ماهان شبکه ایرانیان

اکرمی: سوئیسی حرف می‌زنیم، آفریقایی عمل می‌کنیم

خبرگزاری ایرنا: حجت الاسلام والمسلمین «سید رضا اکرمی» روز دوشنبه در گفتگو با گروه سیاسی ایرنا با اشاره به اینکه ما در پی بهره وری نیستیم و برای این کار ساخته نشده ایم، گفت: دستگاه عریض و طویل دولتی روزانه 20 دقیقه کار مفید انجام می‌دهد. این مختص کارکنان دولت نیست بلکه در بازار آزاد و مشاغل غیردولتی کار مفید روزانه به یکساعت می‌رسد. باید کارنامه افراد قبل از قبول مسئولیت بررسی شود تا مشخص گردد در کجا موفق بوده و چه عملکردی در پست‌های قبلی داشته است. متاسفانه ما نتیجه محورعمل نمی‌کنیم، سوئیسی حرف می‌زنیم، ولی آفریقایی عمل می‌کنیم.
وی در پاسخ به پرسشی درباره آسیب‌های که در دهه چهارم، انقلاب اسلامی را تهدید می‌کند، گفت: ابتدا باید تصویری از آن دوران، مقابل خود قرار دهیم سپس حال و گذشته را مقایسه کنیم تا ببینیم در چهل سال گذشته پیشرفت یا پسرفت داشته ایم یا خیر؟
وی افزود: پیش از انقلاب نیمی از جمعیت کشور بی سواد بود، اما اکنون بالای 90 درصد مردم باسواد هستند، آن زمان در کمتر خانواده‌ای دانشجو وجود داشت، ولی اکنون خانواده‌ای وجود ندارد که دانشجو نداشته باشد یعنی در آن سال 150 هزار دانشجو داشتیم و اکنون بالای 4 میلیون دانشجو داریم. هم اکنون در بسیاری از حوزه‌های پزشکی خودکفا هستیم و پیوند کلیه و عمل قلب باز و ... در داخل انجام می‌شود و می‌توانیم از کشور‌های دیگر نیز بیمار پذیرش کنیم.
مشاور سابق رئیس دفتر رئیس جمهوری خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب عده کمی به تلفن دسترسی داشتند در حالی که اکنون نه تنها در تلفن ثابت بلکه شمار خطوط تلفن همراه بیش از تعداد کاربران است. همینطور می‌توان از فرودگاه ها، صنایع و داروسازی و... نمونه‌هایی را ذکر کرد. از نظر امکانات شهری مانند لوله کشی آب، گاز، تلفن و برق و... وضعیت فعلی قابل مقایسه با گذشته نیست. با نگاه به نسبت‌های آماری سال 57 می‌توان گفت: پیشرفت کرده ایم و باید واقعا افتخار کنیم و سربلند باشیم.
اکرمی با بیان اینکه هیچ کشوری در جهان خودکفا نیست، افزود: حتی کشورهایی، چون آمریکا، فرانسه، ژاپن و... بی نیاز از سایر کشور‌ها نیستند بعضی کشور‌ها به مواد اولیه و برخی هم به فناوری نیاز دارند، اما باید حداقلی از نیاز‌های اساسی خودمان را تامین کنیم.
وی با بیان اینکه ما ظرفیت‌های موجود خود را به طور کامل نمی‌شناسیم، افزود: ایران کشوری پهناور است و آب و هوای متنوعی دارد، می‌توانیم از انرژی خورشیدی در 330 روز سال برای تولید انرژی استفاده کنیم و 70 هزار مگا بایت برق تولید کنیم. این تنوع آب و هوایی نشانگر این است که می‌توانیم در مواد غذایی، باغی و امثالهم خودکفا باشیم. بالای 60 نوع معدن در کشور داریم و گفته می‌شود فقط از ظرفیت پنج درصد آن استفاده می‌کنیم. با این وجود ایران سال 1397 قابل مقایسه با سال 1357 نیست، اما انتظار می‌رفت با توجه به سند چشم انداز بیست ساله (افق 1404) ایران از نظر علمی، فنی و اقتصادی در صدر کشور‌های منطقه باشد، اما متاسفانه این اتفاق نیافتاد و از برنامه عقب هستیم.

** تاکنون به فکر حفظ انقلاب بودیم
اکرمی گفت: در این چهل سال لحظه‌ای بدون دغدغه، تحریم و تهدید نبودیم و نگذاشتند از گرفتاری‌ها فارغ شویم و به مسائل اصلی بپردازیم. هر روز دشمنان برای ما ساز تهدید و تحریم کوک می‌کردند و درگیر جنگ اقتصادی و تبلیغاتی بودیم.
وی افزود: انقلاب به سرعت پیروز شد و ما در مقابل عمل انجام شده قرار گرفتیم از آن پس بیشتر به این فکر بودیم که انقلاب را حفظ کنیم. در حال حاضر هم بیشترین دغدغه و اندیشه این است که وضع موجود را حفظ کنیم، یعنی از صبح تا شب فکر و ذکر ما این است که برای اقتصاد و امنیت مشکلی ایجاد نشود.

**به انقلاب بدهکاریم
اکرمی با بیان اینکه به انقلاب بدهکاریم و همه باید مسئولیت کارهایشان را بپذیرند، گفت: متاسفانه همه فقط قوه مجریه را پاسخگو می‌دانند.
وی ادامه داد: در سالگرد زلزله کرمانشاه دستگاه‌ها گزارش عملکرد ارائه دهند و شفاف بگویند در سال گذشته چه مشکلاتی را حل کرده اند و چه کاری انجام داده اند. به نظرم باید پیاده بشویم و باهم حرف بزنیم.
عضو جامعه روحانیت مبارز تهران با بیان اینکه تحمل نکردن یکدیگر یکی مشکلات عمده کشور است، افزود: به جای اینکه مسئولان و جناح‌ها با هم بنشینند و گفتگو کنند به شکل انفرادی، هرکس حرف خودش را می‌زند. باید نظرات موافق و مخالف همدیگر را به رسمیت بشناسیم و تحمل کنیم با این رویه به جایی نمی‌رسیم. همه افرادی که 4 مقوله ایران، انقلاب اسلامی، قانون اساسی و ولایت فقیه را قبول دارند و هدفش استقلال مملکت است می‌توانند دور هم بنشینند.
اکرمی افزود: مردم در کشور‌های غربی به چشم رقیب به همدیگر نگاه می‌کنند، ولی درعین حال باهم رقابت سالم دارند.

**باهم رودربایستی داریم
دبیر پیشین جامعه وعاظ تهران خاطرنشان کرد: زمانی علی اکبر ناطق نوری موضوع جالبی را مطرح کرد، وی گفت: ما سه مشکل داریم، برخی دروغ می‌گویند، عده‌ای متملق هستند و گروهی هم رودربایستی می‌کنند. برای انتخابات دوره ششم مجلس شورای اسلامی نامزد شدم و در یکی از مساجد تهران منبر رفتم، گفتم چهار دوره نماینده مجلس بودم و علاقه دارم باردیگر نماینده مردم شوم، خانمی پرسید چهار سال نماینده بوده‌ای یا چهار دوره، گفتم چهار دوره نماینده بودم، پاسخ داد آقا این چهار دوره برایت کافی است! همان شب به خانواده گفتم این دوره رای نمی‌آورم و همان شد و رای نیاوردم.
وی اظهار داشت: با خودمان رودربایستی داریم و در این رودربایستی گیر کرده ایم. باید به خیلی از آقایان گفت: هر خدمتی تاکنون کرده اید کافی است به دلیل کهولت سنی و خستگی ممکن است مردم از شما استقبال نکنند، لازم نیست تا نفس آخر مدیر، مدیرکل یا وزیر باشید.
نماینده پیشین مجلس خاطرنشان کرد: شخصی ممکن است چند دوره مدیر یا نماینده بوده و در دوره جدید ممکن است حرف تازه‌ای نداشته باشد اگر قرار بود کاری انجام دهی، زمانی که مدیر بودی انجام می‌دادی.

**نظام تشویق و تنبیه نداریم
اکرمی با بیان اینکه تعارف و نداشتن اراده موجب پیش نرفتن کار‌ها می‌شود، افزود: همه کارکنان و مسئولان از معلم و استاد دانشگاه گرفته تا مدیران کل و وزرا باید مسئولیت خود را به نحو احسن انجام دهند و اگر مدیری توانست مجموعه خود را خوب اداره کند مورد تشویق قرار گیرد و به عنوان فرد موفق معرفی شود. کسی که اراده، انگیزه و حال کار کردن ندارد را کنار بگذاریم و افراد جدید و با انگیزه را جایگزین آن‌ها کنیم.
وی اظهار داشت: افسر راهنمایی و رانندگی سراغ ندارم راننده‌ای که تخلفی در کارنامه اش ندارد را تشویق کند و یا به او هدیه بدهد تا باعث تشویق قانون گرایی شود. نظام تشویق و تنبیه در جامعه رایج نیست.
اکرمی ادامه داد: امسال مگر ما با جنگ، بیماری واگیر و مشکل ساختاری مواجه بودیم که وضعیت اقتصادی جامعه به این شکل درآمد. برخی از تجار و عمده فروشان در انبار یا زیرزمین خانه خود کالا‌ها را احتکار یا کم فروشی می‌کردند. همین کار باعث تنش بی دلیل در بازار می‌گردد و یکباره مثلا «پوشک» نایاب می‌شود. این برای حال و آینده کشور ما بسیار بد است.
اکرمی افزود: بیش از دو میلیون نفر برای مراسم اربعین راهی عتبات عالیات شدند ببینید برای بلیط هواپیما چه گربه رقصانی کردند از دو میلیون و 200 هزار تومان تا دو میلیون 800 هزار تومان از زائران پول گرفتند.
وی تصریح کرد: به چه مناسبت قیمت لبنیات به طور هفتگی افزایش می‌یابد، آیا مواد اولیه اش را از خارج می‌آوریم؟ در جایی که کارخانه‌ای وجود ندارد روغن تقلبی تولید می‌شود. وقتی نظارت درستی وجود نداشته باشد اینگونه می‌شود. نظارت باید از خرده تا عمده فروش را پوشش دهد. تاکنون دیده اید یک مغازه به دلیل گرانفروشی تعطیل شود؟

**در برخی از فناوری‌ها باید از صفر شروع کنیم تا به صد برسیم
اکرمی تاکید کرد: رودربایستی را کنار بگذاریم، انتقادپذیر باشیم و با همدیگر با صداقت حرف بزنیم و روی معیار‌های مشترک کار کنیم. ایده آل‌ها و آرزو‌ها را وارد مسائل اجرایی نکنیم. این مملکت مال خودمان است و نمی‌خواهیم به بیگانه متکی باشیم یا دست کم آنچه را که می‌توانیم انجام دهیم تا به بیگانگان متکی نباشیم.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران تصریح کرد: در برخی از فناوری‌ها باید از صفر شروع کنیم تا به صد برسیم. به آلمان پس از جنگ دوم جهانی نگاه کنید به چه شکلی از خاکستر جنگ برخاست. این کشور اکنون به عنوان بزرگترین اقتصاد اروپا شناخته می‌شود. آن‌ها از سوزن شروع کردند به تانک رسیدند، ولی ما می‌خواهیم از تانک شروع کنیم و با این روش به سوزن هم نمی‌رسیم.
اکرمی افزود: بیائیم هزار هزار میلیارد تومان نقدینگی را در شهرک‌های صنعتی، بورس، صندوق قرض الحسنه و سایر زیر ساخت‌ها سرمایه گذاری کنیم. نقدینگی مثل خون در رگ است، طوری آن را در ساختار جاری کنیم که مانند خون به همه بدن برسد. این خون نباید لخته شود و نباید جایی با کم خونی مواجه شویم. نقدینگی را به شکل علمی در کشور مدیریت کنیم تا گردشگری رونق بگیرد و جلوی تورم گرفته شود. در حال حاضر بالای دو میلیون واحد مسکونی خالی است چرا خالی از سکنه هستند و مالکان چرا آن‌ها را اجاره نمی‌دهند؟
وی با تاکید براینکه با قویتر کردن اصل نظارت، از افراط و تفریط پرهیز کنیم، افزود: مسئولان حرف‌های ایده‌آلی خوبی می‌زنند، ولی در عمل به مشکل می‌خورند. این حرف‌ها خوب است، ولی فقط به درد برنامه ریزی در آینده می‌خورد.

**برخی مفاد قانون اساسی باید بازنگری شود
اکرمی اظهار داشت: 10 سال پس از انقلاب، امام (ره) خواستار بازنگری در قانون اساسی شدند سپس اصولی در قانون اساسی با تغییراتی مواجه شد. 29 سال گذشته است نباید بار دیگر برخی اصول قانون اساسی درباره صدا و سیما، اقتصاد دولتی و آموزش رایگان بازنگری شود؟
وی خاطرنشان کرد: چهل سال از انقلاب می‌گذرد و تجارب زیادی به دست آورده ایم و با استفاده از این تجارب باید کاستی‌ها را از سر راه برداریم و کاغذ بازی را کم کنیم. نمی‌شود صدا و سیما انحصاری باشد باید مثل دانشگاه‌ها رقیب داشته باشد.
اکرمی ادامه داد: باید در قانون اساسی به جای اولویت دادن به اقتصاد دولتی و تعاونی، بخش خصوصی مورد توجه قرار گیرد. تجربه دنیا نشان می‌دهد دولت‌ها کاسب‌های خوبی نیستند. باید نقش دولت در بخش نظارت، مسائل امنیتی و سیاست‌های کلان در قانون اساسی مورد بازنگری قرار گیرد.
وی ادامه داد: زمانی که آموزش و پرورش رایگان بود جمعیت ایران 35 میلیون نفر بود، ولی اکنون جمعیت ما بالای 80 میلیون نفر است 13 میلیون دانش آموز و چهار میلیون دانشجو را نمی‌توان بدون شهریه پذیرفت و اداره کرد.

**در برجام حد وسط را انتخاب کردیم
اکرمی اظهار داشت: گاهی انتخاب میان خوب و بد است و زمانی بین بد و بدتر است. پنج قطعنامه علیه ایران در شورای امنیت تصویب شد که چین و روسیه هم آن را امضا کردند آیا غیر از برجام گزینه دیگری هم داشتیم؟ دو سال دستگاه دیپلماسی ایران تلاش کرد بگوید دنبال فعالیت صلح آمیز هسته‌ای هستیم و نهایتاً توافقی به نام برجام امضا شد. ما میان صفر و صد، حد وسط را انتخاب کردیم.
وی ادامه داد: سازمان بین المللی انرژی اتمی 13 بار بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران تاکید کرده است. قطعنامه 2231 ایران از تحریم‌ها خارج کرد. حالا آمریکا از برجام خارج شده است. آمریکا تنها کشور دنیا نیست. به نظرم کارشناسان به دانشگاه و حوزه علمیه هر جایی که می‌توانند بروند و فواید برجام را توضیح بدهند.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران خاطرنشان کرد: دولت دوازدهم در اطلاع رسانی ضعیف عمل می‌کند. مثلاً در توافق هسته ای، به عنوان طلبه‌ای که روند برجام را مطالعه کرده ام این توافق نامه را کار بزرگی می‌دانم، اما در مورد فواید برجام برای هم لباسی‌های من کلاس توجیهی گذاشته نشده است تا نقاط قوت آن روشن شود و دلایل پذیرش این توافق نامه مشخص شود.
اکرمی اظهارداشت: در جامعه روحانیت مبارز پیشنهاد دادم یکی از اعضای دستگاه دیپلماسی یا وزیر امور خارجه برای تشکیلات درباره کم و کیف برجام توضیحاتی ارائه کنند. عراقچی آمد و گفت، آنچه دوست داشتیم به دست بیاوریم را بگویم یا آنچه را که توانستیم به دست بیاوریم؟ بنابراین وقتی توضیح دهیم کسانی که انصاف دارند می‌پذیرند و موضع‌گیری‌های بی‌اساس نمی‌کنند. من یا امام جمعه موقت تهران یا هر مسئول از هر جناحی باید در خصوص برجام موضع گیری به موقع و درستی داشته باشد.

**ما به خودمان سوء ظن داریم
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه ما نه تنها از سیاست‌های غرب خاطره خوشی نداریم بلکه به خودمان هم سوء ظن داریم، افزود: در خصوص لوایح چهار گانه باید بررسی دقیق و کارشناسنانه‌ای انجام شود که آیا واقعاً این لوایح به سود کشور است یا خیر؟ گفته می‌شود اگر این 4 لایحه تصویب نشود انتقال پول از مبدا به مقصد و بالعکس انجام نمی‌شود.
وی افزود: افرادی که در تصویب این لوایح دخیل هستند به اطلاعات گسترده نیاز دارند تا بررسی کنند و ببینند اگر مشکلی ندارد این مانع را از سر راه کشور بر دارند مگر اینکه بخواهیم مثل کره شمالی دور خودمان دیوار بکشیم و روابط مان را با دنیا قطع کنیم که مسلما اینگونه نیست. باید کنوانسیون‌ها را بررسی کنیم و هر جا نیاز است آن‌ها را تصویب کنیم و با احتیاط پیش برویم.
اکرمی ادامه داد: خاطرتان هست مخالفان دولت، برجام را تحمل نمی‌کردند؟ ولی وقتی که 1+5 نشستند و قطعنامه 2231 برای لغو تحریم‌ها تصویب کردند تقریبا همه قانع شدند.
مشاور سابق رئیس دفتر رئیس جمهوری اظهار داشت: ناگزیریم بهانه را از دست دشمن بگیریم و میان بد و بدتر یکی را انتخاب کنیم همه افرادی که در موضوع لوایح چهارگانه صاحب نظر هستند به میدان بیایند و در مورد محدودیت انتخاب ما اطلاع رسانی شود.

**به رئیس جمهوری گفتم برویم کف خیابان ببینیم مردم چه می‌گویند
اکرمی با استثنایی خواندن احمدی نژاد، گفت: تا زمانی که سواره بود یک جور رفتار می‌کرد و حالا که پیاده شده است نقش اپوزیسیون را بازی می‌کند. کار احمدی‌نژاد در اواخر دولتش به جای رسید که در سفر استانی به مازندران 100 نفر را به زور پیدا کردند تا از وی استقبال کنند.
وی گفت: تا سوار هستیم یک نگاه داریم و وقتی پیاده شدیم به شکل دیگری عمل می‌کنیم، میدان عمل و علم با هم تفاوت دارند. عمل یعنی کار، ولی تئوری و نظریه پردازی حوزه دیگری است.
اکرمی افزود: اگر از امام جمعه یکی از شهرستان‌ها بپرسیم برای یکی از ادعا‌های خود مدرک یا سندی دارد می‌گوید نماینده، ولی فقیه هستم نیازی به مدرک ندارم و همان اختیاراتی که، ولی فقیه در کشور دارد را در این شهر دارم. از او می‌پرسم که آیا این حکم آقا است یا برداشت شخصی خودتان است؟ می‌گوید برداشت شخصی خودم هست. اکرمی یادآور شد: ماه رمضان رئیس جمهوری در سالن اجلاس سران گفته است دست همه شما را می‌بوسم و آماده همکاری و همفکری با همه گروه‌ها هستم. سپس از من نظر خواستند، گفتم برویم کف خیابان ببینیم مردم چه می‌گویند. اینکه رضایت گروه‌های سیاسی سرجایش باشد درست، اما نظر و زندگی مردم را هم باید بررسی کنیم.
وی ادامه داد: به رئیس جمهوری پیشنهاد کردم همانطور که در ماه رمضان چندین افطاری به گروه‌های مختلف می‌دهی باید هرهفته یک مهمانی داشته باشی. یک هفته فرهنگیان و دانشجویان، هفته بعد دانش آموزان و بازاریان، نیرو‌های مسلح و آموزش عالی و هر هفته یک جلسه با گروه‌های مختلف داشته باشید برگزاری این جلسات باعث دلگرمی می‌شود.
اکرمی خاطرنشان کرد: معاون اول و وزرا هم اینگونه باید باشند و با همه گروه‌ها دیدار کنند و از نزدیک به مشکلات مردم رسیدگی کنند. هر وزیر باید اتاق فکر داشته باشد و با افراد صاحب نظر و باتجربه گفتگو کند. این موارد موجب دلگرمی همه می‌شود.
وی اظهار داشت: مقام معظم رهبری عید امسال فرمودند: باید از تولید داخلی حمایت شود؛ بنابراین برای حمایت از تولید داخلی باید هر روز از یک کارگاه بازدید داشته باشیم. مقامات استانی هم مانند رئیس جمهوری باید در حوزه‌های مختلف سرکشی و از نزدیک کار‌ها را پیگیری کنند. مشکلات، کمبود‌ها و ایرادات را بشنوند و رفع کنند وگرنه با نصب تابلوی حمایت از تولید داخلی کاری پیش نمی‌رود.
اکرمی تاکید کرد: مقام معظم رهبری سال 97 را سال تولید و حمایت از کالا‌های ایرانی اعلام کردند. در همان چهار ماهه نخست 4 برابر بیشتر از سال قبل ثبت سفارش کالا انجام شد. به این دلیل است که می‌گویم تابلو و بنر، کاری نمی‌تواند بکند. باید در سطح کشور و استان‌ها نمایشگاه‌های مختلفی راه اندازی کنیم تا دریابیم چند درصد از کالا‌ها خارجی یا داخلی است.
وی تصریح کرد: وقتی گروه‌های مختلف کار عملی و میدانی رئیس جمهوری و وزرا را ببینند وارد گفت: وگو‌های کلان می‌شوند.

**اجازه بدهید قانون درباره افراد نظر بدهد
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز درباره نامه آیت االله یزدی به آیت الله شبیری زنجانی، گفت: از نظر تشکیلاتی نمی‌توانم اظهار نظر کنم، ولی از نظر شخصی می‌توانم بگویم این نوع رفتار، مصداقی از رفتار‌های کلی ما در کشور است.
وی ادامه داد: آیت الله یزدی اگر هم نظری داشت مانند دو نامه قبلی آن را می‌نوشت و منتشر نمی‌کرد. آیا آیت الله شبیری زنجانی و شاگردانش به عنوان ایرانی از حق و حقوقی برخوردار هستند یا خیر؟
اکرمی افزود: می‌گویند سوء استفاده کرده اند، از چه چیزی سوء استفاده کرده اند این آقایان که منع قانونی برای این کار نداشتند یا می‌گویند آن‌ها مساله دار هستند، جناب آقای یزدی! چه کسی مساله دار نیست؟ با این نگاهی که شما دارید باید گفت: همه مساله دار هستند. هر روز که مجلس جلسه دارد عده‌ای مخالف و عده‌ای دیگر موافق صحبت می‌کنند آیا باید بگوییم آن‌ها مساله دارند؟ اجازه بدهیم قانون در خصوص افراد و عملکرد آن‌ها تصمیم بگیرد.

**کدورت‌ها به کینه تبدیل می‌شود
اکرمی در ادامه سخنان خود درباره رفع حصر گفت: برای حل این موضوع باید چند کار انجام دهیم، اولا موافقان و مخالفان به مدت 6 ماه موضعی نگیرند. به نظرم پی یک آدم منصفِ بیطرف برویم تا سراغ طرفین رفته و در خصوص ادامه نیافتن این کدورت‌ها صحبت کند چرا که این کدورت‌ها تبدیل به کینه می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: از یکطرف به شورای عالی امنیت ملی و از طرف دیگر سراغ آقایانی که در حصر هستند بروند و آن‌ها را به هم نزدیک کنند اگر کسی به من بگوید تا شب از این اتاق بیرون نرو واقعا تحملش برایم سخت است هشت سال حصر زمان کمی نیست. هر چند خطا مسلم است و هشت ماه درگیر بگیر و ببند بودیم، ولی اگر مجازاتی هم بوده آقایان کشیده‌اند.

**باید امور را به مردم سپرد
اکرمی با تاکید براینکه برای مقابله با تحریم‌ها باید سه کار انجام شود، افزود: نخست وجود جنگ عملی و روانی را بپذیریم، دوم اینکه جنگ و تهدید را به فرصت تبدیل کنیم. وقتی می‌توانیم اورانیوم غنی کنیم چرا نتوانیم در هواپیما، موشک و لوازم پزشکی و... خودکفا باشیم؛ و سوم آنکه کار‌ها را به مردم واگذار کنیم.
وی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت‌های داخلی برای مقابله با تهدیدها، افزود: رئیس جمهوری گفتند زمان جنگ توانایی تولید لامپ رادار را نداشتیم تا جایی که فقط یک عدد لامپ برای ما باقی مانده بود. مهندسان به میدان آمدند و پس از مدتی توانستند مشابه آن لامپ را بسازند. باید پس از احساس نیاز وارد میدان عمل شویم. با وجود این همه کارخانه لاستیک سازی گفته می‌شود لاستیک نداریم! مواد اولیه را وارد کنید تا با هم به تولید کمک کرده و هم خودکفا شویم. نباید همه کار‌ها را دولت انجام دهد باید به مردم اختیار دهیم. دولت باید نقش ناظر و هدایتگر را داشته باشد.
اکرمی اظهار داشت: زمانی که آلمان شرقی و غربی یکی شدند تنها کاری که انجام دادند انتقال فناوری از بخش غربی به شرق آلمان بود بطوری که از نظر فناوری خیلی زود بخش شرقی با غربی همسطح شد، اما در کشور ما صنایع و کارخانه‌ها پس از واگذاری به دست بخش خصوصی واقعی نمی‌رسند و به «خصولتی» تبدیل می‌شوند.
نماینده پیشین مردم تهران در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت باید کارهایش را به بخش خصوصی واگذار کند و نقش حامی و ناظر را داشته و مواظب باشد این امور به دست شبه دولتی‌ها نیفتد، اما «این صندلی بی صاحب طوری است که آدم دل نمی‌کند.»

**دنیا فقط آمریکا نیست
اکرمی با بیان اینکه دنیا دیگر تک قطبی نیست، افزود: آمریکا امتحانش را پس داده است باید روابط مان را با کشور‌های اتحادیه اروپا و کشور‌های قدرتمند شرقی تقویت کنیم.
وی افزود: بیش از 400 میلیون نفر در کشور‌های همسایه زندگی می‌کنند، کشور‌های اطراف ما دارای ظرفیت‌های زیادی هستند اگر با کشور‌های منطقه کنار بیاییم بسیاری از مشکلات حل می‌شود.
اکرمی ادامه داد: زمانی که عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس پنجم بودم سفری به ارمنستان و جمهوری آذربایجان داشتم. شهروندان آذربایجان که برای کار به ترکیه می‌رفتند هیچ مشکلی سر راهشان نبود. چرا ما برای رفت و آمد به کشور‌های همسایه مشکل داریم؟ به نظرم فرماندار هر شهر مرزی باید اختیارات زیادی داشته باشد تا با کشور‌های همسایه مراودات مالی و اقتصادی انجام بدهد.

**برخی احزاب دیرآمده و می‌خواهند زود بروند
اکرمی گفت: باید احزابی با مرامنامه و اساسنامه قوی داشته باشیم که هر هفته یا ماه جلسه داشته باشند تا نیرو‌ها را شناسایی کنند، آموزش دهند، کادر سازی کنند و به عنوان نیروی کارآمد و آموزش دیده وارد دستگاه اجرایی کنند. شهید بهشتی میان ما آخوند‌ها منحصر به فرد و تشکیلاتی بود.
وی افزود: زمانی که حزب جمهوری اسلامی تشکیل شد شهید بهشتی پای حزب وقت گذاشت و گروه‌ها و کمیته‌های مختلفی را تشکیل داد و پای کار بود. اما این روند پس از شهادت وی ادامه نیافت. زمانی که بنی صدر عزل شد ما با خلاء نیرو‌های اجرایی مواجه نبودیم و همه افرادی که بهشتی تربیت کرده بود مانند شهیدان کلانتری و عباسپور وارد کار اجرایی شدند.
عضو شورای مرکزی جامعه روحانیت مبارز تهران خاطرنشان کرد: احزاب پیش از انقلاب دولتی یا وابسته بودند به همین دلیل ایرانی‌ها از احزاب خاطره خوبی ندارند و به تحزب روی خوش نشان نمی‌دهند. احزاب پس از انقلاب هم، دیر آمده و زود می‌خواهند بروند. حزبی که یک سال از عمرش نگذشته است به دنبال تصدی پست در شورای شهر، مجلس و ریاست جمهوری است. به همین خاطر است احزاب در پی کادر سازی و ارائه برنامه بلند مدت نمی‌روند.
وی ادامه داد: واقعا برای شهرداری تهران غصه می‌خورم. در کفایت نامزد‌های تصدی مسئولیت شهرداری تردیدی ندارم، ولی برخی از آن‌ها مناسب این کار نبودند، اما متاسفانه می‌رویم سراغ اشخاصی که آدم گاهی فکر می‌کند قحط الرجال است.

**جامعه روحانیت مبارز حزب نیست
اکرمی در پاسخ به پرسشی درباره منبع مالی جامعه روحانیت مبارز تهران گفت: این تشکل توسط مرحوم مهدوی‌کنی پایه‌گذاری شد و هدفش گردهم آمدن روحانیان کشور و ارائه پیشنهادات بود. جامعه روحانیت مبارز حزب نیست و مقام معظم رهبری کمک هزینه‌ای را دراختیار چند تن از اعضای جامعه روحانیت مبارز که در دفتر فعالیت می‌کنند، قرار می‌دهد.
وی درباره تغییر در اساسنامه و مرامنامه جامعه روحانیت مبارز تهران، گفت: این تغییرات شکلی و محتوایی بود و قوانین تشکیلاتی را با انقلاب اسلامی، قانون اساسی و رهبری تطبیق دادیم. ما بیشتر کار فرهنگی انجام می‌دهیم و احتمالا در انتخابات آینده وارد مصادیق، لیست و حمایت از شخصی نمی‌شویم و تنها از پروسه انتخابات حمایت می‌کنیم.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان