ماهان شبکه ایرانیان

تلاش روسیه برای جلوگیری از نفوذ داعش در افغانستان

زمیر کابل اف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان از دو روز پیش مسکو را به مقصد اسلام آباد ترک کرده است تا در خصوص زمینه های رسیدن به صلحی پایدار در افغانستان با طرف پاکستانی، به بحث و تبادل نظر بپردازد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، سفر کابل اف به اسلام آباد در راستای رایزنی های روسیه و پاکستان درباره مساله افغانستان برگزار می شود و مهم ترین بخش این سفر دیدار نماینده پوتین با «شاه محمود قریشی» وزیر امور خارجه پاکستان است.

پایگاه اینترنتی روسی «افغانستان رو» روز سه شنبه طی گزارشی درباره مذاکرات کابل اف در اسلام آباد نوشت: در دیدار کابل اف و قریشی موضوع حل و فصل سیاسی مساله افغانستان به عنوان محور مذاکرات بررسی شد.
دیدار با «تهمینه جنجوعه» قائم مقام وزیر امور خارجه پاکستان برنامه دیگر سفر کابل اف بود.
مذاکرات دو طرف به روند حل و فصل سیاسی مسائل افغانستان اختصاص داشت و کابل اف از تلاش های پاکستان برای برقراری صلح در این کشور استقبال کرد.
دو طرف همچنین در خصوص همکاری های دوجانبه روسیه و پاکستان گفت وگو کردند.
مقام های پاکستانی در جریان دیدار با کابل اف، گزارشی از تازه ترین مذاکرات آمریکا و جنبش طالبان به وی نیز ارایه دادند.

مقام های روسیه بارها اعلام کرده اند که از مذاکرات جنبش طالبان با دولت مرکزی افغانستان استقبال می کنند.
روسها معتقدند که این مذاکرات در وهله اول برای برقراری صلح پایدار در افغانستان لازم است و به همین دلیل دولت مرکزی و طالبان باید درخصوص شاخص های برقراری صلح و رفع اختلافات با یکدیگر گفت وگو کنند.
روسها با این هدف در ماه نوامبر سال 2018 نشست دوم مسکو را برگزار کرده و در آن از جنبش طالبان نیز دعوت کردند.

در این نشست، هیات شورای عالی صلح افغانستان با نماینده جنبش طالبان گفت وگو کرد هر چند که دولت افغانستان حاضر نشد نماینده ای از دولت به این کنفرانس در مسکو اعزام کند تا مشخص شود هنوز در کابل اتفاق نظر برای پایان دادن به اختلافات با طالبان وجود ندارد.
از سوی دیگر روس ها برای جلب نظر طالبان، در حال رایزنی با پاکستان هستند.
سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز 26 دسامبر سال گذشته (پنجم دی ماه) در دیدار با «شاه محمود قریشی» همتای پاکستانی خود در مسکو گفت که روسیه تلاش نمی کند که راه حلی را بر کسی تحمیل کند.
لاوروف افزود: اما بنظر من روسیه، پاکستان و سایر شرکت کنندگان در نشست بین المللی مسکو، چارچوب موثری را برای مذاکره درباره افغانستان یافته اند که می تواند برای طرف های افغانی نیز مناسب باشد.
به گفته رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، با پیوستن هند و پاکستان به سازمان همکاری شانگهای، گروه تماس «شانگهای-افغانستان» تحرک تازه یافته است.

وی خاطرنشان کرد که این چارچوب با دورنمای خوب برای حل مساله افغانستان است و در چارچوب آن روسیه با پاکستان و سایر کشورهای شرکت کننده در آن همکاری بسیار نزدیک دارد.

روسیه به شدت نگران گسترش نفوذ گروه تروریستی داعش در افغانستان است چرا که زمینه لازم برای گسترش این گروه تروریستی به آسیای مرکزی و برخی مناطق روسیه وجود دارد.
مقام های روس بارها در اظهار نظرهای خود به این مساله اشاره و اعلام کرده اند که داعش به آسیای مرکزی چشم دوخته و می خواهد ثبات کشورهای این منطقه را به خطر بیاندازد.
افزایش تحرکات داعش در شمال افغانستان بشدت روس ها را نگران کرده و آنها آمریکا را به همکاری مخفیانه با این گروه تروریستی در افغانستان متهم می کنند.

مقامات کرملین امیدوارند با برقراری صلح در افغانستان و سازش ملی در کابل، تلاش ها بر مقابله با داعش و سرکوبی آن در این کشور متمرکز شود، بنابراین چاره ای نیست مگر اینکه روی همکاری با طالبان هم حساب باز کرد.
از این رو است که بسیای از کارشناسان هدف اصلی از سفر زمیر کابل اف نماینده رئیس جمهوری روسیه در امور افغانستان به اسلام آباد را جلب مشارکت طالبان می دانند.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان