به گزارش ایسنا، دوازدهم شهریور امسال پیروز حناچی شهردار تهران به همراه چند نفر از مدیران شهری به دعوت مدیر کل یونیدو و شهردار وین «مایکل لودویگ» برای شرکت در چهارمین اجلاس «پلی برای شهرها، پیوند میان شهرها از طریق انقلاب صنعتی جدید» به وین سفر کرد.
محمد فرجود که در این سفر شهردار تهران را همراهی کرد با اشاره به حضور و شرکت مدیران شهری شهرداری تهران در اجلاس یونیدو اظهار کرد: در نشستی که در مقر سازمان ملل با موضوع پل اتصال شهرها برگزار شد، مجموعهای از متخصصان و شخص شهردار تهران حضور داشتند. این برنامهای است که «یونیدو» هر سال برای به اشتراک گذاری تجربیات مختلف شهرها در حوزههای مرتبط با فناوری برگزار میکند.
او با بیان اینکه محور این دور از نشستها، نسل چهارم صنایع در شهرها بود، گفت: این نشست در واقع به این میپرداخت که چگونه باید از فناوریهای نوین در شهرها استفاده کرد و چه اثری بر آینده شهرها خواهد داشت.
به گفته مدیرعامل سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری تهران؛ موضوعات مرتبط با بحث آینده شهرها و صنایع جدید به خصوص بحث شهر هوشمند در اجلاس «یونیدو» بسیار پررنگ و درواقع ارتباط بین شهرها و فناوریهای تجدید تجلیاش در برنامه های شهر هوشمند مشخص بود. در این نشست، برنامههای تهران هوشمند و تجربیاتی که تا به امروز در زمینه استفاده از زیرساخت های فناوری و نوآوری برای افزایش کیفیت زندگی شهروندان داشته به طور کامل از سوی شهردار تهران ارایه شد.
فرجود ادامه داد: نشستهای جانبی متعددی، هم با نمایندگان شهرهای متخلف مرتبط با موضوع شهر هوشمند و هم با نمایندگان «یونیدو» در سطح بالا برای استفاده از تجربه شهرهای دیگر دنیا در حوزه خدمات مرتبط با شهر هوشمند، داشتیم. همچنین درباره مواردی مانند؛ مدیریت انرژی، بحث محیط زیست، پسماند، حمل و نقل هوشمند و نوآوری شهری بحث و تبادل نظر شد.
او با بیان اینکه سازمان «یونیدو» به عنوان حلقه اتصال شهرها، کمک زیادی به توسعه آنها کرده است، گفت: مهم ترین دستاوردی که این نشستها دارد انتقال تجربه و دستاوردهای مشترک است. نکته جالب این بود که کارهایی که در شهر تهران چه از سوی شهرداری تهران و چه از سوی بازیگران بخش نوآوری در زمینه هوشمندسازی شده بسیار مورد توجه قرار گرفت.
به گزارش شهرنوشت، فرجود ادامه داد: بسیاری اعضا و نمایندگان شهرها اذعان داشتند، برخی از کارهایی که در تهران در حوزه مرتبط با صنایع نوین و فناوریها رخ می دهد، نسبت به سطح دنیا وضعیت خوبی دارد و قابل مقایسه با برخی شهرهای بزرگ دنیا است.
به گفته مدیرعامل سازمان فاوای شهرداری تهران؛ در کنار همه این موارد با مدیر پروژه شهر هوشمند وین صحبتهای خوبی انجام شد. جالب این بود که تمرکز آنان به جز حوزه فناوری به حوزه افزایش کیفیت زندگی شهروندان و مدیریت نوآوری در شهر است. از نشستهای مشترک با شهرداری وین و کارهایی که در زمینه نوآوری و فناوری انجام داده بودند هم توانستیم به تحلیلهایی درباره اینکه چگونه می توانیم از آنها در تهران استفاده کنیم، رسیدیم.