فرید توکلیان روانشناس و جامعه شناس در گفتگو با خبرنگار
حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: بیشتر والدین هنگام مواجهه با لجبازی کودک، به دلیل عدم آگاهی دست به تنبیه او می زنند که اغلب با نتایج معکوس رو به رو می شوند در حالی که با بکارگیری جملات خبری به جای جملات دستوری در برخورد با وی می توان تا حد زیادی از بروز این رفتار جلوگیری کرد.
وی در ادامه تصریح کرد: گوش دادن و توجه به صحبت های کودک و همدلی با وی نقش مهمی در کاهش لجبازی فرزند دارد. بطور مثال زمانی که او جیغ می کشد به جای دعوا و تنبیه، با مهربانی علت این کار را جویا شوید، همچنین هماهنگ بودن روش های تربیتی پدر و مادر نیز در کاهش رفتارهای ناشایست کودک مؤثر است.
توکلیان بیان کرد: والدین با کودکان بالای چهار سال باید به دور از جمع درباره رفتارش صحبت کنند و تذکر دهند و در صورت تکرار رفتار غلط، به کارگیری تنبیه متناسب با عمل وی انجام شود و باید او را از خواسته هایش محروم کنند تا دست از کار ناشایست خود بردارد.
این روانشناس در پایان افزود: از دیگر روش های مفید برای کاهش لجبازی کودک انجام برنامه ریزی مناسب و منظم برای کارهای روزانه او و پاسخگو بودن به خواسته های موجه فرزند است، زیرا با این کار کودک متوجه می شود که قصد والدین اذیت کردن او نیست، حق دادن به وی در برخی موارد و همچنین استفاده از شیوه جایگزین کردن به این معنا که به کودک اطمینان دهیم، اگر جیغ نزند، فلان کار را برایش انجام می دهیم، در کاهش رفتارهای ناشایست کودکان مؤثر است.