آش آبادانی دارای مقدار زیادی گوشت و حبوبات است و یک غذای مقوی و مفید برای شما خواهد بود. به کمک این غذا میتوانید میزان زیادی از آهن و ویتامینهای مورد نیاز بدنتان را تامین کنید. این آش مانند اکثر غذاهای جنوبی مزهای تند دارد و اکثر مواقع از آن برای صبحانه استفاده میکنند.
مواد لازم برای تهیه آش آبادانی
- 75 گرم نخود
- 75 گرم لوبیا سفید
- 250 گرم گوشت گوساله
- 2 عدد پیاز نگینی خرد شده
- یک دوم قاشق چایی خوری زردچوبه پودر شده
- روغن مایع مخصوص سرخکردن به میزان لازم
- 300 گرم برنج
- 150 گرم عدس پاک و ریز خرد شده
- 500 گرم تره
- نمک و دانه فلفل سیاه کوبیده شده به میزان لازم
- فلفل قرمز پودرشده یک دوم قاشق چایی خوری
- 20 گرم نعناع خشک پودر شده
- 50 گرم گوشت چرخ کرده گوساله
- کشک مقداری برای تزیین
طرز تهیه آش آبادانی
نخود را درون آب قرار دهید و چندین بار آب آن را عوض کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را درون قابلمهای حاوی آب بریزید. 4 ساعت آن را روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد. بعد از یک ساعت که از پخت نخود گذشت، لوبیا سفید، گوشت و یک عدد از پیازها را به آن اضافه کنید. زردچوبه را در تابهای دیگر با کمی روغن تفت دهید سپس به آنها اضافه کنید.
در یک ساعت آخر پخت حبوبات و گوشت، آب روی برنج و عدس خیس شده را خالی کنید و آن را به قابلمه اضافه کنید. اجازه دهید موادتان خوب پخته شود سپس تره، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز را به آن اضافه کنید. در تمام این مدت لازم است آشتان را مدام هم بزنید تا ته نگیرد.
درون تابهای جداگانه کمی روغن بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا روغن درون آن داغ شود. سپس نعناع را به آن اضافه کنید و بعد از یک تفت کوچک آن را از روی حرارت بردارید.
باقی پیاز را در یک تابه دیگر با روغن تفت دهید و اجازه دهید پیازها کاملا نرم و طلایی شوند. سپس گوشت چرخ کرده را به آنها اضافه کنید و آنها را خوب با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب گوشت کاملا کشیده شود. در نهایت کمی نمک و فلفل سیاه به آن اضافه کنید و آن را از روز حرارت بردارید.
بعد از اینکه آشتان پخت گوشت را از درون قابلمه خارج کنید آن را ریش ریش کنید و دوباره به قابلمه برگردانید و مواد را با هم، هم بزنید. آش را درون ظرف مورد نظرتان بریزید و روی آن را با کشک، نعناع و گوشت چرخ کرده تزیین کنید سپس آن را سرو کنید.