به نظر نمیرسد این ویروس بر سلامت نوزادانی که زنده به دنیا میآیند تأثیر منفی داشته باشد
آزمایشهای آسیبشناسانهای که روی مادران تازه زایمان کرده مبتلا به کرونا انجام شده نشان میدهد جفت دچار آسیب شده است. این همان عضوی است که پیش از تولد بچه نقش روده، کلیهها، کبد و ششهای او را بازی میکند.
در نتیجهگیری این مطالعه آمده میزان آسیبی که ویروس به جفت وارد میکند خیلی زیاد است و ممکن است در عملکرد جفت در رساندن اکسیژن و مواد مغذی به جنین در حال رشد اختلال ایجاد کند.
دکتر امیلی میلر نویسنده همکار در این پژوهش و استادیار زنان و زایمان دانشگاه نورثوسترن شیکاگو در ایالات متحده گفت: «نمیخواهم تصویر ترسناکی از این مسئله در ذهنها ایجاد کنم، اما این یافتهها نگرانم میکند.»
او افزود در این پژوهش تنها 16 زن بررسی شدهاند، اما بزرگترین تحقیقی است که تاکنون راجع به سلامت جفت زنان باردار مبتلا به کووید 19 انجام شده است.
او گفت: «نمیخواهم از پژوهشی کوچک نتیجهگیری کلی کنم، اما بررسی گذرا و اولیه اثرات احتمالی کووید 19 بر عملکرد جفت، حاوی نتایج چشمگیری راجع به سلامت دوران بارداری است.».
اما در پایان این مطالعه آمده بعید است کووید 19 اثرات منفی بر سلامت جنین بگذارد. جفت حالت ارتجاعی زیادی دارد و دقیقاً کاری میکند که بدن بتواند از جنین در برابر بیماری محافظت کند. پس حتی وقتی با نصف ظرفیت خود کار میکند اغلب میتواند همه مواد مورد نیاز جنین را به او برساند.
در این مطالعه جدید، چنان که در پایان گزارش آن آمده، همه بچهها «سالم، کاملاً رسیده و بسیار طبیعی هستند.»
دکتر جفری گلدشتاین نویسنده همکار و استادیار آسیبشناسی دانشگاه نورثوسترن گفت: «بر اساس دادههای محدود ما به نظر نمیرسد این ویروس بر سلامت نوزادانی که زنده به دنیا میآیند تأثیر منفی داشته باشد.»
در مجموع 14 زن دوره بارداری را کامل طی کردند و نوزادانی با وزن طبیعی به دنیا آوردند، اما یکی از نوزادان نارس بود. بچه یک زن دیگر هم در سهماهه دوم بارداری سقط شد، اما، چون با وجود ابتلا به کووید 19 علائمی نداشت معلوم نیست ویروس کرونا در سقط جنین او نقشی داشته یا نه.
منبع: ایندیپندنت