ماهان شبکه ایرانیان

«بلیت اختیاری»؛ ایده‌‌ای نو در سینمای کشور

هر میزان که رضایت داشتید پول بدهید/ آیا بلیت گیشه‌ها هم اختیاری می‌شود؟

در جشنواره عمار در کنار اکران‌های رایگان، فرصتی با عنوان «بلیت اختیاری» ایجاد شده است که طی آن مخاطب به هر میزان که از فیلم رضایت داشته باشد، برای آن هزینه می‌کند و بلیت می‌خرد.

هر میزان که رضایت داشتید پول بدهید/ آیا بلیت گیشه‌ها هم اختیاری می‌شود؟ گروه فرهنگی سال 1389 جشنواره مردمی فیلم عمار با ایده اکران فیلم‌ها در مساجد، هیئات، مدارس، دانشگاه و... شروع به کار کرد و امروز فیلم‌های این جشنواره از آثار کوتاه 1 دقیقه‌ای تا آثار بلند، توسط فعالان فرهنگی و مردمی در شهر‌ها و روستا‌های مختلف کشور به نمایش درمی‌آیند.

در سینمای رسمی کشور، معمولش این است که وقتی به سینما می‌روی، ابتدا پول می‌دهی و بعد از خرید بلیت، به تماشای فیلمی که شاید از آن خوشت نیاید، بشینی در هرصورت پول را پرداخت کرده‌ای.

اما در جشنواره عمار در کنار اکران‌های رایگان، فرصتی با عنوان «بلیت اختیاری» ایجاد شده است که طی آن مخاطب به هر میزان که از فیلم رضایت داشته باشد، برای آن هزینه می‌کند و بلیت می‌خرد.

این ایده، اولین بار در اکران فیلم داستانی «هنگامه» با موضوع مدافعان حرم به طور جدی در این جشنواره اجرایی شد و طی آن مخاطبان از نقاط مختلف کشور مانند بشاگرد، کاشمر، لنگرود، ابهر، بروجن، خلخال، دهلران و... نزدیک به 70 میلیون تومان برای این فیلم 40 دقیقه‌ای هزینه کردند.

این ایده، امسال در نهمین دوره جشنواره عمار در سینما فلسطین، محل اکران‌های مرکزی جشنواره به شکل رسمی‌تر و با شعار «با هم فیلم بسازیم» اجرا شد و مخاطبان بعد از تماشای فیلم ها، نظرشان درباره فیلم و مبلغی را به میزان رضایت خود از فیلم در قالب پاکت به صندوق بلیت فروشی اختیاری انداختند.

برای مثال، مستند عابدان کهنز یکی از آثاری بود که به همین صورت و در سینما فلسطین، توانست 3 میلیون و 700 هزار تومان بلیت فروشی اختیاری داشته باشد. در جریان اکران‌های مردمی این مستند هم که به تازگی شروع شده، برای نمونه در شهرستان رامهرمز خوزستان، شخصی بعد از اتمام نمایش، 200 هزار تومان برای بلیت فیلم پرداخت کرده است. تاکنون مستند عابدان کهنز با همین شیوه بلیت اختیاری در عرض دو هفته بیش از 20 میلیون تومان فروش داشته است.

در جشنواره عمار، شکل اجرایی ایده «بلیت اختیاری» نیز برعهده اکران کننده فیلم گذاشته شده است، در جایی که پاکت‌هایی به مخاطبان می‌دهند و آن‌ها مبلغ رضایتمندی‌شان را در پاکت می‌پردازند، در جای دیگر صندوقی گذاشته می‌شود که بعد از اتمام نمایش فیلم، مخاطب هزینه‌ای را به صورت اختیاری می‌پردازد و شکل‌هایی دیگری که اکران کننده این جشنواره در نقاط مختلف کشور با توجه به فضای خودش، به کار می‌گیرد.

شاید اگر همین شیوه «بلیت اختیاری» را در سینما‌های کشور اجرایی شود آمار فروش بسیاری از فیلم‌ها به شکل عجیب و غریبی تغییر پیدا کند.

عارف جعفری

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی