شناسه : ۱۷۰۳۹۹ - پنجشنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۲۱:۱۶
هشدار «آنتی وار» درباره ماجراجوییهای ترامپ
پایگاه خبری آنتیوار اعلام کرد که اشغال افغانستان شکست تاریخی در پی دارد بنابراین کنگره آمریکا باید با اعمال محدودیت در بودجه عملیاتهای نظامی و اختیارات ترامپ از ماجراجویی دیگری جلوگیری کند.
خبرگزاری تسنیم: پایگاه «آنتی وار» در مقالهای در ارتباط با حضور نظامیان آمریکایی در افغانستان نوشت: در حالی که حضور نظامی آمریکا در این کشور وارد شانزدهمین سال خود شده است اما افغانستان نسبت به سال 2001 میلادی در مسیر تبدیل شدن به یک کشور باثبات و دموکراتیک هیچ پیشرفتی نداشته است.
به نظر میرسد که دونالد ترامپ نظر سابق خود مبنی بر لزوم پایان بخشیدن به جنگ افغانستان و خروج سربازان آمریکایی از این کشور را تغییر داده و به دنبال گسترش حضور نظامی در افغانستان است.
این در حالیست که برخی گزارشها از افزایش سه هزار تا پنج هزار نیروی بیشتر به علاوه 8400 نیروی فعلی آمریکا در افغانستان خبر میدهد.
افزایش نیرو قبل از این هیچ وقت موثر نبوده و قرار هم نیست حالا به طرز جادویی موثر واقع شود، اگر ترامپ نمیتواند از ماجراجوییهای بیشتر در افغانستان دست بردارد، کنگره باید با لغو اختیارات رئیس جمهور آمریکا برای استفاده از نیروی نظامی جلو این ماجراجویی را بگیرد.
به نوشته آنتی وار، حمله و اشغال افغانستان از همان ابتدا چیزی جز شکست تاریخی نبوده است.
حمله به افغانستان غیرضروری بود، پس از حملات 11 سپتامبر که توسط تروریستهایی از کشورهای عربستان سعودی، امارات، مصر و لبنان انجام شد، «جرج بوش» رئیس جمهور اسبق آمریکا از افغانستان خواست تا «اسامه بن لادن» را که شهروند سعودی بود به آمریکا تحویل دهد، طالبان پیشنهاد داد در صورت ارائه مدارک، اسامه را به کشور سومی تحویل خواهد داد.
با وجود اینکه در نبود معاهده استرداد طالبان الزامی به این کار نداشت اما بوش به جای ارائه مدارک، گزینه جنگ را انتخاب کرد.
آمریکا به جای پیدا کردن و دستگیری بن لادن خود را درگیر بازی «ملت سازی» در افغانستان کرد، وقتی ما رژیم طالبان را سرنگون کردیم و به جای اینکه بلافاصله به دنبال بنلادن در غارهای تورا بورا برویم، به استقرار حکومتی که امید داشتیم چیزی شبیه به دموکراسی غربی باشد مشغول شدیم و در این حین بن لادن و یارانش به پاکستان فرار کردند و حدود یک دهه طول کشید تا نیروهای آمریکایی بن لادن را نابود کنند.
در نهایت بسیار واضح بود که نیروهایی که پیش از علیه شوروی جنگیده بودند، جلو پیروزی آمریکا را نیز بگیرند.
بوش و اوباما نیز با افزایش نیروهای آمریکایی در افغانستان، سرمایه و خون آمریکاییها را برای صلح و دموکراسی این کشور خرج کردند.
نویسنده مقاله آنتیوار تاکید کرد که به نظر میرسد دونالد ترامپ سومین رئیس جمهور آمریکا است که این مسیر اشتباه را طی میکند.
با این حال، ائتلاف نظامی به رهبری آمریکا در افغانستان هرگز در افغانستان موفق نخواهند شد. اگر قرار است این کشور تغییر کند تنها افغانها هستند که توان ایجاد این تغییرات را دارند.
مردم افغانستان دوست ندارند که روسها، آمریکاییها و یا هر کس دیگری به آنها بگوید چطور زندگی کنند.