ستاره ؛ سرویس آشپزی – آیا شما هم یکی از طرفداران مربا برای صرف صبحانه هستید؟ یکی از فراوردههای غذایی که حاوی مقادیر بالایی قند بوده و در تهیه آن اغلب از شکر استفاده میشود، مرباست. در این مقاله به آموزش طرز تهیه مربای بدون شکر خانگی میپردازیم.
همانطور که میدانیم بخش اعظم مواد انرژی زا، قندها هستند؛ به همین دلیل کارشناسان تغذیه به کاهش مصرف ساکاروز یا شکر و فراوردههایی که مقدار زیادی شکر در خود دارند، توصیه میکنند و معتقدند که مصرف محصولات حاوی کالری بالا تاثیرات نامطلوبی بر سلامتی بدن میگذارند.
1. طرز تهیه مربای بدون شکر
مواد لازم |
به |
1 عدد |
سیب شیرین |
1 عدد |
چوب دارچین |
1 عدد |
میخک |
3 عدد |
دستور تهیه:
- سیب و به را رنده کرده، چوب دارچین و میخک را به آن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- اجازه دهید مواد روی حرارت ملایم کاملا پخته شده و آب آنها کشیده شود.
- وقتی مربا قوام آمد، حرارت را خاموش کرده و پس از خنک شدن در ظرف شیشهای دردار در یخچال نگهداری کنید.
- این مربا را خیلی زود مصرف کنید و در صورت تمایل موقع استفاده، مقداری عسل به آن اضافه کنید تا شیرینتر شود.
- افزودن سیب برای طعم دادن به مربا لازم است و نباید از دستور آن حذف شود.
2. طرز تهیه مربای بدون شکر (با شیره)
مواد لازم |
هویج |
500 گرم |
شیره انگور |
1.5 پیمانه |
آب |
1.5 پیمانه |
پودر هل |
1 قاشق غذاخوری |
گلاب |
4 قاشق غذاخوری |
گردو |
به میزان لازم |
دستور تهیه:
- هویج را پس از شستن، پوست گرفته و رنده کنید. آب را به آن اضافه کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید تا بپزد.
- پس از اینکه هویج کاملا پخته شد، درب قابلمه را بردارید تا آب آن کاملا کشیده شود.
- هل و شیره انگور را اضافه کرده و اجازه دهید حدود 30 دقیقه دیگر بجوشد تا شیره کاملا جذب هویج شود.
- در انتها، گلاب را اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید.
- مغز گردو را به مربا اضافه کرده و اجازه دهید خنک شود، سپس آن را در ظرف شیشهای دردار در یخچال نگهداری کنید.
نکته: این مربا باید سفت باشد و آب آن کاملا کشیده شود.
3. طرز تهیه مربای بدون شکر (با عسل)
مواد لازم |
هلو یا زردآلوی رسیده |
1 کیلوگرم |
عسل |
750 گرم |
هل |
کمی |
دستور تهیه:
- هلو را پوست گرفته و از وسط به دو نیم تقسیم کنید. هسته هلو را خارج کرده و در بطری شیشهای دردار بچینید.
- عسل را کمی گرم کنید تا رقیق شود، سپس هل را به آن اضافه کنید.
- مخلوط عسل و هل را در بطری شیشهای حاوی تکههای هلو بریزید تا روی هلوها را بپوشاند.
- درب بطری را بسته و یک هفته در یخچال نگهداری کنید تا مربا آماده شود.
ذکر دو نکته:
- در صورت استفاده از زردآلو نیازی به پوست گرفتن میوه نیست، فقط پس از شستن میوه، آن را با سشوار کاملا خشک کنید.
- برای تهیه مربای توت فرنگی و مربای آلبالو نیز به روش فوق اقدام کنید. در مورد مربای آلبالو پس از شستن میوه، آن را کاملا خشک کرده و هستههای آن را خارج کنید و در مورد مربای توت فرنگی نیز پس از شستن و خشک کردن میوه، برگ و ساقه آن را جدا کنید.
4. طرز تهیه مربای بدون شکر (با شیرین کننده)
مواد لازم |
به |
1 کیلوگرم |
سیب |
800 گرم |
آب |
6 لیوان |
پودر شیرین کننده |
250 گرم |
آبلیمو |
3 قاشق غذاخوری |
پودر هل |
1 قاشق چایخوری |
دستور تهیه:
- سیب و به را پوست گرفته، هسته وسط آن را خارج کنید و قاچ بزنید.
- قاچهای سیب و به را در قابلمه ریخته، آب را به آن اضافه کنید و با درب بسته روی حرارت ملایم قرار دهید تا نیم پز شوند.
- پودر شیرین کننده را اضافه کرده و اجازه دهید 3 الی 4 ساعت بر روی حرارت ملایم بپزند تا خوشرنگ شده و آب آن غلیظ شود.
- هل و آبلیمو را اضافه کرده و پس از چند جوش حرارت را خاموش کنید.
نکته: درب قابلمه را بسته و اجازه دهید مربا بر روی حرارت ملایم بپزد تا رنگ آن قرمز شود.
آیا شما هم تجارب دیگری در تهیه مربا بدون استفاده از شکر دارید؟ تجربیات خود را در قسمت "ارسال نظر" با مخاطبان ستاره درمیان بگذارید.