حداکثر سرعت ولار با موتور هشت سیلندر 274 کیلومتر در ساعت است
لندروور سال گذشته با مدل ولار چهره جدید شاسیبلندهای رنجروور را معرفی کرد و امسال میخواهد با اضافهکردن قدرت به زیبایی این ماشین، آن را برای رقابت با پورشه ماکان و بامو X6 آمادهتر کند.
این کارخانه هفته گذشته از ولار اسویاتوبیوگرافی (SVAutobiography) رونمایی کرد که قویترین و لوکسترین مدل ولار خواهد بود. موتور هشت سیلندر پنج لیتری ولار، 550 اسب بخار نیرو دارد و میتواند سرعت ماشین را در 4 و نیم ثانیه از صفر به 100 کیلومتر در ساعت برساند. حداکثر سرعت ماشین 274 کیلومتر در ساعت است.
لندروور میگوید مهندسانش برای آماده کردن ولار برای تحمل این قدرت بالا 64000 نفر-ساعت وقت صرف کردهاند. با این حال تغییرات ظاهری ماشین اندک است. شکل سپرهای جلو و عقب تغییر کرده و برای خنک کردن موتور، ورودیهای هوا در جلوی ماشین بزرگتر شده است. ولار جدید با قیمت پایه 86 هزار و 120 پوند (حدود 112 هزار دلار) به بازار عرضه خواهد شد.
لندروور اعلام کرد از تولید لوکسترین مدل رنجروور منصرف شده است
سقوط آزاد جگوار-لندروور
آمدن رنجروور جدید با خبر ضرر هنگفت کارخانه جگوار-لندروور در سال 2018 همزمان شد. بزرگترین خودروساز بریتانیا هفته گذشته اعلام کرد در سه ماه آخر سال گذشته چهار میلیارد و 400 میلیون دلار ضرر کرده است.
سهم اصلی این زیان پس از ارزشگذاری مجدد داراییهای کارخانه معلوم شد. پس از بازنگری داراییهای غیرنقدی معلوم شد ارزش سرمایهگذاریهای کارخانه در املاک و ماشینآلات بسیار کمتر از رقمی بوده که تصور میشد.
همچنین بازبینی حسابهای شرکت مشخص کرد که تخمین درآمدهای آینده هم بیشتر از اندازه بوده است. پس از محاسبه مجدد در مجموع حدود چهار میلیارد دلار ار ارزش شرکت کم شد.
علاوه بر این فروش جگوار-لندروور هم در سال 2018 کاهش یافت. استقبال از محصولات این شرکت اگرچه سال گذشته در آمریکا و بریتانیا بیشتر شد، اما فروش در چین، بزرگترین بازار جهان تا 35 درصد کمتر بود.
از رونق افتادن موتورهای دیزل و بلاتکلیفی روند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا هم از دلایل دیگر ضرر شرکت عنوان شده است. جگوار-لندروور بخشی از گروه صنعتی هندی تاتا است. ارزش سهام تاتا پس از انتشار اخبار هفته گذشته تا سی درصد سقوط کرد.
جگوار-لندروور پیشتر اعلام کرده بود 4500 نفر از کارمندان خود را اخراج خواهد کرد. لندروور هم هفته پیش اعلام کرد برنامه تولید یک مدل لوکس از رنجروور را لغو کرده است.
رنجروور اسوی کوپه قرار بود با شاسیبلند جدید رولزرویس رقابت کند. برنامه لندروور این بود که از این ماشین تنها 999 دستگاه با قیمت پایه 240 هزار پوند (حدود 310 هزار دلار) ساخته شود. لندروور حالا میگوید سرمایهای که برای ساخت این ماشین در نظر گرفته بود را برای ساخت مدلهای دیگر نظیر نسل جدید دیفندر، صرف خواهد کرد.
قرار بود اکس-تریل علاوه بر ژاپن و روسیه در کارخانه نیسان در انگلستان تولید شود
دست رد نیسان به بریتانیا
هفته گذشته خبر بد دیگری برای صنعت خودرو در بریتانیا از ژاپن آمد. نیسان اعلام کرد برخلاف قرار قبلی، شاسیبلند اکس-تریل خود را در کارخانهاش در انگلستان تولید نخواهد کرد.
نیسان در سال 2016 اعلام کرده بود با اطمینانی که دولت بریتانیا درباره روند خروج کشور از اتحادیه اروپا به این کارخانه داده، مدل اکس-تریل را در بریتانیا تولید میکند. این شرکت، اما حالا میگوید شرایط نسبت به زمانی که این تعهد را داده بود تغییر کرده و به همین دلیل تصمیم گرفته تولید اکس-تریل را به ژاپن منتقل کند.
نیسان از سال 1986 محصولاتش را در کارخانهاش در ساندرلند در انگلستان تولید میکند. ساندرلند بزرگترین کارخانه خودروسازی در بریتانیا است و هفت هزار کارگر دارد. پنج مدل نیسان از جمله نیسان قشقایی در ساندرلند تولید میشود و هشتاد درصد محصولات این کارخانه به خارج از بریتانیا صادر میشود.
نیسان در اطلاعیه خود اعلام کرده سردرگمی درباره چگونگی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا برگزیت برنامهریزی برای آینده را مشکل کرده است. علاوه بر برگزیت، از رونق افتادن ماشینهای دیزل دلیل عمده دیگر نیسان برای این تصمیم است.
با توجه به استانداردهای تازه مبارزه با آلودگی هوا، تعرفه بسیاری از ماشینهای دیزل افزایش یافته و باعث شد فروش این نوع ماشینها در بریتانیا در سال 2018 سی درصد کاهش یابد. دولت بریتانیا اعلام کرده این تصمیم ضربهای به صنعت خودروی کشور است، اما باعث بیکاری کارگران نخواهد شد.
دیتر زچه، مدیر دایملر از سیاستهای حفاظتی دولت آلمان انتقاد کرد
نزدیکی دایملر به چین
دیتر زچه، مدیر گروه خودروسازی دایملر اعلام کرد با وجود هشدار دولت آلمان در حال مذاکره با کارخانه چینی جیلی برای عمیقتر کردن روابط این دو خودروساز است. سال گذشته جیلی با خرید نزدیک به ده درصد از سهام دایملر و پیشنهاد یک ائتلاف با خودروساز آلمانی، سیاستمداران آلمان را غافلگیر کرد.
پس از این معامله، این نگرانی در آلمان مطرح شد که این آغاز روندی برای در اختیار گرفتن دانش و فنآوری استراتژیک شرکتهای بزرگ آلمانی توسط چینیها باشد.
در سایه این نگرانی، دایملر ابتدا نسبت به ایده ایجاد یک ائتلاف بدبین بود، اما گفتگوهای دو طرف ادامه پیدا کرد و پاییز گذشته دایملر و جیلی اعلام کردند برای ایجاد یک شبکه تاکسیرانی در چین با یکدیگر همکاری خواهند کرد.
دولت آلمان هفته گذشته با اعلام استراتژی تازه خود گفت: برای حفاظت شرکتهای آلمانی از مالکیت خارجی، سهام این شرکتها را خواهد خرید. آقای زچه یک روز بعد از اعلام این سیاست تازه، با انتقاد از این تصمیم گفت: کشورهایی که به دنبال سیاستهای صنعتی اینچنین باشند در رقابت جا خواهند ماند. او همچنین گفت: مذاکرات با جیلی درباره همکاری در ابعاد مختلف ادامه خواهد داشت.
منبع: بی بی سی