کارامل در فرآیند پخت و پز و و طی حرارتدهی شکر به وجود میآید و در غلظتهای مختلف رنگهای مختلف، از زرد تا قهوهای تیره ایجاد میکند. کارامل در تهیه دسرها مصرف زیادی دارد و در خوشطعم و خوشرنگ شدن میان وعدهها نقش دارد. در ادامه با طرز تهیه کیک کارامل با ما همراه باشید.
مواد لازم برای تهیه کیک کارامل
- 3 فنجان شکر
- 1 ونیم فنجان کره
- 5 عدد تخم مرغ
- 3 و نیم فنجان آرد
- نصف قاشق چایخوری بیکینگ پودر
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- 1 و یک چهارم فنجان شیر کم چرب کاله (خرید از دیجی کالا)
- 1 قاشق چایخوری عصاره وانیل
مواد لازم برای تهیه سس کارامل
طرز تهیه سس کارامل
خامه را در ظرفی بریزید و روی حرارت قرار دهید تا کمی گرم شود. شکر را داخل قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید، شکر را هم نزنید. به مرور شکر شروع به آب شدن و کاراملی شدن میکند. بعد از آنکه شکر کاملا آب شد خامه را به آرامی اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
ظرف را از روی حرارت بردارید و کنار بگذارید تا خنک شود. برای امتحان کردن غلظت سس، ظرفی را چند دقیقه در فریزر بگذارید با قاشق مقداری از سس تهیه شده را داخل ظرف بریزید، سس نباید پخش شود. اگر پخش شد یعنی سس از حد مطلوب رقیقتر است. در اینصورت روی حرارت قرار داده و آن را هم بزنید تا به غلظت مورد نظر برسد.
طرز تهیه کیک کارامل
فر را روشن کنید و دمای آن را روی 170 درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود. قالب کیک را چرب کنید و کمی آرد به آن بپاشید (در صورت نیاز میتوانید از کاغذ روغنی استفاده کنید).
آرد و بیکینگ پودر را در ظرفی مخلوط کنید و 2 یا 3 مرتبه آن را از الک رد کنید. کره را که در دمای محیط نرم شده است با شکر به آرامی هم بزنید. تخم مرغها را دانه دانه به آن اضافه کنید و هم بزنید. همزمان با اضافه کردن آخرین تخم مرغ، وانیل را اضافه کنید.
سپس 100 میلیلیتر از سس کاراملی که آماده کرده بودید را به مایه اضافه کنید. مواد خشکی که از الک رد کرده بودید را به مایه اضافه کرده و هم بزنید. مایه را داخل قالب بریزید و به مدت 30 دقیقه داخل فر بگذارید.
بعد از آن که کیک را از فر خارج کردید حدود 1 ساعت به آن استراحت دهید تا خنک شود و سپس برای تزئین، بقیه سس کارامل را روی آن بریزید. بسته به دلخواه میتوانید از برشهای موز و سایر میوهها هم برای روی کیک استفاده کنید.