هندوانه بیش از هر میوهی دیگری نماد تابستان است. خاطرات کودکی را زنده میکند، زمانی که در کنار خانواده قاچهای بزرگ هندوانه را گاز میزدیم و آبش از چانهمان سرازیر میشد. من هیچوقت غیر از تابستان هندوانه نمیخرم، چون بیمزگی هندوانههای بقیهی فصلها قلب آدم را به درد میآورد.
الان فصل هندوانه است، اما هیچ تضمینی وجود ندارد که تمام هندوانههایی که در مغازهی میوهفروش میبینید سرخ و شیرین باشد. پس چطور هندوانهی خوبی انتخاب کنیم؟
قسمت روی زمین ماندهی هندوانه را ببینید
آن قسمتی از هندوانه را که موقع رشد روی زمین بوده چک کنید. چون این قسمت آفتاب نخورده است، رنگش با بقیهی قسمتهای هندوانه فرق میکند. این رنگ نشان میدهد که آیا هندوانه رسیده است یا نه. اگر سفید یا سبز کمرنگ باشد، یعنی هندوانه را قبل از رسیدن چیدهاند. اگر طلایی، یا زرد و کرمی، یا زرد و نارنجی باشد، یعنی هندوانه بهاندازهی کافی به بوته وصل بوده و الان دیگر کاملاً رسیده است.
به شکل و ظاهر هندوانه دقت کنید
هندوانهی خوب، چه گرد باشد و چه بیضی، باید تقریباً متقارن باشد. ضمناً، اگر پوست هندوانه خدشهای دارد یا زخمی شده یا تورفتگی دارد، آن را کنار بگذارید. این آسیبدیدگیها هندوانه را به سرعت خراب میکند.
بلندش کنید
هندوانه باید نسبت به اندازهاش سنگین باشد. اگر وقتی بلندش میکنید، بهنظر سبکتر از چیزی است که باید باشد، احتمالاً مشکلی دارد. میگویند 92درصد هندوانه را آب تشکیل میدهد. اگر هندوانه سنگین نباشد، یعنی تازه نبوده و رطوبت داخلش را دارد از دست میدهد.