برترینها: سوپ دال عدس و نخود با حبوباتی از جمله دال عدس، نخود زرد پخته، نخود سبز و لوبیا سبز درست میشود. مجموع این حبوبات خوشمزه با افزودن طعمدهندهها به شما نوید یک سوپ گیاهی دلپذیر و در عین حال کاملا سالم و بهداشتی را میدهد.
اگر به دنبال یک سوپ خوشمزه گیاهی هستید و در عین حال از سوپهای تکراری خسته شدهاید این یکی پیشنهاد خوبی است و من به شما میگویم چرا. چون این سوپ جاوی چند نوع حبوبات است که هم پروتئین سالم گیاهی را به شما میدهد و هم به دلیل فیبر فراوان سیر کننده است و همین فیبرها هم رابطه خیلی خوبی با دستگاه گوارش شما دارند و با جسمتان مهربان هستند. این سوپ علاوه بر داشتن مواد متنوع حسن خوبی که دارد این است که سریع و در عرض 30 دقیقه درست میشود؛ و نیازی نیست که کلی وقت را در آشپزخانه بگذرانید. شما یک غذای کامل را در عرض مدتی کوتاه برای خانواده فراهم خواهید کرد.
قبل از اینکه در مورد روش تهیه توضیح دهیم بگذارید کمی در مورد مواد تشکیل دهنده چند جملهای عرض کنم. ما در اینجا از دال عدس یا همان عدس قرمز استفاده میکنیم. بهتر است بگوییم عدس قرمز، چون دال به معنای عدس است. این عدس متفاوت یک مزیت مهم دارد؛ این عدس بر خلاف سایر انواع خود، خیلی سریع پخته میشود و طعم شگفت انگیزی دارد ضمن اینکه خیلی لعابدار است و حسابی سوپ شما را غلیظ میکند. این دستور تنها از یک سوم پیمانه از این عدس استفاده میکند، اما وسوسه نشوید که بیشتر به آن اضافه کنید، چون سوپ خیلی غلیظ و سفت میشود. برای زیبایی هر چه بیشتر و تنوع رنگی و همچنین افزودن به فیبر و طعم به سوپ از نخود سبز و لوبیا سبز استفاده میکنیم. نخود پخته کنسروی یا مقداری نخود پخته معمولی که در فریزر موجود است یکی دیگر از حبوبات تشکیل دهنده در این سوپ گیاهی پر لعاب است.
مواد لازم:
- روغن زیتون: 2 قاشق غذاخوری
- پیاز زرد: 1 عدد متوسط، نگینی ریز
- سیر: 4 حبه خیلی ریز شده
- هویج: 1 عدد بزرگ، نگینی شده
- پاپریکا دودی: 1/4 قاشق چایخوری سرصاف
- زیره: 3/4 قاشق چایخوری
- آب سبزیجات یا آب مرغ: 4 پیمانه
- گوجه کنسروی: 1 عدد کنسرو (یا 5 عدد متوسط پخته و ریز شده)
- عدس قرمز: 1/3 پیمانه
- آویشن خشک: 1/2 قاشق چایخوری
- برگ بو: 2 عدد برگ
- نمک: 1 قاشق چایخوری
- فلفلسیاه: 1/4 قاشق چایخوری
- کنسرو نخود: 1 عدد کنسرو
- سبزیجات پخته: 1 پیمانه (نخود سبز و لوبیا سبز)
طرز تهیه:
1. در یک قابلمه بزرگ روغن زیتون را گرم کنید. پیاز را اضافه کرده و بگذارید با روغن تفت بخورند. مرتبا بهم بزنید تا زمانی که نرم شوند یعنی حدود 5 دقیقه.
2. سیر، هویج، گوجه خرد شده، آویشن، پاپریکا دودی و زیره سبز را اضافه کنید و بگذارید حدود 2 دقیقه تفت بخورند تا زمانی که عطر مواد بلند شود.
3. آب سبزیجات (در صورت گیاهخوار بودن) یا آب مرغ و یا حتی آب ساده را به همراه عدس قرمز، برگ بو، نمک و فلفل اضافه کنید. ابتدا حرارت را کمی زیاد کنید تا مایع داخل قابلمه به جوش آید. سپس درب قابلمه را گذاشته و زیر آن را کم کنید تا به آرامی قبل بخورد. به مدت چند دقیقه بگذارید بپزد.
4. نخود پخته را اضافه کنید و روی قابمله را بگذارید و 10 دقیقه دیگر بگذارید بپزد.
5. برگ بوها را از داخل قابلمه دربیاورید. حدود 2 پیمانه از محتویات داخل قابلمه را برداشته و داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که صاف و یکدست شود، پوره کنید.
6. سوپ پوره شده را دوباره به قابلمه برگردانید. مواد را بهم زده و مزه کنید. اگر میخواهید سوپتان غلیظتر شود بخش بیشتری از آن را پوره کنید.
7. سبزیجات پخته مثل نخود سبز پخته و لوبیا سبز پخته را اضافه کنید و بهم بزنید. بگذارید مواد با هم در آمیخته شده و گرم شوند.
8. حالا سوپ را در کاسه ریخته و گرم سرو کنید.
نکات مهم
- این سوپ را میتوان فریز کرده و به مدت 3 ماه در فریزر نگهداری کرد. برای استفاده مجدد، آن را از 12 ساعت قبل داخل یخچال گذاشته و سپس دوباره روی حرارت متوسط گرم کنید تا زمانی که گرم شود.
منبع: onceuponchef