خبرگزاری تسنیم: بهرام قاسمی سخنگوی وزارت امور خارجه در سالروز قطع روابط سیاسی و بازرگانی آمریکا با جمهوری اسلامی ایران در یادداشتی در خبرگزاری ایسنا، با اشاره به عدم توجه آمریکا به واقعیتهای ایران و استمرار اقدامات خصمانه آنها علیه مردم ملت ایران نوشت:
«آینهام آینهام، مرد مقالات نهام / دیده شود حال من ار، چشم شود گوش شما»
مگر میشود از پلهای رابطه سخن گفت و تمامی پلهای پس و پیش رو را ویران کرد. رؤسای جمهور آمریکا تقریباً همه و هر کدام به زبان و لسانی گونهگون و با ادبیاتی همسان یا ناهمسان از پلهای رابطه با مردم ایران سخن گفتهاند اما در پس این نقاب دروغین، نه تنها گامی برای ترمیم بی اعتمادی تاریخی و پلهای فرو ریخته رابطه برنداشتند، بلکه کوره راههای احتمالی تفاهم میان دو ملت را مسدود و در موارد پر شماری راه تخریب، تحریم و تهدید برگزیدند. آنها در حالی از گفتگو و مذاکره سخن گفتند و میگویند که به رغم ادعاهای بسیار و ژستهای دموکرات مآبانه در مقابل دگردیسی مردمی و خواستههای استقلال طلبانه مردم ایران ایستادند و یکسویه و از سر ترس و عجز روابط سیاسی و بازرگانی خود را با جمهوری اسلامی قطع کردند.
یران روابط سیاسی و بازرگانی خود را با هیچ کشوری به جز رژیم نژادپرست صهیونیستی و کشور آفریقای جنوبی (که آن زمان گرفتار سرپنجههای خونین و تبعیض آپارتاید بود) قطع نکرد. این در حالی بود که هنوز خاطرات و خطرات تلخ کودتای 28 مرداد بس تازه، دردناک و آزار دهنده بود. آمریکاییها به روایت تمامی مورخین اصیل و روایت گران صدیق تاریخ معاصر، بزرگترین متحد و پشتیبان سیستم ضد مردمی ایران بودند، به رغم نمایش همراهی با مردم ایران، یک دولت منتخب را سرنگون کردند و به جای تلاش برای جبران گذشته و تسکین آلام مردم ایران، به پیمودن مسیرهای سوداگرانه و تلاش برای تحکیم و باز آوری استبداد گذشته و از کف وانهاده خود لجاجت ورزیدند و میورزند. ادعای دوستی آنان با مردم ایران آغشته به تهمت، تهدید و تحریم است. در طول 39 سال سیل تهمت و افترا و تحریم است که بر سر ملت مستقل و عزتمند ایران می بارد و درست بعد از این همه سال در چنین ایامی و در سالمرگ آن روابط ظالمانه بشکسته از سنگ کینه و نفرت آنان از قیام مردمی آزاده، امروز در اقدامی ناپسند و باز از سر عصبیت ناشی از شکست تروریستهای دست آموز خود در منطقه اقدام به تحریم بخش مهمی از حاکمیت، دولت و سلحشوران حافظ کیان و اقتدار ایران که جانانه در برابر تروریسم خود ساخته آنان ایستاد و آنها را به خفت منکوب اراده پولادین اش کرد گامی دیگر از سر ترس و نفرت و کینههای دیرینه اش برداشت و درست به همین روز و بدین هنگام آن قدیس نمای تهی مایه و پر گو "برایان هوک "ناشیانه باز سخن از آرزوهای نیک برای ایرانیان و علاقه آمریکا به داشتن رابطه با ایران گفت، بس فریبکارانه و چه ریا کارانه، و بدین گونه است که فرزانگانی تیز بین این پرسش را باز مطرح میکنند که آیا نباید برای دیدن واقعیتهای ایران گوش آمریکا چشم شود.