لینوس توروالدز یکی از مشهورترین برنامه نویسهای حال حاضر جهان به شمار میرود و موفق شده یک سیستم عامل مجانی توسعه دهد که توان رقابت با MacOS اپل و ویندوز مایکروسافت را در خود دارد. به گزارش Cnet خالق لینوکس طی مصاحبهای اعلام کرده تمامی شبکه های اجتماعی نظیر فیسبوک، توییتر و اینستاگرام، زبالهای بیش نیستند.
توروالدز که لقب معروفترین فنلاندی زندهی دنیا را نیز به دوش میکشد، درگیر شدن بیش از حد کاربران مدرن با شبکههای اجتماعی را به یک بیماری کشنده تشبیه کرده و مدعی شده نحوهی عملکرد این شبکهها موجب میشود کاربران رفتار نادرستی در پیش بگیرند و به بیماریهای روحی زیادی مبتلا شوند.
توروالدز مشکلات بوجود آمده توسط شبکههای اجتماعی را بزرگترین مسئله صنعت تکنولوژی بیان کرد و در اینباره گفت:
«من عمیقاً از توییتر، فیسبوک و اینستاگرام بیزارم. درگیر شدن در آنها مثل یک بیماری است چرا که کاربران را به رفتارهای نادرست تشویق میکند. تمام ایدهی لایک کردن و به اشتراک گذاشتن چیزی جز زباله نیست.»
این برنامه نویس معروف مدعی شده که در شبکههای اجتماعی هیچ تلاشی برای کنترل کیفیت نمیشود. به همین دلیل است این فضا پر از محتوای نامناسب شده تا کاربر را به هر بهانهای پای خود بکشاند و لایکی بگیرد.
خالق لینوکس از سال 1994 که لینوکس را عرضه کرد به بی ادبی و رک بودن همیشگیاش معروف شده اما نارضایتی از شبکههای اجتماعی فقط به او محدود نمیشود.
نظرسنجیهای زیادی نشان میدهد طی چند سال گذشته نگاه کلی جوامع مدرن به شبکههای اجتماعی تغییر کرده و محبوبیت آن پایین آمده. آزار و اذیت دیگر کاربران، ایجاد افسردگی، استرس و انتشار محتوای تروریستی از عوامل اصلی پایین آمدن محبوبیت شبکههای اجتماعی به شمار میرود.
با این وجود خالق لینوکس، گمنامی و ناشناس بودن کاربران را از علل اصلی مشکلات شبکههای اجتماعی میشمارد و باور دارد:
«وقتی فردی محتوای به درد نخوری را تولید میکند، اثری از خود بر جای نمیگذارد و گمنام مینامد. کسانی که آنها را به اشتراک میگذارند و لایک میکنند هم ناشناس باقی میمانند. اگر این اتفاق میافتاد اوضاع شبکههای اجتماعی بهتر بود.»