به گزارش روز شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، ولیالدین مصلحتی شربیانی در یادداشتی که در پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو منشر شده است ، اضافه کرد: سال 1395 برنامه برقرسانی به روستاهای بالای 10 خانوار سکنه دائم در دستور کار دفتر برق روستایی کشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: در ابتدای سال 1395 تعداد 580 روستای فاقد برق بالای 10 خانوار شناسایی شد که البته دفتر برق روستایی کشور به طور مستمر نسبت به بازدید روستاهای سراسر کشور حتی در دورترین و صعبالعبورترین نقاط اقدام کرد و در این بازدیدها، روستاهای بسیاری به فهرست روستاهای بدون برق اضافه شد و به این ترتیب تعداد کل روستاهای فاقد برق بالای 10 خانوار به 623 روستا افزایش پیدا کرد.
مجری طرح برق رسانی روستایی توانیز افزود: در ادامه این روند، برنامهریزی و بودجهبندی در کمترین زمان صورت پذیرفت و روستاهای باقیمانده در حوزه هر استان به شرکتهای توزیع نیروی برق ابلاغ و عملیات اجرایی برقرسانی به روستاها آغاز شد.
وی ادامه داد: در سال 1388 جشن پایان برقرسانی به تمامی روستاهای بالای 20 خانوار کشور رقم خورد و هماکنون همگام با بهار طبیعت در سال 1396 جشن اتمام برقرسانی به روستاهای بالای 10 خانوار کشور محقق میشود.
مصلحتی شربیانی نوشت: با تلاشگران صنعت برق در پایان سال 1395 تعداد 623 روستا با 9245 خانوار از نعمت برق برخوردار شدند و در آن زمان یک هزار و 763 کیلومتر شبکه فشار متوسط و 341 کیلومتر شبکه فشار ضعیف احداث و تعداد 790 دستگاه ترانسفورماتور با ظرفیت 28 هزار و 750 کیلو ولت آمپر نصب شد.
بر اساس این گزارش، در دولت تدبیر و امید با تخصیص قسمتی از درآمد عوارض برق به برقرسانی به روستاها، انجام پروژهها با شدت بیشتری ادامه یافت و سختترین پروژههای برقرسانی به روستاها که در تصور نبود انجام شد.
وی با اشاره به اینکه از هفته دولت سال 1392 با آغاز به کار دولت یازدهم تا پایان سال 1395 تعداد 2 هزار152 روستا با 32 هزار و 056 خانوار از نعمت برق برخوردار شدند، افزود: بیشتر روستاهای فاقد برق باقیمانده در مناطق بسیار دورافتاده و یا صعبالعبور قرار دارند.
مصلحتی شربیانی اضافه کرد: برخی از این مناطق دارای پراکندگی بسیار و یا فاقد جاده دسترسی بودهاند که برای برق رسانی به آنها نسبت به احداث جاده اقدام شده است، از طرفی در برخی موارد جهت انتقال تجهیزات از هلیکوپتر و حیوانات بارکش استفاده شده است و در تعدادی از مناطق درهای و کوهستانی، همکاران سنگنورد با تجهیزات خاص اقدام به احداث و عبور شبکه برق روی دیوارههای سنگی کردهاند که با عنایت به موارد فوق در مجموع به علت سختی کار در مناطق باقیمانده انجام پروژهها با همت بیشتری نسبت به گذشته اجرایی شده است.
برقرسانی به روستاها به طور مستقیم و غیر مستقیم جوانان و افراد زیادی را به اشتغال و انجام پروژهها وا داشته که در اقتصاد کشور نقش به سزایی دارد. از طرفی با ورود برق به روستاها صنایع کوچک و دستی، کشاورزی و دامداریها توسعه پیدا نموده و اقتصاد و اشتغال در روستاها را متحول میکند.
با رشد جمعیت، به تدریج روستاهایی که زیر 10 خانوار جمعیت داشتند به بالای 10 خانوار افزایش پیدا میکنند، همچنین روستاهایی که فاقد کد بودند اهالی آنان نسبت به اخذ کد آبادی اقدام میکنند و کددار میشوند، به این ترتیب هر دو گروه از روستاهای فوق واجد شرایط شده و در برنامه برقرسانی قرار خواهند گرفت.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با کانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
https://t.me/irnaeco
اقتصام**9189*1579* تنظیم کننده: اسماعیل داودی * انتشار : مرضیه فاتحی