ویتامین B۳ موجود در انواع مواد غذایی

ویتامین ب ۳ ضد بیماری پلاگر در انسان است. این ویتامین در ساختمان مولکولی کوآنزیم نیکوتین آمید آدنین دی‌نوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دی‌نوکلئوتید فسفات (NADP) شرکت دارد.

ویتامین B3 موجود در انواع مواد غذایی

اهمیت ویتامین B3

ویتامین ب 3 (یا نیاسین) ضد بیماری پلاگر در انسان است.

این ویتامین در ساختمان مولکولی کوآنزیم نیکوتین آمید آدنین دی‌نوکلئوتید (NAD) و نیکوتین آمید آدنین دی‌نوکلئوتید فسفات (NADP) شرکت دارد. 

سینه‌مرغ

90 گرم

9 میلی‌گرم

جگرسیاه

75 گرم

12 میلی‌گرم

گوشت‌قرمز

90 گرم

6 میلی‌گرم

گوشت بوقلمون

90 گرم

9-6 میلی‌گرم

تن‌ماهی

90 گرم

10 میلی‌گرم

سالمون

90 گرم

7 میلی‌گرم

بادام‌زمینی

50 گرم

7 میلی‌گرم

برنج قهوه‌ای

یک فنجان پخته

5 میلی‌گرم

سیب‌زمینی

یک عدد متوسط

2‌میلی‌گرم

نخودفرنگی

یک فنجان پخته

3 میلی‌گرم

ویتامین  B3

ویتامین B3 علاوه بر غذاها در گیاهان دارویی ذیل نیز یافت می‌شود (البته در گیاهان تازه و خشک نشده بیشتر و باکیفیت بهتر یافت می‌شود: نظیر یونجه، ریشه گیاه باباآدم، علف گربه، فلفل قرمز تازه، بابونه، علف پرنده، گل عینک، تخم‌رازیانه، گیاه رازک، شیرین‌بیان، گل ماهور، گزنه، جو دو سر، نعنا، جعفری، برگ تمشک جنگلی، شبدر قرمز، میوه گل سرخ، نارون و ترشک زرد.

پس از مصرف مکمل‌های نیاسین ممکن است پوست صورت قرمز شود یا جوش‌های قرمز ریز سوزش داری بر روی پوست ظاهر شود، این‌گونه تظاهرات معمولاً بی‌ضرر بوده و به‌تدریج رفع می‌گردند.

زنان باردار، افراد مبتلابه دیابت، آب سیاه، نقرس، ناراحتی‌های کبد و افرادی که زخم‌های گوارشی دارند، باید در مصرف مکمل‌های نیاسین احتیاط نمایند.

مصرف بیش از 500 میلی‌گرم ویتامین B3 در روز و به مدت طولانی می‌تواند به کبد آسیب برساند.

بیشتر بخوانید:

میزان ویتامین E در 100 گرم مواد غذایی

میزان ویتامین A در 100 گرم مواد غذایی

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان