به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، فرودگاه تولوز-بلانیاک در فرانسه ماه گذشته با شروع آزمایش یک تراکتور یا کامیون خودران حمل در شرایط خدمات واقعی فرودگاهی، برای اولین بار در جهان موفق به انجام چنین کاری شد.
این وسیله نقلیه خودران که توسط شرکت "Charlatte Autonom" ساخته شده است، یک وسیله نقلیه رباتیک به نام "AT135" است که برای سرعت بخشیدن به حمل و نقل ایمن چمدانها بین قسمت تحویل چمدانها و قسمت بارگیری هواپیما طراحی شده است.
از آنجا که "AT135" هم برای راندن معمولی و هم رانندگی مستقل و خودکار طراحی شده است، شبیه به یک تراکتور استاندارد به نظر میرسد، اما داخل آن یک رایانه، پنج "لیدار" چند لایه، دوربینهای جلو و عقب و سیستم ناوبری داخلی و GPS وجود دارد.
این وسیله نقلیه برقی از یک باتری 32 کیلووات ساعتی نیرو میگیرد و حداکثر سرعت آن به 24 کیلومتر در ساعت میرسد. همچنین قابلیت حمل تا 25 تن بار را دارد.
![](/Upload/Public/Content/Images/1398/09/18/1637420751u.jpeg)
مقصد این کامیون پس از بارگیری چمدانها با استفاده از یک صفحه لمسی برنامهریزی میشود و به صورت خودران به هواپیما میرسد. هنگامی که به هواپیما رسید، به طور خودکار برای پیاده کردن چمدانها متوقف میشود و پس از اتمام، بار دیگر به مبدا برمیگردد.
"AT135" به طور مشترک با همکاری شرکت "ناویا"(Navya) که سیستم خودران را تأمین کرد، شرکت "Groupe 3S" با تخصص در زمینه حمل و نقل زمینی، شرکت هواپیمایی "ایر فرانس"، فرودگاه تولوز-بلانیاک و شرکت TCR که مسئولیت نگهداری و عملیات را بر عهده دارد، ساخته شده است.
این کامیون خودران از 15 نوامبر 2019 آغاز به کار کرده است و طبق گفته "وینسنت یوزبی" رئیس بخش نوآوری در "ایر فرانس"، انجام این آزمایش در دنیای واقعی، اولین قدم برای رواج گستردهتر وسایل نقلیه خودران در فرودگاهها است.