اگر از طرفداران قهوه هستید، مطمئنا یک دستگاه قهوهساز دارید. اما دستگاه قهوه ساز را همیشه نمیتوانید با خودتان هر جایی ببرید. مثلا در مواقع سفر پس بهتر است با روش های مختلف دم کردن قهوه آشنا باشید! حتی ممکن است یک روز قهوهسازتان از کار بیفتد و خراب شود. در این صورت چه کار میکنید؟ از خوردن قهوه صرف نظر میکنید؟ قطعا نه. در این مقاله میخواهیم به شما آموزش دهیم که چطور بدون داشتن قهوهساز یک قهوه خوب دم کنید.
دم کردن قهوه - روشهای دم کردن قهوه برای انواع مختلف نوشیدنی
قهوه فوری
میتوانید از آب سرد استفاده کنید. چون قهوه فوری را با آب سرد هم میشود درست کرد. اما بهتر است از آب گرم استفاده کنید. کافی است مقداری قهوه داخل آب بریزید و چند دقیقه صبر کنید (بر حسب سلیقهتان مقدار قهوه را انتخاب کنید. مقدار قهوهای که داخل آب میریزید، حتما نباید همان مقدار پیشنهادی روی بستهبندی باشد).
روش جنگلی
واضح است زمانی که میخواهید از این روش استفاده کنید، وسایل اندازهگیری زیادی با خود همراه ندارید. در این جور مواقع به ازای هر فنجان قهوهای که میخواهید درست کنید، یک قاشق سوپخوری قهوه داخل کتری بریزید. آب را اضافه کنید. کتری را روی آتش قرار دهید تا به دمای جوش برسد. برای 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا قهوه بجوشد. قهوه را از روی حرارت بردارید. احتمال زیاد با خود فیلتر همراه ندارید، بنابراین صبر کنید تا قهوه داخل کتری تهنشین شود. سپس به آرامی داخل فنجانها بریزید.
بیشتر بخوانید:
سه حقیقت که باید درباره کالری نوشیدنیقهوه بدانید
روش قهوه کیسهای
روش قهوه کیسهای، بسیار روش ساده و خوبی است. فقط کافی است کمی خلاقیت داشته باشید.
کیسههای کوچکی آماده کنید. به اندازه یک قاشق غذاخوری قهوه داخل هر کیسه بریزید. کیسهها را به کمک نخ سفت ببندید (درست مثل چای کیسهای).
کیسه را داخل فنجان آب داغ قرار دهید. از آن جایی که آب روی حرارت نیست، قهوه به آرامی دم میکشد.
کیسه را به دقت بردارید و اطمینان حاصل کنید که داخل لیوان باز نکنید و آن را از بین ببرید، از قهوه لذت ببرید.
روش فرنچ پرس
ابتدا مقداری آب سرد را جداگانه درون کتری تا نزدیک نقطه جوش 93 درجه گرم کنید. فرنچ پرس را خشک کنید سپس به ازای هر 120 میلیلیتر، یک قاشق غذاخوری قهوه داخل فرنچ پرس بریزید. یعنی برای هر فنجان تقریبا دو قاشق مرباخوری یا 6 7 گرم پودر قهوه، اما این یک واحد است. میتوانید بر حسب سلیقهتان مقدار را کم و زیاد کنید. اگر قهوه تان را غلیظ، رقیق یا تلخ تر میل کنید در مقدار واحد، تغییراتی ایجاد کنید.
آب درون کتری را باید طی دو مرحله به صورت دورانی به پودر قهوه اضافه کنید. در مرحله اول مقدار کمی آب اضافه کنید. به طوری که پودر قهوه خیس بخورد یا به اصطلاح کف کند. این کار را طوری انجام دهید که آب به همه جای پودر قهوه برسد.
بعد از 30 ثانیه مرحله دوم را شروع کنید؛ به همان صورت دورانی، بقیه آب را اضافه کنید. بعد از گذشت یک دقیقه، به وسیله یک قاشق، قهوه را هم بزنید. سه دقیقه دیگر صبر کنید. اهرم فرنچ پرس را به آرامی به سمت پایین فشار دهید تا پودر قهوهها به سمت پایین هدایت شوند. اگر نتیجه مطلوب نبود می توانید پرس را بیرون بیاورید و دوباره تکرار کنید. توجه داشته باشید که قهوه قبل از پرس کردن از سطح آب به سمت پایین حرکت میکند و این نشانهای برای دم کشیدن قهوه است.