گراتن یک نوع تکنیک برای تهیه غذا می باشد و یکی از انواع گراتن ها که بسیار خوشمزه بوده و روش پخت آن به لازانیا شباهت دارد، گراتن گوشت و بادمجان است، از این رو قصد داریم در این بخش طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان را به شما عزیزان معرفی نماییم.
غذاهای زیادی وجود دارد که با استفاده از گوشت تهیه شده و می توان از آن به عنوان وعده پیش غذا، شام و نهار تهیه کرده و در کنار خانواده تان میل نمایید؛ گراتن گوشت با بادمجان یکی از انواع گراتن های خوشمزه است در آموزش های گذشته با نحوه پخت گراتن بادمجان، گراتن مرغ و کدو و نیز گراتن پاستا اشاره کردیم در این آموزش طرز پخت گراتن با گوشت و بادمجان را فرا خواهید گرفت.
مواد مورد نیاز
- گوشت چرخ کرده : 300 گرم
- بادمجان : 3 عدد متوسط
- رب گوجه : 1 تا 2 قاشق غذا خوری
- سیر: 2 حبه
- پنیر پیتزا : 8 ورقه
- قارچ : 6 عدد
- آبلیمو : 2 قاشق غذا خوری
- نمک، فلفل، زردچوبه و آویشن : به مقدار لازم
- (توجه داشته باشید؛ مقدار مواد اولیه برای تهیه این نوع غذا برای چهار نفر مناسب می باشد.)
مواد لازم برای تهیه گراتن :
2 قاشق سوپ خوری آرد، 2 لیوان شیر، 20 گرم کره، نمک و فلفل به مقدار کم
طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان
حال برای تهیه گراتن گوشت و بادمجان، ابتدا لازم است تا بادمجان ها را پوست کنده و به صورت حلقه ای و به قطر نیم سانت برش بزنید، روی بادمجان ها را مقداری نمک بپاشید تا از تلخی آن کاسته شود و نیز روغن کمتری مصرف نماید، بعد از حدود نیم ساعت بادمجان ها را با آب سرد آب کشی کرده و درون صافی بریزید تا آب آن کشیده شود، سپس بادمجان ها را در روغن داغ سرخ کنید.
در مرحله بعد دستور پخت گراتن گوشت، درون تابه را مقداری روغن بریزید و بگذارید تا خوب داغ شود، سپس پیاز را که قبلا به صورت نگینی خُرد کرده اید، در داخل آن ریخته و اجازه دهید تا طلایی رنگ شود، گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کرده و آن را تفت دهید، بعد از اینکه رنگ گوشت تغییر کرد، قارچ های ورقه شده را به مخلوط اضافه می کنیم، در این حالت شعله را زیاد کرده و مواد را چند دقیقه تفت دهید تا آب قارچ ها خشک شود، سپس شعله را کم کرده و سیر رنده شده را به همراه مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، آویشن و رب گوجه فرنگی به مخلوط اضافه کرده و تفت دهید.
روش تهیه سس گراتن گوشت
در ادامه طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان، در این مرحله می توانید با روش تهیه سس برای این نوع غذا آشنا شوید؛ به این ترتیب که مقداری کره را در داخل یک قابلمه کوچک ریخته و بر روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود، سپس آرد را به آن اضافه کرده و هم بزنید تا بوی خامی آرد گرفته شود.
در مرحله بعد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و شیر را کم کم به مخلوط کره و آرد اضافه کنید، سپس نمک و فلفل را به آن بزنید و دوباره قابلمه را بر روی حرارت گذاشته و مدام هم بزنید تا کم کم غلیظ شود. بعد از تهیه سس، لازم است آن را به چهار قسمت تقسیم نمایید.
حال برای مرحله بعدی طرز تهیه گراتن گوشت و بادمجان باید بادمجان های سرخ شده را در کف یک ظرف به طور مرتب بچینید و یک قسمت از چهار قسمت سس را بر روی بادمجان ها ریخته و روی آن را نیز با پنیر پیتزا بپوشانید. سپس برای لایه بعدی، مایه گوشت آماده شده را روی پنیر پیتزا ریخته و بر روی این لایه نیز مانند مرحله قبلی یک قسمت دیگر از سس را ریخته و سپس دوباره، سطح مواد را با خمیر پیتزا می پوشانیم.
در آخر گراتن تهیه شده را در فر با دمای 18 درجه سانی گراد و به مدت یک ساعت قرار داده، به طوری که کاملا پخته شده و سطح آن طلایی رنگ شود. اکنون که با دستور پخت گراتن گوشت و بادمجان آشنا شدید، می توانید این غذای خوشمزه را در منزل تهیه کرده و سرو نمایید.