این درخت از خانواده نخودها و شبیه باقلا به شکل غلاف و نیام بوده و با کمی خمیدگی همراه است. این غلافها 10 سانتیمتر طول داشته و در هر یک از آنها بین 3 تا 10 دانه قرار دارد که البته خوردن گوشت اطراف این دانهها برای ما لذت بخش است؛ به این ترتیب که ابتدا پوست آن را کنده و محتویات نرم دور دانهها خورده میشود.
آب و هوای مناسب کشت تمبرهندی اقلیم گرم و مرطوب است و در مناطقی که دارای این آب و هوا باشند، تمبرهندی را میتوان، به راحتی پرورش داد.
بیشتر بخوانید:
نام تمر هندی (tamarind) برگرفته از نام تمر (tamar) به معنای خرمای خشک است. میوه نرسیده این گیاه به رنگ سبز است و وقتی کاملا رسید به رنگ قهوهای یا قهوهای متمایل به قرمز خواهد شد.
طعم این میوه زمانی که خوب نرسیده بسیار ترش است و هرچه بیشتر میرسد شیرینتر میشود.
علاوه بر استفادههای فراوان از این میوه در آشپزی، برای موارد درمانی نیز کاربردهای بسیار دارد.
خواص درمانی تمر هندی
• به کاهش سطح کلسترول خون در بدن کمک میکند، از این رو برای سلامت قلب مفید است.
• آب این میوه به عنوان ملین عمل میکند.
• آب تمر هندی برای درمان اختلالات صفراوی موثر است.
• خوردن تمر هندی برای درمان مشکلات گوارشی و یبوست مفید است.
• اگر گوشت آن را در آب نرم کرده و بخورید، برای رفع مشکل بیاشتهایی موثر است.
• سرشار از ویتامین ث است از این رو برای درمان بیماری اسکوربوت که ناشی از کمبود ویتامین ث است مفید است.
• قطرههای اشکی که از هستههای این میوه تهیه میشود برای درمان سندروم خشکی چشم موثر است.
• برگهای این گیاه برای درمان سوختگیها به کار میرود.
• دارای آنتیاکسیدان قوی است از اینرو برای پیشگیری و درمان انواع سرطانها مفید است.
• یکی از راحتترین و موثرترین راه برای درمان سرماخوردگی است.
• یکی از بهترین روشها برای پایین آوردن تب است.
منبع: میهن فال