خبرگزاری تسنیم: ولیالله واعظی مدیر کل دامپزشکی استان تهران به برنامه ویژه اداره کل دامپزشکی استان تهران در آستانه عید سعید قربان اشاره و اظهار کرد: در راستای ارتقای بهداشت عمومی، عملیات نظارت بر ذبح دامهای قربانی توسط شهروندان استان تهران در دستور کار قرار گرفته است.
وی ادامه داد: این برنامه با همکاری سازمان میادین شهرداری تهران، سازمان جهاد کشاورزی استان و صنف مجموعه تهیه کنندگان گوشت و دام زنده در استان تهران عملیاتی میشود.
وی با یادآوری اینکه سال گذشته نزدیک به 40 هزار راس دام تحت عملیات نظارت بهداشتی اداره کل قرار گرفت، اظهار داشت: این نظارتها منجربه بیش از 2 هزار مورد ضبط آلایشهای خوراکی دام، بیش از 100 مورد لاشه ضبطی و 300 مورد اصلاح لاشه شد.
واعظی تصریح کرد: امسال پیشبینی میکنیم که بیش از 30 هزار راس دام را تحت عملیات نظارت بهداشتی خود قرار دهیم که این مهم از طریق نیروهای فنی بهداشتی با همکاری بخش خصوصی و در بیش از 40 جایگاه شهر تهران انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد:به منظور نظارت هرچه بهتر بر نحوه ذبح دام و رعایت موارد بهداشتی، 37 اکیپ سیار از روز عرفه تا پایان عید قربان از ساعت 6 صبح تا 7 شب در سطح استان حضور دارند. علاوهبر اکیپهای سیار، 140دکتر دامپزشک، 115 بازرس گوشت و 89 ناظر ذبح شرعی در جایگاههای عرضه دام زنده حضور دارند.
مدیر کل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: دامپزشکان مستقر در جایگاهها کلیه دام های خریداری شده را قبل از کشتار و در حین کشتار نظارت بهداشتی میکنند. همچنین همزمان با استقرار نیروهای دامپزشک، روحانیون نیز در جایگاه مخصوص مستقر میشوند تا برعملیات کشتار دام نظارت شرعی نمایند.
این مقام مسئول گفت: خوشبختانه تا کنون موردی از بیماری تب کریمه کنگو در استان تهران مشاهده نشده است و از شهروندان عزیز می خواهیم برای جلوگیری از انتشار این بیماری گوشت کشتار شده(قربانی) خود را به مدت 24 الی 48 ساعت در دمای یخچال نگهداری کنند تا طی مراحلسرد شدن لاشه عامل بیماری از بین برود.
وی در پایان از کلیه شهروندان و مردم درخواست کرد که در روزهای مبارک عرفه و عید قربان، دامهای ذبح شده را در مراکزی که از سوی اداره کل دامپزشکی و شهرداری اعلام میشود، خریداری کرده و ذبح نمایند.