ماهان شبکه ایرانیان

نگاهی بر زندگی چند بانوی اول جنجالی

عده‌ای به دنبال امور خیریه هستند و عده‌ای همیشه به‌دنبال سیاست بوده‌اند و حتی بعداً تلاش کرده‌اند خودشان هم یک سیاستمدار باشند. یکی مثل میشل اوباما تلاش می‌کند فعال اجتماعی باشد و یکی مثل بریژیت مکرون فقط به دنبال یک زندگی ساده و بدون حاشیه است. مروری بر پر سروصداترین بانو‌های اول در کشور‌های بزرگ جهان خالی از لطف نیست.

هفته‌نامه چلچراغ - نسیم بنایی: از آمریکا تا اروپا، آن‌ها به‌واسطه همسران‌شان وارد دنیای سیاست می‌شوند، حتی اگر خودشان این را نخواهند. همسر رئیس جمهور یا آن‌طور که می‌گویند «بانوی اول»، نزدیک‌ترین افراد به قدرت در یک کشور است و می‌تواند در جامعه نقش مهمی را ایفا کند.

حضور زنان در کنار مردانی که ریاست جمهوری یک کشور را برعهده دارند، خواسته یا ناخواسته آن‌ها را به قدرت می‌رساند یا دست‌کم آن‌ها را به قدرت نزدیک می‌کند.

برخی از آن‌ها فقط جنجال به‌پا می‌کنند، ولی برخی دیگر ردپای مثبت از خود به‌جای می‌گذارند. عده‌ای به دنبال امور خیریه هستند و عده‌ای همیشه به‌دنبال سیاست بوده‌اند و حتی بعداً تلاش کرده‌اند خودشان هم یک سیاستمدار باشند. یکی مثل میشل اوباما تلاش می‌کند فعال اجتماعی باشد و یکی مثل بریژیت مکرون فقط به دنبال یک زندگی ساده و بدون حاشیه است. مروری بر پر سروصداترین بانو‌های اول در کشور‌های بزرگ جهان خالی از لطف نیست.

میشل اوباما

بانوهای پرسروصدا

سال 2012 اولین کتابش را در آمریکا روانه بازار کرد و در سال 2018 کتابی را منتشر کرد به اسم «شدن»؛ کتابی که به فارسی هم ترجمه شده. میشل اوباما یکی از معروف‌ترین بانو‌های اول در کاخ سفید است که فعالیت‌های مثبت بسیاری داشته. همسر باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در فاصله سال‌های 2009 تا 2017 به‌عنوان بانوی اول در کاخ سفید زندگی می‌کرد. او در روز‌های نخست به دیدار افراد بی‌سرپناه می‌رفت و تلاش می‌کرد به وضعیت آن‌ها رسیدگی کند.

یکی از فعالیت‌های او در زمینه تغذیه مناسب و سالم بود. پیش از او هم هیلاری کلینتون که زمانی بانوی اول کاخ سفید بود، تلاش می‌کرد سروشکلی تازه به آشپزخانه کاخ سفید بدهد، اما میشل اوباما توانست نوعی باغچه برای تغذیه سالم طراحی کند. او حتی کندوی عسل هم در این باغچه قرار داد.

جنبش‌های او در زمینه سلامت به همین‌جا ختم نشد. او در سال 2010 برنامه‌ای را راه‌اندازی کرد که چاقی کودکان را هدف قرار داده بود و تلاش می‌کرد با به حرکت درآوردن این کودکان مانع چاقی آن‌ها شود. او با سفر‌های داخلی‌اش تلاش داشت این برنامه را به‌صورت جدی اجرایی کند. البته او سفر‌های خارجی هم داشت، مثلاً در سال 2011 به کشور‌های آفریقایی رفت و کمک‌هایی هم به این کشور‌ها داشت. جالب است که محبوبیت او در دوره‌ای حتی از خود باراک اوباما هم بیشتر بود و این قضیه در زمینه انتخاب مجدد اوباما به عنوان رئیس جمهوری آمریکا بی‌تأثیر نبود.

البته او پیش از آن هم جزو زنان اثرگذار در آمریکا به‌شمار می‌آمد. برای مثال در سال 2006 نام او در فهرست 25 زن الهام‌بخش در جهان قرار گرفته بود. او حتی در فهرست خوش‌پوش‌ترین زنان هم قرار گرفته است. زنان آفریقایی - آمریکایی هم همیشه امید داشتند این زن بتواند نگاه جهان و به‌ویژه آمریکا را به آفریقایی - آمریکایی‌ها تغییر بدهد.

یکی از معروف‌ترین بانو‌های اول کاخ سفید، ژاکلین کندی بوده که محبوبیت زیادی هم داشته. حالا بسیاری از افراد میشل اوباما را با ژاکلین کندی مقایسه می‌کنند و معتقدند این دو نفر به هم شباهت دارند. میشل اوباما در بسیاری از مسائل نام خود را در میان اولین‌ها به ثبت رسانده و بار‌ها تصویرش روی جلد نشریات و مجلات مهم قرار گرفته است. حالا او در قالب یک نویسنده ظاهر شده و توانسته کتاب «شدن» خود را تا بیش از 10 میلیون نسخه به فروش برساند. این کتاب در ایران هم جزو کتاب‌های پرفروش بوده است.


ملانیا ترامپ

بانوهای پرسروصدا

بانوی اول آمریکا باید آمریکایی باشد، به‌ویژه اگر همسرش دشمن سرسخت مهاجران در آمریکا باشد، اما ملانیا ترامپ که اکنون بانوی اول کاخ سفید است، اصالت آمریکایی ندارد. در حالی که ترامپ هر روز سیاست‌های سختگیرانه‌تری در برابر مهاجران در پیش می‌گیرد، همسرش اصالت آمریکایی ندارد. او در حقیقت یک مدل اسلوانیایی - آمریکایی بوده که حالا به‌واسطه همسرش دونالد ترامپ به‌عنوان بانوی اول کاخ سفید شناخته می‌شود.

او حتی در جوانی هم در آمریکا بزرگ نشده و به مرور موفق شده به‌عنوان یک مدل به آمریکا مهاجرت کند. جریان مهاجر بودن ملانیا و مقاومت‌های ترامپ در برابر ملانیا به‌گونه‌ای بوده که برخی کمدین‌ها به شوخی گفته‌اند ترامپ در حقیقت می‌خواهد با این ترفند، همسرش را از خاک آمریکا خارج کند.

ملانیا در سال 2005 با ترامپ ازدواج کرده و در سال 2006 موفق شده نامش را به‌عنوان شهروند آمریکا به‌ثبت برساند. بانوی اول کاخ سفید از زمانی که پنج سال داشته، کار کرده و در 16 سالگی به شهرت رسیده است. در 18 سالگی به‌واسطه شغلش به ایتالیا رفت و بعد به آمریکا مهاجرت کرد.

یکی از جنجال‌هایی که در رابطه با ملانیا وجود دارد، همین سابقه کاری‌اش است. او از سال 1998 با دونالد ترامپ آشنا شد و چند سال بعد با او ازدواج کرد. البته زمان آشنایی‌شان، ترامپ می‌خواست از همسر دومش هم طلاق بگیرد. آن‌ها جنجال‌های خودشان را داشتند تا اینکه دونالد در انتخابات ریاست جمهوری 2016 پیروز شد. ملانیا هم می‌گفت همسرش را تشویق کرده در این انتخابات شرکت کند، چرا که او می‌تواند بهترین کار‌ها را برای آمریکا انجام دهد.

البته ملانیا نقش بسیار کم‌رنگی در کارزار انتخاباتی ترامپ داشت. در حالی که اکثر زنان در این زمینه دخالت می‌کنند، او دخالت بسیار کمی در این زمینه داشت. سرانجام در سال 2016 در گفتگویی با سی‌ان‌ان هم اعلام کرد به‌عنوان بانوی اول، زنان و کودکان را در آمریکا در اولویت خود قرار خواهد داد. البته او در همان ابتدا مورد نقد رسانه‌ها قرار گرفت، دلیل آن هم متن سخنرانی‌اش به‌عنوان بانوی اول بود که ظاهراً نوعی کپی‌برداری از متن سخنرانی میشل اوباما در سال 2008 بوده است.

ناگفته نماند که حملات رسانه‌ها یک‌سویه نبوده، ملانیا هم در چند مورد به آن‌ها حمله کرده و حتی مواردی را به دادگاه کشانده و موفق شده از آن‌ها جریمه هم بگیرد. حالا او منتظر است انتخابات ریاست جمهوری در سال 2020 برگزار شود.


بریژیت مکرون

بانوهای پرسروصدا

این فقط بانوی اول کاخ سفید نیست که جنجال داشته؛ کاخ الیزه هم این روز‌ها بانوی اولی دارد که حاشیه‌هایی را ایجاد کرده است. بریژیت مکرون همسر 65 ساله امانوئل مکرون است. معلمی فرانسوی که از سال 2007 با امانوئل مکرون ازدواج کرده است. او در سرتاسر عمرش فقط یک بار و در سال 1989 برای ورود به عرصه سیاست اقدام کرده، اما موفق نشده بود.

او در انتخابات ریاست جمهوری فرانسه نقش مهمی را در انتخابات ایفا کرد و به همسرش کمک کرد در این انتخابات پیروز شود. او پیش‌تر در سال 1974 با مرد دیگری ازدواج کرده و صاحب سه فرزند شده بود، اما در سال 2006 از او جدا شده و یک سال بعد با امانوئل مکرون ازدواج کرد. حالا این زن به یکی از چهره‌های مهم در فرانسه تبدیل شده و از او به‌عنوان الگوی زنان فرانسه یاد می‌کنند. تصویر او روی جلد مجلات و نشریات قرار گرفته و او را به یک بانوی اول خاص تبدیل کرده است.


میشل بولسونارو

بانوهای پرسروصدا

حالا که نام همسر مکرون به میان آمده، بد نیست نگاهی بیندازیم به چهره‌ای که در کنار او جنجال درست کرده؛ میشل بولسونارو. او همسر بولسونارو، رئیس جمهوری جدید برزیل است که سن زیادی هم ندارد. این روز‌ها اختلافات زیادی میان مکرون و بولسونارو پیش آمده، به‌ویژه بر سر آتش‌سوزی جنگل‌های آمازون. بولسونارو در زمینه مهار آتش در جنگل‌های آمازون که به آن‌ها ریه‌های زمین می‌گویند، اقدام قابل توجهی نکرد. مکرون که توجه زیادی به مسائل زیست‌محیطی دارد، با رئیس جمهوری برزیل وارد چالش شد و گفت این خانه ماست که می‌سوزد.

چند وقت پیش یکی از هواداران بولسونارو تصویر همسر این دو رئیس جمهوری را در کنار هم قرار داده بود و به نوعی از همسر بولسونارو تعریف کرده بود، در حالی که همسر مکرون را زیر سؤال برده بود. بولسونارو هم این جریان را تأیید کرده بود. مکرون هم اعلام کرد این اقدام نوعی توهین و بی‌احترامی بوده.

اما بانوی اول برزیل که جوانی و زیبایی‌اش این اندازه در مقابل همسر مکرون جنجال به‌پا کرده، کیست؟ او مدت‌ها منشی بولسونارو بوده و بعداً با او ازدواج کرده است. حالا این دعوا‌ها و ماجرا‌ها بر سر بانوی اول در حالی در جریان است که ریه زمین در آتش سوخته و ویران شده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان
تبلیغات متنی