آخرین آمارها از ارائه خدمات زیرساختی به روستاهای کشور

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری در آستانه روز ملی روستا و عشایر، آخرین وضعیت خدمات رسانی به روستاهای کشور را تشریح کرد.

آخرین آمارها از ارائه خدمات زیرساختی به روستاهای کشور

به گزارش ایسنا، محمد امید در نشست خبری امروز شنبه در تشریح برگزاری ششمین همایش ملی روز روستا و عشایر گفت: این همایش 15مهر ماه همزمان با روز روستا و عشایر در استان خراسان جنوبی برگزار می‌شود و تفاوت این دوره از همایش نسبت به سالهای گذشته این است که در سالهای گذشته این همایش در تهران برگزار می‌شد اما این بار در استان خراسان جنوبی و روستای بیرجند برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری این همایش در خارج از تهران، این بود که همایش حال و هوای روستایی بگیرد.

وی افزود: پروژه‌هایی به مناسبت این روز در سراسر کشور بهره برداری خواهد شد که حدود 714 میلیارد تومان پروژه علی رغم این که افتتاح پروژه‌های مختلف همزمان با هفته دولت انجام شده بود، در این روز انجام خواهد شد . تعداد این پروژه‌ها 2470 پروژه خواهد بود که در بحث خدمات ارتباطات رادیویی 392 روستا به شبکه متصل خواهند شد.

وی ادامه داد: در بخش آسفالت راه‌های روستایی 54 روستا، خدمات عشایری 15 روستا، بهداشت و درمان 15 روستا، برق رسانی 157 روستا به شبکه متصل خواهند شد.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به این که در حال حاضر در حوزه زیر ساخت‌های روستایی شرایط خوبی را شاهد هستیم  افزود:‌ در بخش آسفالت شبکه‌های راه روستایی 73 درصد روستاها از این خدمات بهره مند شدند که 11 درصد آن در دولت تدبیر و امید بوده است. همچنین در حوزه‌ گاز رسانی نیز به 29 هزار روستا گاز رسانی انجام شده که معادل 75 درصد روستاهای کشور است. از این میزان 109 درصد در دولت تدبیر و امید انجام شده و به این ترتیب 80 درصد جمعیت روستایی  کشور از نعمت گاز برخوردار شدند و پیش بینی شده تا پایان دولت صد در صد روستاهای بالای 20 خانوار از نعمت گاز برخوردار شوند.

وی ادامه داد: در حوزه بهره مندی از اینترنت نیز 36  هزار و 300 روستا معادل 93 درصد روستاهای کشور به شبکه متصل شدند که نسبت به قبل از دولت تدبیر و امید این میزان ده برابر شده است. در حوزه طرح مقابله سازی واحدهای مسکونی نیز 43 درصد خانه‌های روستایی از مسکن مقاوم برخوردار شدند که این میزان در دولت تدبیر و امید افزایش 20 درصدی را شاهد بوده است.

وی تاکید کرد:‌95 درصد روستاهای کشور نیز امروز دارای بهیاری‌های فعال هستند و از 20 هزار میلیارد تومان اعتباراتی که به دهیاری ها داده شده 17 هزار میلیارد تومان آن در دولت تدبیر و امید پرداخت شده است.

امید در بخش دیگری از صحبت‌های خود به بهره مندی 35 هزار روستای کشور از آب آشامیدنی و اتصال به شبکه آب اشاره کرد و افزود:  تعداد واحدهای آموزشی در دولت تدبیر و امید 7 درصد رشد داشته و امروز به 56 هزار واحد آموزشی روستایی رسیده است. همچنین زمین‌های ورزشی به 2400 واحد رسیده؛ پیش از دولت تدبیر و امید سالن‌های ورزشی روستایی 563 سالن بود که در حال حاضر به 937 سالن ورزشی افزایش پیدا کرده است. کانون‌های فرهنگی و مساجد نیز تا پیش از این دولت در روستاها 800 واحد بود که در حال حاضر به 1356واحد رسیده است.

وی ادامه داد: در حوزه گاز رسانی روستایی در هر هفته 47 روستا به شبکه متصل می‌شوند. در حوزه اتصال به شبکه‌ی آب رسانی درهر هفته 30 روستا، حوزه اتصال به شبکه برق، در هر هفته 25 روستا و در حوزه اتصال روستاها به شبکه اینترنت کشور در هر هفته 99 روستا از نعمت اینترنت برخوردار می‌شوند.

وی تاکید کرد:‌علی رغم کاهش جمعیت روستایی در سنوات گذشته با زیر ساختهایی که در روستاها فراهم شده باید اشتغال روستایی نیز مورد توجه  جدی قرار گیرد که خوشبختانه در دولت دوازدهم این مهم محقق شد و تسهیلات کم بهره به روستاییان پرداخت شد.

وی با اشاره به امضای 8 تفاهم نامه در غالب برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر گفت: 4 تفاهم نامه به صورت مستقیم برای استان خراسان جنوبی است و 4 تفاهم نامه نیز به صورت کشوری خواهد بود.

امید در ادامه با اشاره به این که سیاست معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برای خدمت رسانی به روستاها در کنار ایجاد زیر ساخت‌ها معطوف به اشتغال و بیمه روستایی است افزود: در بخش اشتغال اعتباراتی ظرف یک سال در اختیار روستاییان قرار گرفته و مقرر شده 18 هزار میلیارد تومانی که از محل صندوق ذخیره ارزی برای اشتغال پایدار روستاییان اختصاص پیدا کنند تا 5 سال در اختیار ما قرار گیرد و از بازپرداخت آنها استفاده کنیم و طرح‌های جدیدی از این محل تعریف کنیم.

وی ادامه داد: دیدگاه معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم این است که این منابع تا 5 سال به صورت فعال باقی بماند تا در روند اشتغال روستاییان تاثیر گذار باشد. امیدواریم در همین مهر ماه مجلس در این خصوص تصمیم نهایی را اتخاذ کنند.

وی ادامه داد: بحث مهاجرت معکوس به شکل خوبی در کشور رقم خورده است و از محل همین اعتبارات که تسهیلات با بهره کم به روستاییان داده می‌شود توسعه بوم گردی در کشور محقق شده است.

امید تاکید کرد: توسعه بیمه‌های اجتماعی روستایی که در حال حاضر یک میلیون و 30 هزار سرپرست خانوار از این بیمه استفاده می‌کنند باید گسترش یابد. هدفگذاری طوری بود که شاغلین در روستاها از بیمه مناسبی برخوردار باشند. در همایش ملی روز ملی روستا و عشایر در بیرجند 100 هزار مجری طرح اشتغال کشور به مجموعه بیمه اجتماعی ملحق می‌شوند. هدف این است که هر کس در روستاها شاغل است از بیمه اجتماعی روستاییان بهره مند شود.

وی ادامه داد: دو سوم  سهم این بیمه را دولت پرداخت می‌کند و یک سوم آن که در حال حاضر تا سقف حدود 50 هزار تومان است خود روستاییان باید پرداخت کنند.

به گزارش ایسنا، در ادامه این جلسه رزمجو، معاون سرمایه گذاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با اشاره به این که تلاش‌های خوبی ظرف سالهای 96 و 97 در حوزه بهره مندی از تسهیلات اشتغال پایدار در روستاها انجام شده است افزود: 13 هزار و 380 میلیارد تومان از اعتبارات این محل تاکنون ابلاغ و به چهار بانک عامل توسعه تعاون، پست بانک، کشاورزی و صندوق کارآفرینی امید تخصیص داده شده است.

وی ادامه داد: تا امروز حدود 9 هزار میلیارد تومان به روستاییان پرداخت شده که از همین محل 150 هزار اشتغال ایجاد شده است.

وی تاکید کرد: در سال 97 نسبت به 96 از سبد اشتغال کشور 25 درصد سهم اشتغال روستایی بوده است. اعتبارات پرداخت شده 53.2 درصد در بخش کشاورزی، 22.2 درصد در بخش صنایع و معادن کوچک، 40.2 درصد در صنایع دستی، 6.4 درصد در گردشگری، حدود 10 درصد در خدمات فناوری اطلاعات و 4.5 درصد سرمایه در گردش واحدهای تولیدی مستقر در نواحی روستایی بوده است.

رزمجو ادامه داد: 600 میلیارد تومان نیز مقرر شده بود به زلزله زدگان کرمانشاه داده شود که تاکنون 50 درصد آن تخصیص پیدا کرده است.

قیمت بک لینک و رپورتاژ
نظرات خوانندگان نظر شما در مورد این مطلب؟
اولین فردی باشید که در مورد این مطلب نظر می دهید
ارسال نظر
پیشخوان