باشگاه خبرنگاران جوان: نشست سخنگوی وزارت امور خارجه عباس موسوی با اصحاب رسانه امروز دوشنبه20 خرداد در محل این وزارت خانه برگزار شد.
وی در پاسخ به سوالی تصریح کرد: درخواستی از روسیه برای خرید «اس 400» نداشتیم فعلا احساس نیازی به این سامانه نداریم، متخصصان ما سامانههایی طراحی کردند که دستکمی از این سامانهها ندارد.
موسوی افزود: انتظار از اروپا و سه کشور عصو برجام این بود به تعهداتشان در برجام عمل کنند، متاسفانه شاهد بودیم یا نخواستند یا نتوانستند و این جای تاسف بسیار دارد.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین عنوان کرد: اقدام عملی ویژهای که خواستههای ما را تامین و ایران را قانع کند از سوی اروپا و اعضای اروپایی برجام شاهد نبودیم، آنچه اروپاییها تا الان صورت دادند ما را راضی نکرده است، خیلی به اینستکس امید نبستیم.
موسوی درباره اینکه تبعه لبنانی-آمریکایی «نزار زکا» قرار است با چند زندانی ایرانی مبادله شود، گفت: درباره مسائل امنیتی نظری ندارم از مراجع ذیربط سوال کنید.
وی سفر آبه به ایران را مهم و تاریخی و بعد از حدود 40 سال خواند و افزود: این سفر مهمی است و در کانون توجهات قرار گرفته دو کشور دارای مواضع خاص خود دارند، هر دو کشور نگرانیهایی درباره مسائل منطقه و بینالمللی دارند انشالله توافقات خوب دوجانبه صورت خواهد گرفت و درباره مسائل منطقهای و بینالمللی گفتگو خواهند کرد؛ من از واژه میانجیگری استفاده نمیکنم، ولی آماده شنیدن نقطه نظرات دوستانمان هستیم.
وی گفت: ایران آمادگی داشته با کشورهای حوزه خلیج فارس برای رفع نگرانیها گفتگو داشته باشد و پیشنهادهای ظریف هم در این زمینه بود.
موسوی درباره اینکه ترامپ اعلام کرده نمیخواهد ایران به سلاح اتمی دست یابد بیان داشت: دولت ترامپ با خروج غیرقانونی از برجام در شرایطی نیست که برای ایران تعیین تکلیف کند.
فارغ از حضور آمریکا مبنای برجام برای ما مهم است در این میان شاهد شکلگیری بحثهای انحرافی در جهت جنگ روانی علیه ایران هستیم. این یک مشکل غیر ضروری و دروغی است که توسط برخی کشورها به افکار عمومی ترزیق شده. مشکل آنها با ایران بحث هستهای نیست بلکه دنبال فشار و تهدید هستند و مذاکراتی که آنها اعلام میکنند خواسته ما نیست.
موسوی سپس تصریح کرد: اگر حسننیت دارند باید جلوی تروریسم اقتصادی علیه ایران را بگیرند و روابط تجاری ایران را عادی سازی کنند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در این باره تصریح کرد: مرحله بعد از 60 روز را هم اکنون نمیتوانم اعلام کنم. اگر اقدامات عملی و ملموسی از طرفهای برجام انجام نشود گام دوم با قوت انجام میشود.
موسوی در خصوص بحث زندانیان بیان داشت: در خصوص امور همه زندانیهای ایرانی در خارج باید گفت کارها به خوبی انجام میشود وکلای مجرب تلاش میکنند بی گناهی اسدی را اثبات کنند.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوالی در مورد سفر روحانی به اجلاس شانگهای و بحث عضویت دائم ایران افزود: شانگهای از سازمانهای مهم منطقهای است و براساس سیاست چندجانبه گرایی علاقه به حضور در این سازمان را داریم، بحث حضور دائم مطرح بوده و در این اجلاس یا جلسات آتی مطرح خواهد شد.
وی گفت:کشورهای اروپایی نمیتوانند اظهار نگرانی کنند، چون ما و کشورهای منطقه از بدقولیها و فروش سلاح آنها نگران هستیم.
موسوی درمورد توقف بخشی از خدمات کنسول سفارت پرتغال در تهران تصریح کرد: یک سو قصد برای یکی از کارکنان سفارت پرتغال پیش آمد و سفارت آنها بخشی از خدمات کنسولی خود را موقتا کنار گذاشتند، چون سفارت کوچک بوده و آن کارمند از گردونه کار خارج شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درمورد برنامههای وزارت خارجه درخصوص افغانستان گفت: هر 15 همسایه برای ما مهم هستند، این مسئله را رد میکنم که تعامل با افغانستان از اولویت ما خارج شده، بلکه گروههای فرامنطقهای مایل نیستند که تعاملات منطقهای پا بگیرد.
وی بیان داشت: از مواضع فدراسیون روسیه تشکر میکنیم، در کنار چین پایبندی خود در حرف و عمل در برجام رانشان دادند، آنها هم محدودیتهای دارند با این حال ابتکارات خوبی را شروع کردند، اما این ابتکارات ناکافی است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی در مورد رایزنیهای ایران و قطر تصریح کرد: گفتههای وزیر قطر را خواندم، گمان نمیکنم منظورشان گفتگو باشد، او در تهران به عنوان نماینده یک کشور در منطقه، نگرانیهای خود را مطرح کرد. اما در این میان برای کاهش تنشها باید به ریشههای اصلی پرداخته و کانون تنشها در منطقه را مشخص کنند.
وی در مورد اظهارات آمریکا برای مذاکره با ایران گفت: تهران برای لفاظیهای آمریکا ارزشی قائل نیست، ما شاهد فشار حداکثری و جنگ اقتصادی هستیم. شاهد تبلیغات برای مذاکره و تروریسم اقتصادی نیز هستیم. زمانی به چنین صحبتهای فکر خواهیم کرد که همراه با تغییرات عملی باشد و مصداق بارز آن کاهش فشارها بر مردم ایران باشد، غیر از آن ارزشی برای پیشنهاد مذاکره با پیش شرط یا بدون شرط قائل نیستیم.