گراتن کدو از انواع غذاهای خوشمزه و خوش طعم است که شما می توانید آن را به راحتی در منزل تهیه نمایید. در طرز تهیه گراتن کدو از پیازچه و سیر و پیاز و آویشن و رزماری و خامه و شیر پرچرب و سیب زمینی و کدو و پنیر چدار و کره و پنیر پارمسان و نمک و فلفل سیاه و اسفناج خرد شده استفاده می شود.
گراتن را می توانید با انواع سبزیجات و گوشت و صیفی جات تهیه کنید که گراتن اسفناج، گراتن بادمجان و گراتن گل کلم و گراتن کدو از انواع غذاهای لذیذ هستند و اگر شما تمایل دارید در برنامه غذایی تان تنوع ایجاد کنید بهتر است از پخت آن ها غافل نشوید.
مواد لازم
- پیازچه خرد شده : 6 عدد
- سیر ریز و خرد شده : 3 حبه
- پیاز نگینی و خرد شده : یک عدد
- آویشن : دو شاخه
- رزماری : دو شاخه
- خامه : 80 گرم
- شیر پرچرب : 80 گرم
- سیب زمینی کوچک و نازک خرد شده : 400 گرم
- کدو سبز حلقه ای شده : سه عدد
- پنیر چدار رنده شده : 80 گرم
- کره : 40 گرم
- تخم مرغ بزرگ : یک عدد
- پنیر پارمسان یا پنیر پیتزا : 50 گرم
- نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
- اسفناج خرد شده : به میزان لازم
طرز تهیه گراتن کدو خوشمزه و خوش طعم
ابتدا فر را روی دمای 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید تا داغ شود سپس پنیرها را رنده کنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه گراتن کدو ، کره را درون تابه بریزید و تابه را روی حرارت گاز قرار دهید تا کره ذوب شود سپس پیاز را تفت دهید و پیازچه خرد شده را به آن اضافه کنید و بعد از اینکه مخلوط مواد مقداری تفت خوردن سیر را به آن ها بیفزایید و تفت دهید.
سیب زمینی را آب پز کنید و پوست آن را بگیرید.
سپس سیب زمینی و کدو را به صورت ورقه ای نازک خرد نمایید.
خامه و شیر و آویشن و رزماری و پنیر چدار و تخم مرغ و نمک و فلفل را با یکدیگر میکس کنید تا سس صاف و یکدستی ایجاد شود.
در این مرحله از طرز تهیه گراتن کدو ظرف فر را به کمک کره چرب نمایید و رزماری و آویشن را در کف ظرف قرار دهید سپس روی آن ها مقداری از مخلوط پیاز و سیر را بریزید و روی این مواد سس را بریزید. کدو و سیب زمینی خرد شده را درون ظرف بچینید.
مقداری سس روی لایه کدو بریزید و این مراحل را تکرار نمایید تا مواد گراتن تمام شوند. توجه داشته باشید که روی هر لایه گراتن باید مقداری نمک و فلفل بریزید.
ظرف حاوی گراتن را در طبقه وسط فر با دمای 180 درجه سانتی گراد به مدت 20 دقیقه قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده ظرف را از درون فر بیرون آورید و پنیر پیتزا یا پنیر پارمسان را روی آن را بریزید و به مدت 10 تا 20 دقیقه دیگر ظرف را درون فر قرار دهید.
در طرز تهیه گراتن کدو تنظیم دمای فر از اهمیت زیادی برخوردار می باشد و اگر فر شما گازی است بهتر است دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. برای فر برقی و گازی دما باید 160 درجه سانتی گراد باشد و اگر فر شماره بندی دارد باید درجه آن را روی 4 تنظیم نمایید.