به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان؛ اخیرا آمریکا ادعا کرده که قصد ایجاد ائتلاف در خلیج فارس را دارد.
«جوزف دانفورد»، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا میگوید که این کشور در حال بررسی طرحی برای آنچه تأمین آزادی دریانوردی آبهای بینالمللی خوانده شده، است.
آمریکاییها جزئیاتی از این طرح منتشر نکردهاند اما این طرح نیز همانگونه که بسیاری از کارشناسان درباره آن اتفاق نظر دارند محکوم به شکست است و کشورها از پیوستن به آن خودداری میکنند.
برای مثال وزارت دفاع و وزارت خارجه ژاپن تاکنون طی چند نوبت اعلام کردهاند که این کشور قصد پیوستن به این ائتلاف نظامی را ندارد.
«یوشیهیده سوگا»، سخنگوی ارشد دولت ژاپن اعلام کرده است که تغییری در موضع پیشین ژاپن مبنی بر عدم اعزام نیروهای نظامی به منطقه خلیج فارس و پیوستن به ائتلاف آمریکا به وجود نیامده است.
سوگا در پاسخ به سوالی مبنی بر این که آیا موضعی که پیش از این توسط «تاکشی ایوایا» وزیر دفاع مطرح شده بود، تغییر کرده است یا خیر نیز گفت: "موضع همان است که وزیر ایوایا گفته است. ".
بیشتر بخوانید: واشنگتن آماده مذاکره بدون پیش شرط با تهران است
اما موضوع به همین جا ختم نمیشود و تلاشهای آمریکا برای جلب حمایت ژاپن ادامه دارد؛ براساس گزارش رویترز، «جان بولتون» مشاور امنیت ملی ریاست جمهوری آمریکا با هدف جلب حمایت ژاپن برای تشکیل ائتلاف نظامی دریایی در تنگه هرمز روز دوشنبه دیدارهایی با «تارو کونو» وزیر خارجه ایوایا وزیر دفاع و «شوتارو یاچی» مشاور امنیت ملی داشته است.
با وجود آنکه چندین روز از ارائه پیشنهاد این ائتلاف نظامی میگذرد، اما کشورها چندان استقبالی از آن نداشتهاند.
ژاپن صراحتا اعلام کرده که قصد پیوستن به این ائتلاف نظامی را ندارد. اردن نیز از عدم تمایل خود برای پیوستن به این ائتلاف خبر داده است. انگلیس نیز تاکنون پاسخ شفافی درباره پیوستن به این ائتلاف نظامی نداده است.
هدف این ائتلاف به گفته بسیاری از کارشناسان اعمال فشار بیشتر علیه ایران است، اما پیش از این اثبات شده که این کمپین با شکست مواجه شده و به اهداف از پیش تعیین شده خود نرسیده است.
بسیاری از کارشناسان و مقامهای کشورهای مختلف نیز به این موضوع اشاره کردهاند که کمپین اعمال فشار ترامپ به اهداف خود دست نیافته است.
این نخستین باری نیست که ترامپ در سیاستهایش در منطقه ناکام مانده و با پاسخ منفی کشورها مواجه شده است.