به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از فارس، این دیپلمات ارشد کشورمان عنوان کرد: متاسفانه با بیماری کرونا مواجهیم دولت و ملت با جدیت و تلاش در حال مبارزه با این ویروس و مهمان ناخوانده هستند. از زمانی ویروس در چین پیدا شد آمادگیها در کشورها شروع شد و از زمانی این ویروس اپیدمی شد. مبارزه با آن مستلزم هم افزایی و همکاری جهانی است. کشوری نمیتواند بگوید من در این مسیر تنها هستم و یا ایزوله هستم و مشکلی برای من پیش نمیآید.
موسوی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با همکاری همه نهادهای درگیر در داخل کشور از جمله وزارت خارجه به جد پیگیر مسائل مختلف است. مسائل اقتصادی و کنسولی و همکاریهای و مراودات مردمی و نباید وقفهای در آن ایجاد شود. کشورهای دوست به ما کمکهای زیادی کردند و کشورهای زیادی آمادگی برای کمک کردند.
وی افزود: امیدواریم هر چه زودتر این ویروس ریشه کن شود. عدهای که سعی میکنند با خالی کردن دل مردم از این آب گل آلود ماهی بگیرند و به ویژه رسانههایی که ادعای ایرانی بودند دارند توصیه میکنیم از درد و آلام مردم در این شرایط سوء استفاده نکنند و اگر ایرانی هستند کمک کنند مردم ایران با روحیه و نشاط به مبارزه با این بیماری بربخیزند و سعی نکنند مانند ارباباشان از این موضوع استفاده سیاسی کنند و البته با همت مردم این تبلیغات اثر ندارد و ره به جایی نمیبرد.
سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به سوالی درباره ادعای مایک پمپئو مبنی بر آمادگی این کشور برای کمک به ایران و اینکه از از طریق دولت سوئیس یک پیام به ایران ارسال کرده و ترامپ گفته که کشورش آمادگی اعزام تیمهای پزشکی دارد، گفت: ما در نیت آمریکاییها همواره شک داشتیم و داریم و اگر قصد و نیت خیر داشتند قبل از اینکه موضوع را رسانهای کنند نمیکردند و دنبال اهداف تبلیغاتی نبودند. ما مواضع آمریکاییها را رصد میکنیم.
سخنگوی وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، در پاسخ به روزنامه اعتماد، ضمن رد ادعای وزیر خارجه آمریکا در مورد ارسال پیام رسمی به ایران از طریق سوییس، تاکید کرد: «تا این لحظه هیچ اطلاعی از ارسال چنین پیامی ندارم.»
وی افزود: از وقتی این قضیه در ایران اتفاق افتاد چقدر علیه کشور و توانمندیهای ما تبلیغات کردند و برای تضعیف روحیه مردم تلاش کرده و هنوز ادامه دارد. از جعل اخبار و آمار مهمترین اقداماتی بود که صورت دادند و از سوی دیگر میگویند آماده کمک هستند. از آنجایی که در حسن نیت آمریکا شک داریم خیلی نه روی کمکها حساب میکنیم و نه آماده پذیرش کمکهای لفظی هستیم.
موسوی خاطرنشان کرد: همان کانال مالی سوئیس که بعد از مدتها باز شده و مقداری دارو وارد کشور شد برای همان نیز دولت آمریکا سنگ اندازی میکند علیرغم تبلیغاتی که کردند و اجازه ندادند منابعی که خودمان داریم به کانال منتقل کنیم و دلشان برای ملت ایران نسوخته از پیام تا این لحظه خبری ندارم و بعید میدانم دولت و ملت ایران کمکهای ریاکارانه آمریکا را قبل از اقدام رسمی و عملی ، آمادگی داشته باشیم بپذیریم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره بردن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل گفت: ساختار حقوقی برجام اجازه چنین کاری را به برخی دولتها نمیدهد که پشت آن قایم شده و بی تعهدی خود را با اقدام فرار به جلو که هیچ ماهیت قانونی ندارد جلو ببرند. در کمیسیون اخیر درباره مکانیسم ماشه بحثی مطرح نشد.
وی افزود: برجام دستاوردهای سیاسی و امنیتی داشته و امیدواریم این توافق با این وضعیت ادامه یابد و لازم است هر چه زودتر اروپاییها به تعهداتشان برگردند و اقداماتی را صورت دهند که ایران هم به صورت کامل به تعهداتش پایبند بماند.
موسوی گفت: از ابتدای شروع بحران کرونا وزارت خارجه یکی از ارگانهای فعال بوده و در همه ستادها و کمیتهها اعم از تبلیغاتی و اجرایی عضو بوده است. بلافاصله ستاد ویژهای را در وزارت خارجه تشکیل دادیم. علاوه بر حضوری که در سایر ستادها داریم. بحث پروازها را علیرغم کارشکنیها پیگیری کردیم و تلاش کردیم هموطنان به کشور و محل زندگی خود بازگردند.
وی افزود: درباره صدور روادید به برخی کشورها که در آنجا بیماری هست. سعی کردیم ورودیها را کنترل کنیم که هر چه زودتر بیماری ریشه کن شود. برخی ورودیها را تعلیق و کم کردیم. در بعد اقتصادی با صدور گواهینامههای بهداشتی و در تماس نزدیک با مقامات کشورهای همسایه به آنها اطمینان دادیم مواردی که از ایران ارسال می شود کاملا از قرنطینه عبور کرده و بهداشتی هستند. ما و کشورهای همسایه به کالاهای همدیگر نیازمندیم و طبیعی است تمام توان خود را به کار گیریم که اطمینان حاصل کنیم مردم و کشورها با طیب خاطر با هم ارتباط داشته باشند.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین گفت: در بحث تبلیغاتی علیرغم همه واقعیات و شفافیتهای موجود در کشور ما که شبانه روزی تلاش میکنند متاسفانه برخیها با امپراتوری رسانهای و به عمد در حال خدشه وارد کردن به این تلاشها هستند و از جمله تلاشهای ما خنثی کردن تبلیغات علیه کشور است. برخی طوری وانمود کردند که انگار منشا این بیماری ایران بوده است و مدارکی را جعل میکنند و اسم خود را متاسفانه فارسی زبان و ایرانی مینامند با این تبلیغات سوء به همراه سایر دستگاهها مقابله میکنیم.
موسوی در پاسخ به سوال دیگری درباره توافق طالبان و آمریکا و اینکه ایران پیش از این گفتگوهایی با طالبان داشت و اینکه آیا در زمان توافق ارتباطی با طالبان داشتیم و تاثیر توافق اخیر بر گفتگوی ایران و طالبان گفت: طالبان به عنوان گروهی که در افغانستان حضور داشته و نقش آفرینی میکند واقعیتی انکارناپذیر است ولی آنچه بر آن تأکید داریم این است که تمام مسیرهایی که میخواهد به سمت صلح و ثبات در افغانستان برود باید از طریق اجماع بین الافغانی باشد و با هدایت دولت مستقر در افغانستان، صورت بگیرد.
وی افزود: ایران بنا به دلایلی که واضح است و با اطلاع دولت افغانستان تماسهایی را با گروه طالبان داشته ولی آنچه در خصوص همکاری طالبان و آمریکا که منجر به امضای توافقی اخیرا در قطر شد بیان کردیم این بود که ما از هرگونه تلاشی که به ثبات و امنیت در افغانستان کمک میکند حمایت میکنیم ولی در نیت آمریکا قطعا شک داریم و مظنون هستیم. اصل حضور آمریکا در منطقه و به ویژه افغانستان غیرقانونی بوده و آنها حق ورود به مسائل داخلی کشورهای منطقه را نداشتند و اقدامی که الان کردند بدعتی است که با گروهی مستقل توافق امضا میکنند و این نشان میدهد.
سخنگوی وزارت خارجه افزود: گفتگوهایمان را با طالبان طبق روال گذشته و با اطلاع دولت افغانستان ادامه میدهیم و اثری بر این گفتگوها نخواهد داشت.
این خبر در حال تکمیل است...