به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، آگوست سال گذشته میلادی جنگندههای ائتلاف سعودی یک اتوبوس مدرسه را در نزدیکی بازاری در شهر «دهیان» هدف قرار دادند که در پی آن 54 نفر جان خود را از دست دادند و 44 نفر از قربانیان کودکان بودند.
ناظر حقوق بشر سازمان ملل پس از مصاحبه با دهها نفر از شاهدان و بازماندگان این حادثه این حمله را «جنایت جنگی آشکار» نامید. مهمات استفاده شده در این حمله از سوی آمریکا تأمین شده بود؛ یک یمی 500 پوندی لیزری ساخت شرکت آمریکایی «لاکهید مارتین».
کمی بعد مقامات ائتلاف عربستان مدعی شدند که این حمله یک هدف نظامی قانونی را مورد حمله قرار داده است، اما شاهدی بر این ادعای خود ارائه ندادند.
در پی این حمله «دونالد ترامپ» در مصاحبه با «آکسیوس» مدعی شد که نیروهای ائتلاف عربستان چگونگی بکارگیری تسلیحات آمریکایی را نمیدانند. ترامپ در این مصاحبه حمله به اتوبوس دانشآموزان یمنی را «نمایشی وحشتناک» توصیف کرده و مدعی شد که این موضوع را با مقامات عربستان مطرح خواهد کرد.
بیشتر بخوانید: ادامه حملات جنگندههای ائتلاف سعودی به مناطق مسکونی یمن
این پاسخ مبهم ترامپ بازتاب روایتی است که به مدت سالها در میان مقامات آمریکا و رسانههای غرب تقویت شده است؛ عربستان سعودی و متحدانش به خصوص امارات در جنگ یمن «به اشتباه» در حال کشتن غیرنظامیان و نابود کردن زیرساختها در این کشور هستند. اما این درست نیست. عربستان سعودی و متحدانش از زمان مداخله در جنگ یمن از سال 2015، زیرساختهای یمن را با طرحهای از پیش تعیین شده هدف قرار دادهاند.
موضوع این نیست که عربستان سعودی و متحدانش در جنگ یمن طریقه استفاده از تسلیحات آمریکایی را نمیدانند و در انتخاب اهداف نیازمند پشتیبانی آمریکا هستند بلکه آنها به طور عمد و با آگاهی از این تسلیحات استفاده میکنند و مقامات آمریکا نیز سالها است که از این ماجرا آگاهی دارند.
در ماه آوریل کنگره آمریکا رأی به پایان حمایت نظامی این کشور از ائتلاف سعودی در جنگ یمن داده و حتی قطعنامهای نیز در این زمینه به تصویب رساند. این قطعنامه در نهایت از سوی ترامپ وتو شد؛ یکی از استدلالهای نادرست ترامپ و پنتاگون علیه قطعنامه کنگره این بود که حمایت آمریکا برای جلوگیری از کشتار غیرنظامیان بیشتر از سوی ائتلاف عربستان ضروری است.
دولت آمریکا مدام بر این موضوع پافشاری میکند که عربستان سعودی و امارات در تلاش برای کاستن از مرگ غیرنظامیان در یمن و توزیع کمکهای بشر دوستانه سازمان ملل هستند؛ ادعایی که شواهدی متناقض با آن از سوی سازمان ملل، گروههای حقوق بشری و اخیرا نیز از سوی مقامات سابق آمریکا ارائه شده است.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی «پروژه اطلاعات یمن»، جنگندههای عربستان و امارات 19500 حمله هوایی در یمن انجام دادهاند که معادل حدود 13 حمله در روز است که دو سوم از این عملیاتها اهداف غیرنظامی و یا «ناشناس» را مورد حمله قرار دادهاند.
بیشتر بخوانید: حملات جنگندههای عربستان به مناطق مسکونی یمن
ائتلاف عربستان مدارس، بیمارستانها، بازارها، مساجد، مزارع، کارخانهها، جادهها، پلها، نیروگاههای برق و تأسیسات آب آشامیدنی را هدف قرار دادهاند.
علاوه بر بمباران عمدی غیرنظامیان در یمن که نقض قوانین بینالمللی است، عربستان سعودی و امارات زیرساختهای شهری یمن را نیز نابود کرده و این کشور را مورد محاصره هوایی و دریایی قرار دادهاند که این اقدام مرگ هزاران یمنی را در پی بیماریهایی قابل پیشگیری مانند وبا را در پی داشته است.