به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از شهروند، با این حال رستورانهای گیاهی کار و کاسبیشان بد نیست و میگویند غذاهای گیاهی تقریبا از گزند جهش قیمتها در امان ماندهاند و به همین دلیل مشتریان آنها ثابت هستند. برخی رستورانهای گیاهی تهران میگویند هم قیمتهای مناسب و هم کنجکاوی مردم، باعث شده است که مشتریان همه چیزخوار بیشتری نسبت به گذشته به رستورانهای گیاهی سر بزنند و این قضیه اتفاق خوب بازار این نوع رستورانهای خاص است.
علی اصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران میگوید که تعداد ١٥ رستوران گیاهی در تهران وجود دارد و این تعداد تقریبا نه ریزش داشته و نه درخواست تغییر کاربری دادهاند. او توضیح میدهد که تعداد این رستورانها از حدود یک دهه پیش تاکنون تقریبا ثابت بوده است و آنها با مشتریان تقریبا ثابت و خاص اداره میشوند.
رستورانهای گیاهی اما نرخ مصوبی برای غذاهایشان ندارند. میرابراهیمی توضیح میدهد که قیمتگذاری برای رستورانهای گیاهی بسیار دشوار است و آنها از الگوهای پیچیدهای برای تهیه غذاهایشان استفاده میکنند. به همین جهت نمیتوان قیمت مشخصی برای منوی رستورانهای گیاهی تهیه و ابلاغ کرد.
قیمتها در منوی رستورانهای گیاهی مناسب است. حالا که نرخ غذاهای گوشتی در رستورانهای معمولی شهر به هر پرس ٢٠٠هزار تومان هم رسیده است، حداکثر قیمتها در رستورانهای گیاهی به پرسی ٦٠ تا ٧٠هزار تومان میرسد.
حداقل قیمت غذاها هم مربوط به سوپها و آشهاست که بین ١٥ تا ٢٥هزار تومان است.
در منوی یکی از معروفترین رستورانهای گیاهی تهران قیمتها ازسوپ ١٥هزار تومان شروع میشود و به ٥٩هزار تومان میرسد.
پرس ویژه این رستوران هم که در مجموع پیشغذا، غذای اصلی و دسر و نوشیدنی است تنها ٧٠هزار تومان قیمت دارد و شامل چلو خورشت روز، سوپ، سالاد، ماست، دسر، پاکورا برش پیتزا، نوشیدنی طبیعی روز، چای ودایی و شیرینی است.
گرانترین سالاد این رستوران ٣٥هزار تومان است و با عنوان سالاد مخصوص عرضه میشود. مخلفات آن کاهو فرانسوی، کاهوپیچ، پنیر مخصوص، زیتون،کیپر، چیپس خرما، گردو، گوجه گیلاسی،تخم هندوانه، سیاه دانه و سس مخصوص است.
اما کیپر چیست؟ نام دیگر کیپر یا کارپاریش گیاهی تند، معطر و عجیب، مزهای لذیذ به غذاهای ایتالیایی میدهد. معمولا این غذا بهعنوان طعم دهنده در رستورانهای گیاهی به وفور استفاده میشود.
غذای کیلویی در رستورانهای گیاهخواری
برخی رستورانهای گیاهی هم با شیوه جالبی غذاهای خود را میفروشند. واحد پرس در این رستورانها معنی دارد و غذاها براساس وزن آن عرضه میشود، اما با این حال قیمت غذاهای کیلویی هم چندان گران نیست. برای مثال سالاد پرطرفدار آووکادوی این رستوران با وزن یک کیلوگرم تنها ٦٢هزار تومان قیمت دارد. بقیه سالادها هم با رنج قیمت بین ١٧ تا ٦٢هزار تومان عرضه میشود. سالاد شف با مخلفات؛ کلم سفید، کرفس، هویچ، سیب و سس مایونز ارزانترین نوع سالادهای کیلویی است و سالاد کینوا مکزیکی و سالاد آووکادو با قیمتهای ٦٢هزار تومان بالاترین قیمت را در این رستوران دارد.
بقیه غذاهای این رستوران هم حداکثر ٧٠هزار تومان فروخته میشود که نیمکیلو کباب گیاهی و مخلفاتش است، همچنین برای نیمکیلو سوشی تنها ٤٦هزار تومان را در نظر گرفته و استیک ویژه این کافه رستوران ٤٢هزار تومان است. این قیمتها درحالی ارایه شده است که تفاوت قیمت فاحشی برای غذاهای گوشتی و گیاهی وجود دارد، بهطوری که هزینه یک پرس غذای باکیفیت گوشتی از ٦٠هزار تومان به بالا قیمت دارد.
از کباب تا شیر گیاهی
در منوی رستورانهای گیاهی غذاهای جالبی به چشم میخورد. کباب گیاهی یکی از این گزینههاست. این کباب بیشتر با ترکیبات نخود، روغن زیتون، قارچ و گاهی سویا تهیه میشود و البته برخی خورشهای ایرانی که نیاز به گوشت دارند هم با قلقلیهای کوچکی که گوشت گیاهی نامیده میشوند، تهیه میشوند.
شیر و پنیر گیاهی هم ازجمله گزینههای جالب دیگر منوی رستورانهای گیاهی تهران است. شیر گیاهی معمولا شیر سویاست و پنیر گیاهی معمولا از ترکیب مغز آجیل مانند بادام و... و بدون فرآیند تخمیر تهیه میشود که طعم جالب و منحصربهفردی دارد. قیمت پنیر گیاهی البته کمی گرانتر از پنیر معمولی است و هر ٢٠٠ گرم آن چیزی حدود ٣٠ تا ٣٥هزار تومان قیمت دارد که رستورانداران میگویند به دلیل قیمت گران ترکیبات آجیل است که در آن استفاده میشود.
رستورانهای گیاهی گمناماند
نکته دیگری که میتوان در مقایسه با رستورانهای معمولی به آن اشاره کرد، گمنامبودن رستورانهای گیاهی در بین رستورانهاست، اگر گیاهخوار نباشید و کسی از شما آدرس رستوران گیاهی را بخواهد، کار را برای شما کمی سخت میکند و ممکن است نتوانید به این سوال پاسخ درستی دهید. این بزرگترین مشکل رستورانهای گیاهی است. آنها میگویند برخی از مردم حتی نمیدانند که رستورانهای ویژه گیاهخواران در ایران وجود دارد.
یکی از فعالان صنف رستوران و فستفود میگوید: «در رستورانهای گیاهی به سختی میتوان بازاریابی کرد، زیرا کسانی که گیاهخوارند یکی از رستورانها و کافهها را برای خود پاتوق میکنند، بعضیها هم از گیاهخواری منصرف میشوند یا اگر بخواهند برای شام یا ناهار در کنار خانواده خود باشند، نمیتوانند رستوران گیاهی را انتخاب کنند، باید جایی را انتخاب کنند که علاوه بر غذاهای گیاهی خوب غذاهای گوشتی را در منوی خود جای داده و از کیفیت خوبی هم برخوردارند.»
او ادامه میدهد: «شاید به همین دلیل باشد که تعداد رستورانهای گیاهی تهران در طول چند سال ثابت ماندهاند.»
یکی دیگر از کارکنان رستوران گیاهی خانه هنرمندان هم با اشاره به سختی این مدل کار میگوید: «ما برای به دست آوردن سود مورد نظرمان تصمیم گرفتیم هم غذای گوشتی سرو کنیم و هم غذای گیاهی که مشتریان از این موضوع رضایت چندانی نداشتند و میگفتند ما گیاهخواران گاهی اوقات بوی غذاهای گوشتی هم برایمان آزاردهنده میشود.»