ترکیهایها به سوپ سیرابی ، اِشکِمبه چورباسی میگویند و یونانیها نامش را اِسکمبی اَوگولِمونو گذاشتهاند. یعنی سوپی که با تخم مرغ و آبلیمو طعمدار شده است. سس مخصوص لیمو و تخم مرغ یا همان اَوگولِمونو سس خاص آشپزی یونانی است و از همانجا هم به غذای مردم ترکیه وارد شده است.
طرز تهیه این سوپ پرخاصیت و خوشطعم یونانی را در ادامه این مطلب خواهید خواند. یادتان نرود که سیرابی پروتئین، کلسیم، آهن و روی فراوانی دارد و با خوردنش میتوانید بخشی از نیاز بدنتان به ویتامین B را هم تامین کنید.
مواد لازم
- سیرابی گوساله: نیم کیلو
- تخممرغ: سه عدد
- گردن گوسفند: نیم کیلو
- پیاز چهارقاچ؛ دو عدد
- سیر له شده: سه حبه
- برگ بو: دو پَر
- کرفس با برگ: یک ساقه
- لیمو ترش: سه عدد لیمو زرد (پنج عدد لیمو سبز)
- نمک و فلفل: مقداری
بیشتر بخوانید: طرز تهیه خوراک سیرابی
طرز تهیه سوپ سیرابی
لیمو را آب بگیرید. سپس گردن را بشویید و با نیمی از پیاز، سیر، کرفس و یک پر برگ بو در قابلمه بزرگی با دو لیتر آب روی اجاق بگذارید.
بعد از به جوش آمدن آب، کف روی آن را بگیرید. سپس آتش را کم کرده، نمک و فلفل را اضافه کنید و برای حدود یک ساعت با حرارت ملایم به پخت ادامه دهید.
سیرابی را خوب بشویی و با باقی پیاز، سیر و برگ بو در قابلمه کوچکی روی اجاق بگذارید و به اندازهای که دو سه بند انگشت آب روی سیرابی باشد، در قابلمه آب بریزید.
آب را روی آتش تند به جوش بیاورید. سپس در قابلمه را باز بگذارید و به همین شکل یک ساعت به پخت ادامه دهید. بعد از یک ساعت سیرابی را در آبکش بریزید و بعد از شستن در قابلمه گوشت بیندازید.
وقتی گوشت و سیرابی پخته شد، آنها را با کفگیر از آب بیرون بیاورید و بگذارید خنک شوند. آب گوشت را از صافی بگذرانید و به قابلمه برگردانید. استخوان گوشت را هم بکشید و دور بریزید. گوشت و سیرابی را روی تخته ساطوری کنید و در قابلمه بریزید.
حالا تخممرغ را در کاسهای بشکنید و با چنگال بزنید. آبلیمو را با کمی نمک به آن اضافه کنید و به زدن ادامه دهید. یک پیمانه از آب گوشت بردارید و با تخممرغ مخلوط کنید.
شعله را خاموش کنید. وقتی آب گوشت از جوش افتاد، کاسه را کم کم در قابلمه خالی کنید و سوپ را هم بزنید.
سوپ سیرابی را بعد از پخت هرچه سریعتر سرو کنید.