سرویس سبک زندگی فردا: کبد، خون را فیلتر کرده و هرگونه سمی را که ممکن است در آن باشد میزداید. کبد در متابولیسم و بهبود گوارش نیز نقش دارد. تغذیه پرچرب، شکر تصفیه شده، افزودنیها میتواند به کبد فشار وارد کند، چون باید بیش از حد کار کند تا از بدن دربرابر اثرات مضر این مواد محافظت کند. اگر داروهای شیمیایی هم مصرف شود وارد کبد شده و منجربه تولید مواد سمی میگردد. اما نگران نباشید، زیرا خوشبختانه میتوانید با یک قاشق روغن زیتون و آب لیمو هم کبد چرب را سم زدایی کنید. در ادامه این مطلب را به نقل از آشپزباشی بخوانید.
چرا روغن زیتون و آب لیمو؟
روغن زیتون:
رژیم غذایی نادرست منجر به انتقال اسیدهای چرب آزاد به کبد شده، تراکم تری گلیسرید کبدی را افزایش داده و منجر به بیماری کبد چرب میگردد. تحقیقات منتشر شده نشان میدهد رژیم غذایی سرشار از روغن زیتون با کاهش تراکم تری گلیسرید کبدی در کبد و میزان تری گلیسرید بعد از غذا، از بیماری کبد چرب پیشگیری میکند. مطالعهای دیگر هم فواید روغن زیتون بکر در مقابله با آسیب مزمن کبد را تائید کرده است. دلیلش هم خواص آنتی اکسیدانی و توانایی آن برای تنظیم عملکرد سلولهای کبد و تقویت متابولیسم است.
آب لیمو:
آب لیمو نه تنها به سم زدایی از کبد کمک مینماید، بلکه از آن دربرابر آسیب محافظت میکند. تحقیقی که توسط محققان هندی انجام شده نشان میدهد هسپریدین (نوعی بیوفلاوونید که در لیمو یافت میشود) توانایی محافظت از کبد دربرابر آسیبهای ناشی از سم را دارد.
روغن زیتون و آب لیمو را چگونه مصرف کنیم
صبح قبل از هرچیزی، یک قاشق غذاخوری روغن زیتون و یک قاشق غذاخوری آب لیمو را در یک ظرف کوچک ترکیب کرده و فورا بنوشید. این ترکیب باید پیش از صبحانه و با معده خالی مصرف شود. سم زدایی کبد به تنهایی کافی نیست، شما باید تغیراتی هم در سبک زندگی تان ایجاد کنید. سلامت کبد با پرهیز از الکل، خوردن غذاهای تازه و اجتناب از مداوای خودسرانه تامین میشود.