خبرگزاری مهر: سید محمود میرلوحی، عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان درباره زمزمهها پیرامون تدوین «مانیفست جدید اصلاحات» گفت: جریان اصلاح طلبی یک حرکتی را از سال 84 آغاز کرده و با طی مسیر امروز به یک سامانه رسیده که این سامانه هم میانه راه تفرق و انسجام هست؛ طی سالهای اخیر بسیاری تلاش کردند جریانهای تازهای را در کنار این مجموعه راه اندازی کنند، اما جریان سازی کاری نیست که به راحتی قابل تحقق باشد و شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان تا وقتی که یک بدیل مناسبتر و مؤثرتری در جریان اصلاح طلبی پیدا نشود با همین شکل و محتوا به کار خود ادامه خواهد داد.
وی افزود: اگر آقای کرباسچی و کواکبیان خیال کنند که با انتقاد از شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان میتوانند در کنار هم یک جریان سومی تشکیل دهند این اشتباه است. در انتخابات دوم اسفند هم دیدیم که منتقدین شورای عالی دو لیست انتخاباتی ارائه کردند. آقای کواکبیان و کرباسچی بیرون از شورا هم نمیتوانند باهم زیر یک سقف بنشینند.
عضو شورای مرکزی اتحاد ملت گفت: 40 سال طول کشید تا دو جریان اصلاح طلب و اصولگرا تشکیل شود و به عقیده من 40 سال هم طول میکشد که یک جریان سومی در کنار این دو جریان تشکیل شود و آقایان قالیباف، کرباسچی و کواکبیان خیال نکنند که به سادگی میتوانند منشأ تشکیل یک جریان سوم باشند؛ بنابراین تا آن زمان شواری عالی سیاست گذاری به کار خود ادامه خواهد داد.
این فعال اصلاًح طلب تاکید کرد: اگر روزی شرایط کشور طوری فراهم بشود که همه تفکرها بتوانند به صورت یک حزب رسمی فعالیت کنند میتوان به سمت مجموعههای منسجمتر رفت، اما مادامی که این شرایط فراهم نیست، جریان اصلاح طلب که افراد و احزاب مختلف را که بیشتر هم صنفی هستند در کنار هم جمع کرده و یک مجموعهای با عنوان شواری عالی اصلاًح طلبان را تشکیل داده به همین شکل فعالیتهای خود را ادامه خواهد داد؛ بنابراین اینکه این شورا تا کی دوام دارد سوال موجهی نیست.
وی افزود: با این حال و با وجود اختلافاتی که وجود دارد، هیچگاه کارگزاران از اصلاح طلبان جدا نمیشود و به جبهه اصولگرایان نمیپیوندد و یا حزب اتحاد به صرف اختلاف با کارگزاران با موتلفه همنشین نمیشود. این اختلافات را باید با واقع بینی نگاه کرد.
میرلوحی در رابطه برنامه شورای عالی سیاست گذاری هم گفت: در دورههای قبل روال این بود که بعد از هر انتخابات شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هیئتی را برای ارزیابی نظرات موافقان و منتقدان نسبت به عملکرد این شورا مأمور میکرد. این اقدام در دو دوره گذشته انجام شد، اما در این دوره هنوز چنین اتفاقی نیفتاده و علی القاعده اولین دستور کار شورای عالی باید همین موضوع باشد.
وی با تاکید بر اینکه جلسات شورای مرکزی حزب اتحاد ملت نظم پیدا کرده و مرتب تشکیل میشود گفت: وقتی مجلس تعطیل است و جلسات دولت هم به شکل مجازی برگزار میشود طبیعی است که فعالیتهای حزبی و سیاسی از نشاط قابل توجهی برخوردار نباشد.
عضو شورای شهر تهران تصریح کرد: البته احزاب در کشورهای مختلف اساس فعالیتهای سیاسی هستند و در این شرایط بحرانی نیز باید در کنار مردم در کار ارزیابی عملکرد دولت باشند و مجاز به سکوت و خانه نشینی نیستند، اما این بار بهانه کرونا مضاف بر سایر موارد توجیهی برای بی عملی احزاب شده است.
وی در پایان گفت: خود من از جمله منتقدین این موضوع هستم که چرا احزاب تنها در زمان انتخابات و لیست دادن سر از فضای سیاسی کشور در میآورند و در بقیه ایام فعال نیستند.