هندوانه از محبوبترین میوههای این فصل است. این میوه بهخصوص در ماه رمضان میتواند بخش زیادی از آب مورد نیاز بدن شما را تامین کند و خوردن آن بهویژه در وعده سحری و برای جلوگیری از تشنگی در طول روز توصیه میشود. همچنین این میوه دارای مقادیر قابل توجهی ویتامین C بوده و کالری نسبتا پایینی دارد و به دلیل وجود رنگدانه لیکوپن و ترکیبات آنتیاکسیدانی برای سلامتی بسیار مفید است. به دلیل بزرگ بودن این میوه، ما گاهی آن را در یک وعده مصرف نکرده و بخشی از آن را برای چند روز در یخچال نگهداری میکنیم. در ادامه شما را با نکاتی راجع به نگهداری هندوانه آشنا میکنیم.
در شرایط شیوع ویروس کرونا، هندوانه را حتما پس از خرید و قبل از قرار دادن در یخچال، با آب گرم و چند قطره مایع ضدعفونیکننده میوه و سبزیجات یا در صورت دسترسی نداشتن با مقدار بسیار کمی از مایع ظرفشویی بشویید. استفاده از مایع ظرفشویی برای سایر میوهجات این فصل بهخصوص توتفرنگی توصیه نمیشود، اما به دلیل ضخیم بودن پوست هندوانه، طالبی یا ملون و جذب نشدن مایع ظرفشویی در این میوهها بلا مانع است.
هندوانه برشنخورده حدود هفت تا ده روز در دمای محیط و حدود دو تا سه هفته در دمای یخچال قابل نگهداری است. در واقع زمان نگهداری آن بستگی به درجه رسیدگی و چگونگی نگهداری آن دارد. از قراردادن هندوانه در محیط گرم خودداری کنید، زیرا بافت آن حالت فیبری و نامطلوبی پیدا میکند. نگهداری هندوانه در یخچال توصیه میشود.
هندوانه پس از برش خوردن حداکثر تا یک روز در دمای محیط و سه تا پنج روز در دمای یخچال قابل نگهداری است. البته اگر آن را به برشهای بسیار کوچکتری تقسیم میکنید، مدت زمان نگهداری آن کوتاهتر خواهد بود.
برای نگهداری هندوانه در یخچال دورترین نقطه به فریزر را انتخاب کنید، زیرا هندوانه به دلیل دارا بودن آب زیاد، ممکن است منجمد شود و در اثر انجماد بافت آن دچار تغییراتی میشود که خیلی برای مصرف خوشایند نیست.
برشهای کوچک هندوانه حتما باید در ظرف دردار و مناسبی نگهداری شود. زیرا هندوانه آب زیادی دارد و مقدار زیادی از آب آن بلافاصله پس از برش شروع به خروج میکند و این روند همچنان در مدت نگهداری برشها ادامه مییابد. اگر برش کوچکی از هندوانه را برداشتید و قسمت زیادی از آن هنوز باقی مانده بود، حتما یک لایه پلاستیک نازک روی سطح آن بکشید تا هم از خشکشدن سطحی آن و هم از جذب سایر بوهای یخچال جلوگیری شود.
بدرنگ شدن و تیره شدن رنگ از علائم فساد هندوانه و بهخصوص هندوانه برشخورده است. هندوانههای برش خوردهای که علائم کپکزدگی در آن دیده میشود را سریعا دور بریزید. هندوانه را در خارج از محدوده زمانی ذکر شده در بخشهای قبلی نگهداری نکنید، زیرا ممکن است بدون نشانه خاصی فاسد شده باشد و شما با خوردن آن بیمار شوید.
منبع: روزنامه جام جم