شناسه : ۱۳۲۷۵۶۰ - جمعه ۱۶ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۱۰
قیمت جهانی مواد غذایی ارزانتر شد
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، شاخص قیمت غذای فائو که تغییرات ماهانه سبدی از غلات، دانههای روغنی، محصولات لبنی، گوشت و شکر را بررسی میکند در نوامبر به 160.8 واحد رسید که در مقایسه با رقم بازبینی شده 162.9 واحد در اکتبر، کمتر بود و این شاخص در پایینترین سطح از ماه مه سال 2016 قرار گرفت.
در میان مواد غذایی مورد بررسی در شاخص فائو در نوامبر، تنها قیمت شکر 4.4 درصد نسبت به اکتبر افزایش پیدا کرد.
شاخص قیمت غلات فائو در نوامبر 164 واحد بود که 1.1 درصد در مقایسه با ماه پیش از آن کاهش داشت. قیمت دانههای روغنی نیز برای دهمین ماه متوالی کاهش پیدا کرد و با 7.6 درصد کاهش ماهانه، به پایینترین سطح در 12 سال اخیر رسید.
کاهش قیمت غلات به دلیل تاثیر برداشت محصول جدید روی سهمیه صادرات برنج و کاهش قیمت ذرت به دلیل رقابت صادراتی بوده است.
قیمت روغن پالم به دلیل رشد سطح ذخایر در کشورهای صادرکننده بزرگ و افت قیمت جهانی، کاهش قابل ملاحظهای پیدا کرد.
قیمت سویا و روغن گل آفتابگردان نیز به دلیل فراوانی عرضه در آمریکا، اتحادیه اروپا و بازارهای نوظهور متعدد و چشم انداز تولید مطلوب در منطقه دریای سیاه کاهش پیدا کرد.
قیمت مواد لبنی در نوامبر 3.3 درصد نسبت به اکتبر ارزان شد که ششمین کاهش ماهانه متوالی بود در حالی که قیمت گوشت نیز اندکی کاهش یافت.
فائو اعلام کرد تولید جهانی غلات در سال زراعی 2019-2018 به 2.595 میلیارد تن خواهد رسید که در مقایسه با پیشبینی قبلی، اندکی کمتر بوده و همچنین 2.4 درصد نسبت به تولید بالای سال گذشته کمتر است.
طبق پیشبینی فائو، تولید جهانی گندم در سال زراعی 2019-2018 به 725.1 میلیون تن خواهد رسید که 2.8 میلیون تن کمتر از پیشبینی قبلی است زیرا در برآوردها از برداشت امسال ترکیه و روسیه تجدیدنظر شده است.
بر اساس گزارش رویترز، فائو پیشبینی کرد موجودی غلات جهان در پایان فصل 2019، 762 میلیون تن است که نسبت به نوامبر بدون تغییر مانده است.