سرویس سبک زندگی فردا: تعداد کمی از ما نیازمند دلیلی قانع کننده برای مصرف شکلات هستیم. عطر و طعم و توانایی بهبود خلق و خو، شکلات را به یکی از محبوبترین خوراکیهای جهان مبدل کرده است. در ادامه به نقل از آشپزباشی با برخی از فواید شکلات آشنا میشویم:
پوستی سالمتر
مطالعات نشان دادهاند که مصرف شکلات سرشار از آنتی اکسیدان پوستی نرمتر که کمتر خشک میشود و مقاومت بیشتری در برابر آفتاب سوختگی دارد را شکل میدهد. کاکائو گردش خون به مویرگ هایی که در لایه بالایی پوست قرار دارند را افزایش میدهد و رگ هایی که برای جذب اکسیژن و مواد مغذی بهتر تجهیز شده اند از پوست در برابر کم آبی و آفتاب سوختگی هر چه بهتر محافظت میکنند.
دندانهایی سالمتر
قند موجود در آبنباتهای شکلاتی است که پوسیدگی دندانها را موجب میشود، در شرایطی که کاکائو میتواند از آنها محافظت کند. پوست دانه کاکائو حاوی ترکیبات ضد باکتری است که از شکل گیری پلاک و بیوفیلمها پیشگیری میکند.
کاهش هوسهای غذایی و افزایش وزن
کاکائو سرشار از فیبر و پروتئین است. یک قالب شکلات تلخ استاندارد حاوی 4 گرم فیبر و 8 تا 9 گرم پروتئین است و یک قاشق غذاخوری از پودر کاکائو حاوی 4 گرم و یک گرم از هر کدام است. حتی بو کردن شکلات تلخ، تولید هورمونی ضد گرسنگی به نام گرلین را تحریک میکند و اثر آن برای حدود یک ساعت باقی میماند.
قلبی سالمتر
شکلات اغلب به واسطه محتوای کره کاکائو خود که سرشار از چربی اشباع است زیر سوال میرود. اما مشخص شده است همانند دیگر اشکال چربی اشباع، مانند روغن نارگیل، کره کاکائو میتواند برای انسان خوب باشد. یک سوم چربی موجود در کره کاکائو اسید استئاریک است، که کبد آن را به یک چربی غیر اشباع تک پیوندی به نام اسید اولئیک تبدیل میکند. اسید اولئیک سطوح کلسترول بد (LDL) را کاهش میدهد و سطوح کلسترول خوب (HDL) را افزایش میدهد.
تمرکز بیشتر
مطالعات انجام گرفته بر اساس تصویربرداری MRI نشان داده اند که مصرف شکلات گردش خون به سمت مغز را بهبود میبخشد که این شرایط میتواند توانایی شما برای تمرکز هر چه بهتر را افزایش دهد.
اضطراب کمتر
استرس موجب تولید هر چه بیشتر هورمون کورتیزول میشود که از عوارض جانبی آن میتوان به تحریک تجمع چربی شکمی یا احشایی، چربی که اطراف اندامها شکل میگیرد و میتواند به افسردگی و همچنین بیماری قلبی و سکته مغزی منجر شود، اشاره کرد. مطالعهای که در سال 2009 انجام شد، نشان داد، افرادی که روزانه و به مدت دو هفته 40 گرم شکلات مصرف میکردند، در مقایسه با زمان آغاز مطالعه شاهد کاهش سطوح کورتیزول در بدن خود بودند.
ورزش موثرتر
شکلات میتواند به تقویت سطوح انرژی پیش از ورزش، افزایش نیرو در زمان جلسات تمرینی شدید، و کاهش درد پس از انجام تمرینات ورزشی کمک کند. کاتچینها و اپی کاتچینهای کاکائو که دو نوع آنتی اکسیدان محسوب میشوند، توانایی عضلات در جذب مواد مغذی تولیدکننده انرژی را افزایش میدهند. ترکیبات ضد التهابی موجود در کاکائو نیز در کاهش ادراک درد موثر هستند.