ماهان شبکه ایرانیان

تیامین موجود در ۱۰۰ گرم انواع مواد غذایی

حبوبات، کبد و کلیه‌ها، غنی از تیامین هستند ولی در مرحله پخت طولانی غذاها، ویتامین غیر فعال می‌شود. احتیاج به تیامین در مراحل ضعف عمومی، نقاهت، کار عضلانی زیاد و شیردهی بیشتر است.

تیامین موجود در 100 گرم انواع مواد غذایی

نیاز بدن به تیامین

حبوبات، کبد و کلیه‌ها، غنی از تیامین هستند ولی در مرحله پخت طولانی غذاها، ویتامین غیر فعال می‌شود.

احتیاج به تیامین در مراحل ضعف عمومی، نقاهت، کار عضلانی زیاد و شیردهی بیشتر است.

اگر جیره غذایی ازلیپیدها و پروتئین‌ها غنی باشد، نیاز به تیامین کاهش می‌یابد.

انسان متوسط برای هر هزار کالری انرژی غذایی مورد نیاز، روزانه به 1 میلی‌گرم تیامین احتیاج دارد.

تیامین یا ویتامین ب 1

این ویتامین تأثیرات بسیار مهمی در سوختن قندها در بدن و عملکرد اعصاب دارد.

تیامین از راه روده جذب خون می‌شود. تغییراتی بر روی آن صورت می‌گیرد و آماده استفاده بافت‌ها می‌گردد.

یکی از موادی که در جذب آن اختلال ایجاد می‌کند، الکل است که مصرف زیاد آن موجب کمبود تیامین می‌شود.

این ویتامین در بدن ذخیره نمی‌شود.

عملکرد آن در اندام‌ها، فعال کردن آنزیم‌های لازم برای سوختن قند در بدن است. این ویتامین نقش اساسی در ادامه عملکرد چرخه کربن دارد.

نقش مهم دیگر آن در اعصاب است. ما برای انجام هر حرکت یا درک حواس از محیط نیاز داریم پیام‌های عصبی از مغز به اعصاب بدن و بالعکس منتقل شوند، تیامین در انتقال پیامهای عصبی نقش مهمی دارد.

کمبود تیامین در انسان سبب بروز بیماری بری‌بری می‌گردد که معمولاً با عوارض قلبی-عروقی و عوارض عصبی و خیزوادم همراه است.

عوارض قلبی-عروقی شامل تپش قلب، تنگی نفس و هیپرتروفی قلب می‌باشد که تدریجاً منجر به احتقان قلب، کبد، ریه و پیدایش خیز می‌گردد.

عوارض عصبی نیز منجر به پلی‌نوریت اعصاب محیطی می‌گردد که ممکن است با یک خونریزی مغزی همراه باشد.

ضعف عضلانی و بی‌اشتهایی، کم شدن حرکات معده، حالت تهوع، تب و لاغری توام با اختلالات رویشی و عوارض پوستی از علایم دیگر این بیماری است.

فقدان تیامین با افزایش ترکیبات سه‌کربنه همراه بوده و میزان اسید لاکتیک در سلول‌های عصبی و اسید پیروویک در سلول‌های عضلانی و خون ازدیاد حاصل می‌کند.

در دام‌ها کمبود تیامین با بروز علائم عصبی همراه است.

با توجه به اینکه با تصفیه شدن آرد، سبوس آن جدا می‌شود، مقدار زیادی از تیامین از بین می‌رود.

از این رو در آمریکا، محصولاتی چون نان و غلات غنی‌شده با ویتامین B1 هستند که خوشبختانه در کشور ما نیز این روند آغاز شده است. 

جگر سیاه                       1 میلی‌گرم

پای جوجه پخته               2-1 میلی‌گرم

عصاره مخمر                   4.1 میلی‌گرم

بوقلمون استیک یا گریل    2-1 میلی‌گرم 

عصاره گوشت                 4 میلی‌گرم

گوشت کبابی                  2.3-1 میلی‌گرم

جوانه‌گندم                      2-1 میلی‌گرم

غلات حاوی سبوس         2-1 میلی‌گرم

تخمه آفتابگردان              2-1 میلی‌گرم

بادام هندی و پسته         0.9- 0.5 میلی‌گرم

بیشتر بخوانید:

میزان ویتامین A در 100 گرم مواد غذایی

میزان ویتامین E در 100 گرم مواد غذایی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان