عبور دلار از سطح مقاومتی اول

بازارساز تغییر کانال را پذیرفت

دنیای‌اقتصاد : صرافی‌های بانکی که دو روز پیاپی در برابر نوسان دلار در کانال ۱۲ هزار تومانی مقاومت کرده بودند، روز سه‌شنبه قیمت فروش خود را تا ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان بالا بردند. به این ترتیب، بازارساز دیروز تغییر کانال شاخص ارزی را پذیرفت و سعی کرد با نزدیک کردن قیمت خود به بازار آزاد، از دامنه نوسانات غیرمنتظره بکاهد.

دلار در روزهای یکشنبه و دوشنبه در بازار آزاد بالای مرز 12 هزار تومانی نوسان کرده بود، ولی بازارساز همچنان قیمت فروش صرافی‌های بانکی را در کانال 11 هزار تومانی نگه داشته بود. در اولین روز خردادماه، قیمت دلار در همان ابتدای روز به سرعت وارد محدوده 12 هزار و 400 تومانی شد. در این شرایط اگر بازارساز قیمت صرافی‌های بانکی را در محدوده 11 هزار و 900 تومان نگه می‌داشت و بر حفظ مصنوعی کانال تاکید می‌کرد، تقاضای کاذب زیادی وارد بازار می‌شد و هزینه ارزی بازارساز بالا می‌رفت. دلیل ورود تقاضای کاذب به بازار فاصله قیمت صرافی‌های بانکی و بازار آزاد بود که موجب می‌شد به قصد کسب سود از این فاصله وارد بازار شوند. البته به‌رغم نزدیک شدن قیمت صرافی‌ها به بازار آزاد، قیمت دلار توانست دیروز از سطح مقاومتی اول یعنی عدد 12 هزار و 500 تومانی عبور کند. ساعت 4 بعدازظهر روز سه‌شنبه، رقم 12 هزار و 550 تومان برای فروش دلار به ثبت رسید که 300 تومان بالاتر از روز دوشنبه بود.

عامل اصلی این عبور از نظر بیشتر فعالان، رشد نرخ حواله درهم و گذر از کانال 3 هزار و 400 تومانی بود. دیروز حواله درهم تا محدوده 3 هزار و 430 تومان افزایش قیمت داشت. در صورت عبور درهم از سطح 3 هزار و 500 تومانی می‌توان انتظار حرکت دلار به سوی سطح مقاومتی بعدی یعنی عدد 12 هزار و 800 تومانی را داشت. بخشی از فعالان، باور دارند معامله‌گران بزرگ پس از بازگشت دلار از سطح 11 هزار تومانی، به این اعتقاد رسیده‌اند که قیمت کف خود را پیدا کرده است و در حال حاضر تلاش می‌کنند که سقف بلندتری را برای دلار رقم بزنند. عددی که بازار از آن در اواخر تیرماه شروع به کاهش کرده بود، بالای محدوده 12هزار و 900 تومانی قرار داشت. اگر آنها بتوانند قیمت را به محدوده پیشین ببرند، حداقل ضرری را در اوج نوسانات کاهشی متحمل نشده‌اند، هر چند که ممکن است شانس خرید در قیمت‌های پایین‌تر را به‌دلیل نداشتن نقدینگی از دست داده باشند.

در روزی که دلار افزایشی بود، سکه تمام بهار آزادی نیز توانست 130 هزار تومان افزایش قیمت را تجربه کند و با عبور از کانال 4 میلیون و 300 هزار تومانی به بهای 4 میلیون و 350 هزار تومانی برسد. این در حالی بود که در بازارهای جهانی، اونس نوسان قیمتی خاصی نداشت و در حالی که در ابتدای روز کاهشی بود، در اواسط روز به بالای محدوده هزار و 420 دلاری بازگشت.

  مدیریت نوسان مهم‌تر از کنترل قیمت است

دیروز بازارساز ارزی قیمت دلار را یک کانال بالا کشید؛ این در حالی بود که نوسان گیران باور داشتند، می‌توانند با بالا کشیدن قیمت دلار در بازار آزاد و ایجاد فاصله با صرافی‌های بانکی، زمینه ساز ورود تقاضای آربیتراژی به بازار شوند. اگر این تقاضا وارد بازار می‌شد، یک بار دیگر ذهن افراد عادی برای کسب سود راحت به سوی بازار ارز جلب می‌شد. با این حال، بازارساز ارزی در اقدامی که اجتناب ناپذیر به‌نظر می‌رسید، قیمت صرافی‌های بانکی را به بازار آزاد نزدیک کرد. این موضوع نشان می‌دهد که بازارساز حاضر نیست به بهای اصرار روی یک سطح قیمتی، آرامش بازار را برهم بزند، امری که در گذشته بارها زمینه ساز گسترش نوسانات بازار شده بود.

آنچه مسلم است پس از برخورد دلار به سطح 11 هزار تومانی و خروج از مسیر نزولی، بخشی از معامله‌گران بزرگ در موقعیت خرید قرار گرفته‌اند و حداقل تلاش می‌کنند که دلار را به پیش از ورود به جاده نزولی بازگردانند. در این شرایط، بازارساز بهتر است تمام تلاش خود را برای مدیریت نوسانات و جلوگیری از افزایش هیجان در بازاربه کار ببندد. آنچه موجب شده بود دو ماه توجه معامله‌گران و افراد عادی از بازار ارز دور شود، نوسان محدود در دامنه 12 هزار و 700 تا 13 هزار و 700 تومان بود. از اواخر تیرماه شدت دامنه نوسانات نزولی زیاد شد و قیمت حتی به کانال 11 هزار تومانی رفت. به‌نظر می‌رسد بخشی از بازار در روزهای اخیر به‌دنبال آن است که تا حدی خود را با اثرات کاهش پیشین تطبیق دهد و ضرر حاصل از کاهش شدید را به نوعی جبران کند.

  سکه بیش از 100 هزار تومان گران شد

دیروز سکه تمام بهار آزادی همسو با افزایش قیمت دلار در مسیر افزایشی قرار گرفت و توانست از کانال 4 میلیون و 300 هزار تومانی عبور کند. روز سه‌شنبه، فلز گرانبهای داخلی 130 هزار تومان افزایش یافت و به بهای 4 میلیون و 350 هزار تومان رسید. رشد بهای سکه در شرایطی رخ داد که بهای اونس در بازارهای جهانی، کشش زیادی را برای افزایش قیمت از خود نشان نداده بود و تنها در اواخر روز بود که به سطح هزار و 420 دلاری بازگشت. اونس طلا که در انتهای هفته گذشته در محدوده هزار و 420 دلاری به کار خود پایان داده بود، روز دوشنبه از این سطح پایین‌تر رفت و تا ساعت 5 بعدازظهر روز سه‌شنبه با افزایش خریدها به بالای هزار و 420 دلار بازگشت. این در حالی بود که در ابتدای چهارمین روز هفته روند بهای اونس تا حدی نزولی بود، فعالان بازار در مورد روند کاهشی اونس نظرات متفاوتی داشتند. به گزارش «ایسنا» بنیامین لو، تحلیلگر شرکت «فیلیپ فیوچرز»، اعتقاد داشت هفته گذشته صحبت‌های زیادی درباره کاهش نرخ‌های بهره ازسوی بانک مرکزی آمریکا مطرح شد و تقویت انتظارات بازار باعث شد قیمت طلا اندکی بیش از حد افزایش پیدا کند. انتظار می‌رود طلا اندکی کاهش پیدا کند اما به‌دلیل تداوم انتظارات برای کاهش نرخ‌های بهره، همچنان بالای مرز 1400 دلار خواهد ماند. از سوی دیگر، رشد شاخص دلار آمریکا که در برابر سبدی از ارزهای بزرگ 2/ 0 درصد افزایش پیدا کرد، به جذابیت خرید طلا لطمه زد. قیمت طلا هفته گذشته پس از اظهارات جان ویلیامز، رئیس بانک فدرال نیویورک که امیدها به کاهش چشمگیر نرخ‌های بهره آمریکا را تقویت کرده بود، برای مدت کوتاهی از مرز 1450 دلار عبور کرد که در بیش از 6 سال گذشته بی‌سابقه بود.

با این حال بانک فدرال نیویورک اعلام کرد این اظهارات درباره اقدام احتمالی در نشست ماه جاری بانک مرکزی آمریکا نبوده است.انتظار می‌رود بانک مرکزی آمریکا در نشست 31 ژوئیه خود نرخ‌های بهره را کاهش دهد؛ اما انتظارات برای کاهش 50 واحدی نرخ‌های بهره تعدیل شده است. بازارها همچنین منتظر هستند بانک مرکزی اروپا در نشست سیاست پولی پنج‌شنبه هفته جاری، تسهیل سیاست پولی خود را اعلام کند. براساس گزارش رویترز، انتظارات برای تسهیل سیاست پولی ازسوی بانک‌های مرکزی بزرگ جهان، بازارهای سهام را تقویت کرده و تقاضا برای طلا را که دارایی بدون سوددهی به شمار می‌رود کاهش داده است. موجودی طلای «اس‌پی‌دی‌آر‌گلد تراست» که بزرگ‌ترین صندوق سرمایه‌گذاری تحت‌پشتوانه طلا در جهان است، روز دوشنبه 57/ 0 درصد افزایش یافت و به 18/ 825 تن رسید. وانگ تائو، تحلیلگر فنی رویترز پیش بینی کرد هر اونس طلا ممکن است به محدوده 1401 تا 1409 دلار عقب نشینی کند؛ زیرا حمایت در سال 1422 دلار را شکسته است.این در حالی است که برخلاف پیش‌بینی‌ها در اواخر روز مقداری خرید طلا در بازارهای جهانی تا حدی افزایش یافت.

 

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان