چند سالی است که مردم از بیم ابتلا به سرطان و دیگر امراض مختلف، به تشخیص خود یا دیگران تصمیم میگیرند تا رژیم گیاهی مثل گیاهخواری را دنبال کنند. جالب است بدانید بنا بر جدیدترین تحقیقات، مشخص شده که حذف گوشت قرمز و حتی سفید از سبد غذایی خانوار میتواند به مغز افراد صدمه بزند.
گروهی از پژوهشگران روی این موضوع تحقیق کردهاند که رژیم گیاهی چه عملکردی روی سلامت قلب و ابتلایش به سرطان خواهد داشت. البته که فواید زیادی از رژیم گیاهی عاید فرد میشود اما در این پژوهش، دغدغه مهمی مطرح شده و آن هم کمبود مواد مغذی برای ارگان مهمی به نام مغز است.
کاهش گوشت قرمز برای کیفیت بخشیدن به زندگی فرد میتواند رویکرد مناسب و مطلوبی باشد. در این وضعیت دستگاه قلبی-عروقی فعالیت بهتری دارد. التهابها در مقیاسی کمتر، درون بدن ظهور میکنند و به همین سبب فرد احتمال کمتری دارد که در سنین پایین به سرطان دچار شود. با این حال افرادی که رژیم گیاهی یا گیاهخواری را دنبال میکنند، از دریافت ویتامین مهمی به نام B12 محروم خواهند بود که بیشترین میزان این نوع ویتامین، از مصرف محصولات حیوانی حاصل میشود. معمولا متخصصین تغذیه برای حل این معضل، اغلب قرصهای حاوی ویتامین B12 برای فرد تجویز میکنند.
ماده مغذی دیگری به نام «کولین» در سبد غذایی یک فرد عادی وجود دارد که ما میتوانیم با مصرف لبنیات، تخم مرغ و گوشت این ماده را به سلولهای بدن به خصوص مغز برسانیم. متخصصهای گیاهخواری در تلاش هستند جایگزین مناسبی برای «کولین» پیدا کنند. با این حال کولین جزو ملزومات مواد مغذی است تا سلولهای بدن به صورت طبیعی فعالیت کنند. چرا که برای فعالیت بدون عیب و ایرادِ یاختههای عصبی در مغز و به تبع، متابولیسم طبیعی بدن به ماده «کولین» به شدت احتیاج دارد.
توصیه بر این است که اگر میخواهید رژیم غذاییتان را به سمت مواد گیاهی سوق دهید، میزان مصرف گوشت قرمز و سفید را به صفر نرسانید. چرا که بدنتان به تمام مواد مغذی برای یک فعالیت سالم و مداوم نیاز دارد.