بعد از اختلاف نظرهای زیاد میان وزارت صمت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان، شورای رقابت و یا حتی ستاد تنظیم بازار در تعیین قیمت جدید خودروهای داخلی، در نهایت سازمان بازرسی کل کشور به موضوع ورود پیدا کرد و با تعیین دستورالعمل قیمت گذاری خودرو در سال 99 توسط شواری رقابت و تایید نهایی توسط ستاد تنظیم بازار، در نهایت سرنوشت خودروهای داخلی مشخص و قیمت آنان در روز دوشنبه 22 اردیبهشت ماه رسما اعلام شد.
ماه هاست که بازار خودروی کشور با مشکلات زیاد و نوسان شدید قیمت دست و پنجه نرم می کند و خلاء معاملات بازار خودرو در روزهای تعطیلی کرونایی، باعث شد تا فنر قیمت ها روز به روز فشرده تر شده و به یکباره آزاد شود. علاوه بر این، تعیین قیمت های جدید برای خودروهای داخلی، باعث شد تا بار دیگر بازار خودرو متشنج شد و قیمت خودروها شیب تند صعودی به خود گیرد. افزایش قیمت خودروهای داخلی موضوعی حتمی شد، اما اختلاف نظر سازمان های مختلفی همچون وزارت صنعت، سازمان حمایت از مصرف کنندگان، شورای رقابت و یا حتی ستاد تنظیم بازار، باعث شد تا بیمار اورژانسی بازار خودرو در راهروی بیمارستان تعیین قیمت ها بدون سرپرست بماند. اما حالا با ورود سازمان بازرسی کل کشور به ماجرا و تعیین دستورالعمل قیمت گذاری خودرو در سال 99 توسط شورای رقابت، قیمت جدید خودروهای داخلی مشخص شد که در ادامه جزییات آن را مورد بررسی قرار خواهیم داد. پیش از آن لازم به ذکر است که دستورالعمل شورای رقاب، قیمت بهمن ماه 97 خودروسازان داخلی را مبنا قرار داده است.
حال پس از چانه زنی بسیار، وزارت صنعت، سازمان حمایت ، شورای رقابت و ستاد تنظیم بازار به توافقی برای افزایش قیمت محصولات خودروسازان داخلی برای کنترل بازار خودرو کرده اند.
رضا شیوا، دبیر کارگروه تنظیم بازار در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه ما درصددیم خودرو به دست مصرف کننده واقعی قرار گیرد، تصریح کرد: محصولات
ایران خودرو متوسط 10 درصد و
سایپا 23 درصد افزایش قیمت پیدا می کنند. در جلسه 20 اردیبهشت شورای رقابت هر خودروساز سبد تورمی قیمت های خود را به شورا اعلامکرد تا بر اساس آن قیمت گذاری انجام شود.
رئیس شورای رقابت خاطر نشان کرد: دلیل افزایش کمتر قیمت های ایران خودرو نسبت به
سایپا این است که در بهمن 97،
ایران خودرو در محصولات خود افزایش قیمت84 درصدی اعمال کرده بود.