ستاره ؛ سرویس آشپزی - تزیین خرما در ماه رمضان یکی از مهم ترین تزیینات سفره افطار است که افراد خلاق و هنرمند معمولا آن را به بهترین شکل انجام میدهند. در این مقاله با جدیدترین و زیباترین مدلهای تزیین
خرما در ماه رمضان آشنا خواهید شد که هر یک از این تصاویر و مدلها میتوانند ایدههای جالب و جذابی برای انجام تزیینات مختلف باشند.
1. تزیین خرما در ماه رمضان (روش اول)
مواد لازم برای تهیه خمیر خرما |
خرما |
1 کیلوگرم |
آرد ذرت |
8 قاشق غذاخوری |
گردوی نیم کوب |
به میزان لازم |
روغن یا کره ذوب شده |
4-5 قاشق غذاخوری |
مواد لازم برای تهیه خمیر اطراف خرما |
تخم مرغ |
1 عدد |
نمک |
1/8 قاشق چایخوری |
روغن مایع |
1/4 پیمانه |
شیر |
1 پیمانه |
آرد |
به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد |
دستور تهیه:
- هسته خرما را گرفته و با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود.
- آرد ذرت را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و سپس به خرما اضافه کنید.
- آرد و خرما را با هم مخلوط کنید و خوب ورز دهید تا خمیر یکدستی حاصل شود.
- به اندازه یک گردو از خمیر حاصل برداشته و کف دست خود پهن کنید.
- یک تکه گردو وسط آن قرار داده و خمیر را ببندید، سپس با قالب دلخواه روی آن فشار دهید تا شکل بگیرد.
- برای تهیه خمیر اطراف خرما، همه مواد را با هم مخلوط کرده و تا حدی که خمیر به دست نچسبد ورز دهید.
- با وردنده خمیر را پهن کرده و به شکل نوارهای باریکی برش دهید.
- نوارها را به شکل علامت بعلاوه، دور خرما بپیچید.
- با استفاده از قالب شکوفه ای، خمیر را قالب زده و روی خرما قرار دهید.
- خرما را در سینی فر بچینید و به مدت 10 دقیقه در فر گرم شده روی حرارت 180 درجه سانتیگراد قرار دهید.
-
2 پیمانه شکر، 3-4 قاشق غذاخوری گلاب، کمی زعفران و هل را در 1 پیمانه آب ریخته، به مدت 6-5 دقیقه روی حرارت قرار دهید تا بجوشد و سپس از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا خنک شود.
- خرما را 2 دقیقه در شربت قرار داده و سپس در صافی فلزی بگذارید تا شهد اضافی آن گرفته شود.
- در انتها با مروارید خوراکی تزیین کنید.
2. تزیین خرما در ماه رمضان (روش دوم)
مواد لازم |
خرمای نیمه سفت |
200 گرم |
شیر |
2 استکان (120 میلی لیتر) |
آرد برنج |
2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع |
2 قاشق غذاخوری |
بادام |
10 عدد |
شکر |
1 قاشق غذاخوری |
آب |
1 استکان (60 میلی لیتر) |
دستور تهیه:
- خرما را 30 دقیقه در آب خیس کنید.
- بادامها را به مدت 30 دقیقه در آب جوش خیس کرده، سپس پوست قهوهای رنگ آنها را بگیرید و رنده کنید تا به شکل پودر درآید.
- شیر را در ظرف کوچکی ریخته، آرد برنج را در آن حل کرده و روی حرارت ملایم قرار دهید.
- آب و شکر را اضافه کرده و به مدت حدود 20 دقیقه مرتب هم بزنید تا بپزد و قوامی مانند ماست پیدا کند.
- در 3-2 دقیقه آخر پخت، پودر بادام و روغن را با سایر مواد مخلوط کنید.
- هسته وسط خرما را خارج کنید.
- پس از خنک شدن مواد، آن را در قیف ریخته و خرما را با مواد پر کنید.
- یک تکه گردو، خلال بادام یا خلال پسته روى مواد وسط خرما قرار داده و با پودر نارگیل تزیین کنید.
نکته: داخل خرما را با بستنى یا خامه هم میتوانید پر کنید.
3. تزیین خرما در ماه رمضان (روش سوم)
مواد لازم |
آرد |
2 لیوان |
خرما |
1 کیلوگرم |
پودر گردو |
1 لیوان |
هل و دارچین |
1 قاشق مرباخوری از هر کدام |
گلاب |
3 قاشق غذاخوری |
کره |
150 گرم |
دستور تهیه:
- آرد را کمی تفت داده، مقداری روغن و چند تکه کره به آن اضافه کنید و هم بزنید تا حالت خمیری پیدا کند.
- هل، دارچین و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
- هسته خرما را گرفته و چرخ کنید؛ سپس کره را اضافه کرده و مخلوط کنید.
- کف یک سینی، نایلون پهن کرده و روی آن را کمی چرب کنید.
- خرمای چرخ کرده را روی نایلون ریخته و کاملا پهن کنید. سپس خرما را 10 دقیقه در یخچال قرار دهید تا سرد شود.
- پس از 10 دقیقه از یخچال خارج کرده و حلوا را روی آن بریزید.
- پودر گردو را روی حلوا ریخته و سپس رول کنید.
- رول را 3-2 ساعت در یخچال قرار داده و سپس برش بزنید.