غیر از مسئله عزاداری و هیئتهای مذهبی؛ شهرداری تهران در دهه فجر سال گذشته نیز عملکرد خاصی در زمینه تزئین شهر تهران و برگزاری مراسم جشن انقلاب از خود نشان داد و این مسئله انتقادات زیادی را از این نهاد تحت مدیریت اصلاحطلبان برانگیخت.
گفتنیست، شهربانو امانی 2 سال قبل در سمت مشاور رئیس سازمان محیط زیست نیز طی اظهاراتی درباره ساخت یادمان شهدای گمنام در تپههای اطراف شهرهای کشور، این اقدام را آسیب به محیط زیست دانسته و گفته بود: تمام نهادهای غیر دولتی و NGOها باید توجه کنند که حفظ ارزشها در درست کردن قبر نیست و ما حق نداریم محیط زیست را نابود کنیم.[2]
***
80 گروهک تروریستی در پاکستان منتظر اقدام ایران
یک باند شرارت که تا لحظه تنظیم این مطلب هویت آن مشخص نشده، روز سهشنبه گذشته، با کمک عوامل نفوذی خود تعدادی از نیروهای بسیجی و کادر هنگ مرزی ایران در میرجاوه را ربود.
این افراد بین ساعت 4 تا 5 بامداد روز سهشنبه در منطقه صفر مرزی «لولکدان» در نزدیکی بخش ریگ ملک ربوده شدند.
روابط عمومی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه اطلاعیهای در همین رابطه منتشر کرده است که در بخشی از آن میخوانیم:
عملیات تعقیب اشرار، تروریست ها و عوامل نفوذی دشمن ونیز اقدامات لازم برای آزاد سازی ربوده شدگان با جدیت در دستور کار نیروهای دفاعی و امنیتی مستقر درمناطق مرزی قرار گرفته است و از دولت پاکستان نیز انتظار میرود با اشرارو تروریستهایی که در جوار مرزهای آنان لانه کرده و از سوی برخی کشورهای مرتجع شرور و تروریست پرور منطقه حمایت و به کارگیری میشوند، برخورد جدی داشته و به سرعت نسبت به آزادی و تحویل مرزبانان اقدام کند.[3]
*سالهاست که مقامات سیاسی و انتظامی کشورمان، بصورت علیالدوام جلساتی را با مقامات پاکستانی پیرامون امنیت منطقه مرزی دو کشور برگزار میکنند.
این در حالی است که در تمام طول این سالها تعداد باندهای شرارت و گروهکهای تروریستی که برای فعالیت بر ضد امنیت کشورمان در خاک پاکستان جمع شدهاند، بیشتر و بیشتر میشود و به گفته یک مقام انتظامی، تعدادی این گروهکها هماکنون به بیش از 80 باند رسیده است.
مسئله قابل تأمل این است که اگرچه مناطق مرزی ایران و پاکستان عمدتا صعبالعبور هستند اما دولت پاکستان از نظارت حداقلی بر این مناطق نیز استنکاف میکند بهنحوی که انجام عملیات کمین اشرار علیه نیروهای ایرانی و فرار آنها به داخل خاک پاکستان، به جای اینکه یک کار غیر ممکن باشد؛ یک کار ممکن است!
امر واضح آنست که جمهوری اسلامی ایران نمیتواند نسبت به امنیت 900 کیلومتر نواری مرزی خود با پاکستان بیتفاوت بماند.
پیش از این و چند سال قبل بود که یکی از مقامات وقت نیروی انتظامی کشورمان از آمادگی این نیرو برای انجام «عملیات برون مرزی در خاک پاکستان» در صورت موافقت پاکستانیها خبر داده بود.
یکی از مقامات ارشد نظامی کشورمان نیز به تازگی از انجام یک عملیات موشکی در خارج از مرز جنوبشرق کشورمان، که چند سال پیش انجام شد، خبر داده است.
معالوصف اما تاکنون دهها نیروی امنیتی ایران به صرف ناامن بودن مرز پاکستان به شهادت رسیدهاند و تکلیف پاکستان در این قضیه همچنان نامشخص است.
در کنار این مسئله باید دانست که انجام عملیات برونمرزی علیه گروهکهای تروریستی که کشور مادر مانعی برای آنها ایجاد نمیکند؛ کاری مسبوق به سابقه و یک رویه است که کشورهای روسیه، آمریکا، ترکیه و حتی کشور خودمان تجربیاتی در این زمینه دارند. ازین رو، نیروی زمینی سپاه نیز در اطلاعیه خود از در دستورکار بودن تعقیب تروریستها خبر داده است.
درد این مسئله وقتی آشکارتر میشود که بدانیم برخی از باندهای شرارت در پاکستان نه تنها هیچ زیست پنهانی ندارند بلکه با ایجاد امکانات اقتصادی و لذتجویی عملا دست به ایجاد یک بهشت زمینی برای خود زده و حتی رفت و آمدی علنی در برخی شهرهای پاکستان نیز دارند.
ارزیابی امنیتی نشان میدهد که آزاد گذاشتن این تروریستها در خاک مادر آنها یعنی پاکستان موجب ظهور شرایط امنیتی دهه 60 و 70 در ایران میشود...
به نحویکه نه تنها عناصر مغرض داخلی برای خود بهشتی انگیزهبخش به اسم دشتهای مرزی پاکستان را متصور خواهند شد! بلکه امکان بروز مجدد کاروانهای 80 دستگاهی اشرار، گروهانهای 130 نفره چریکهای مسلح و ظهور مجدد امثال عیدوک بامری و عبدالمالک ریگی معدوم نیز فراهم میشود که ممکن است منجر به رخدادهای بسیار تلخی شود.
این حقایق به روشنی اثبات میکند که بحث مناطق مرزی ایران با پاکستان دیگر در جلسات دیپلماتیک تعیین تکلیف نخواهد شد و لازم است که در این زمینه تمهیدات دیگری از سوی مقامات سیاسی و امنیتی کشورمان اندیشیده شود...
***
روحانی از بیاثری تحریم میگوید، آخوندی از «تیر تحریمها»!
«عباس آخوندی»، وزیر راه و شهرسازی دولت روحانی، طی اظهاراتی در مراسم افتتاح 10 پروژه ارتقای خدمات فرودگاهی در مهرآباد گفته است: صنعت هوانوردی یکی از سختترین صنایع شقوق حمل و نقل است.
او در توضیح این صحبت خود میافزاید:
از یک سو صنعت هوانوردی در مقابل فناوریهای جهانی قرار دارد و باید خود را به روز نگه دارد و از سوی دیگر اولین تیر تحریمها به صنعت هوانوردی اصابت میکند بنابراین اداره این صنعت بسیار سخت است.
به گزارش ایلنا، آخوندی در ادامه تصریح کرده است: با توجه به شرایط بسیار سخت صنعت فرودگاهی هم از فعالان بخش خصوصی در این صنعت و هم از بخش دولتی تقدیر میکنم که توانستند چرخ صنعت را بچرخانند.
وزیر راه و شهرسازی در بخش دیگری از صحبتهای خود نیز میگوید: در بازدیدها دریافتم که در این صنعت از نیروهای داخلی استفاده میشود و متخصصان از سراسر کشور در این حوزه فعال هستند.[4]
*اظهارات آقای آخوندی به گونهایست که اگر کسی در جریان نباشد، اینطور فکر میکند که آمریکا در مقطع کنونی و تا قبل از آغاز تحریمهای 13 آبان در حال ارائه خدمات مختلف به ایران است!
خدماتی که البته پس از 13 آبان قطع خواهند شد...
مسلم است که چنین حالتی وجود ندارد و دولت آمریکا سالهای سال است که تقلا کرده تحریمهایی را در اشدّ حالت به مردم ایران تحمیل کند.
در واقع، از مقامات دولتی و بویژه از وزرای محترم انتظار است که مثل یک فرد خلع سلاح در مقابل تحریمها سخن نگویند و در ادامه از واقعیتهایی مثل تأثیر صرفاً 30 درصدی تحریمها، غیر ممکن بودن تحریم 100 درصد در هر زمینهای و اینکه پس از 13 آبان هیچ اتفاق خاصی در زندگی مردم روی نخواهد داد؛ سخن بگویند.
اظهارات آخوندی در حالی است که قبل از او، رئیسجمهور روحانی طی اظهاراتی در دانشگاه تهران گفته بود:
«آمریکا هر کاری خواسته علیه ما انجام داده است نه قبل از 13 آبان قبل از 13 مهر انجام داده و همه کارها را کرده است. چیزی به نام 13 آبانی نیست که مردم را نگران بکند و همهاش تبلیغات است.»[5]
در این زمینه اما لازم به اشاره است که متأسفانه مانیفست دولت آقای روحانی اساساً بر بزرگنمایی از مقولاتی خیالی مثل تحریم و جنگ شکل گرفته و اگر هماکنون انتظاراتی در بحث تحریم شکل گرفته یا انتقاداتی متوجه دولت شده است؛ تمام این مقولات چاهی است که مقامات دولتی خود با دست خود و طی 5 سال گذشته آنرا کندند.
در اشاره به اظهارات آخوندی پیرامون ارتباط تحریم با صنعت هوایی کشور لازم به توضیح است که اگرچه آمریکا و دشمنان خارجی ایران همواره تلاش کردهاند شدیدترین تحریمها را بر این صنعت مهم اِعمال کنند اما صنعت هوایی کشور توانسته است علیرغم تحریمها، پویایی خود را حفظ کند و در زمره امنترین سرویسدهندگان هوایی در جهان به شمار آید.
هماکنون هواپیماهای ایرلاینهای ایرانی به فرودگاههای اقصینقاط جهان در اروپا، شرق دور و غیره تردد دارند و مجوزهای لجستیکی لازم را نیز برای این ترددها در اختیار دارند.
مجوزهایی جهانی که صدور آنها با همت متخصصان داخلی و شبکههای تجاری ایران، محقق شده و گواهی است بر سلامت کامل پرندههای مسافربر ایرانی.
گفتنیست، علیرغم سیاهنماییهای گسترده اصلاحطلبان در زمینه تأثیر تحریمها بر خطوط هوایی ایران اما طی 5 سال گذشته دهها فروند هواپیمای تازه ساز و در حدّ نو از طریق کانالهایی غیر از برجام و مذاکره، وارد کشور شده و هماکنون مشغول فعالیت و ارائه سرویس به مسافران هوایی هستند.
***
1_ http://www.armandaily.ir/fa/print/main/235937
2_ http://fna.ir/94ILM7
3_ http://www.jahannews.com/news/646957
4_https://khabarfarsi.com/u/61010525
5_http://www.president.ir/fa/106487