به گزارش ایسنا، همتی رئیس جمعیت هلال احمر در حاشیه کارگروه ارزیابی فرصتهای مدیریت کرونا که امروز یکشنبه در محل وزارت کشور برگزار شد در جمع خبرنگاران گفت: هلال احمر از نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا ورود جدی به بحث آموزش همگانی داشت به شکلی که از اسفند ماه تا امروز بیش از 70 میلیون بازدید از سایت و اپلیکیشنهای هلال احمر در فضای مجازی صورت گرفته است.
وی افزود: یک میلیون و 350 هزار آموزش داده شده و گواهی این آموزش ها نیز صادر شده هلال احمر در کنار وزارت بهداشت و وزارت کشور غربالگری 21 میلیون نفر را در 7.5 میلیون خودرو انجام داد که در پی آن 14 هزار نفر مبتلا به بیماری کووید 19 به مراکز درمانی معرفی شدند.
همتی ادامه داد: مسئولیت 10 هزار تخت نقاهتگاهی به هلال احمر واگذار شد و تا آخرین روزها که بخشهای ما پر بودند هلال احمر خدمات خود را ارائه کرد. همچنین برای 44 هزار موسسه خیریه مجوز فعالیت صادر شد.
رئیس جمعیت هلال احمر ایران در تشریح کمکهای خارجی به کشورمان در پی شیوع ویروس کرونا گفت: 112 هزار محموله بین المللی وارد کشور شد که حدود 70 محموله از مقصد کشور چین بود.
وی افزود: جمعیت هلال احمر تا به امروز توانستند 52 هزار مکانی که نیازمند ضد عفونی بودند با بهره گیری از 7 میلیون لیتر مواد ضد عفونی کننده شامل مکانهایی همچون زندانها و ... را ضد عفونی کنند. همچنین 300 هزار بسته مواد غذایی در میان نیازمندان توزیع شد و 500 هزار نفر از بیماران خاص بستههای بهداشتی را دریافت کردند.
وی تاکید کرد: جمهیت هلال احمر با بهره گیری از شرکتهای تابعه در بحث تولید ماسک توانست روزانه بیش از 50 هزار ماسک، 4 هزار شیلد محافظ صورت ، 10 هزار مواد ضد عفونی کننده را تولید کنند.
همتی در تشریح وضعیت انبارهای جمعیت هلال احمر گفت: حوادث پی در پی در کشور متأسفانه باعث شده موجودی انبارهای ما کاهش پیدا کند به شکلی که در بازدیدی از 6 پایگاه اقماری و همچنین پایگاههای غیر اقماری داشتیم مشاهده شد موجودی انبارها بسیار ضعیف است به ویژه از حیث 16 قلم بحرانی که باید در انبارها موجود باشد. برهمین اساس جلسهای گذاشتیم که مقرر شده کمکهای خوبی در این حوزه ارائه شود. تصمیماتی که در سازمان برنامه و بودجه اتخاذ شده است.
وی ادامه داد: 1900 میلیارد تومان برای شارژ انبارها و خرید لجستیکی نیاز داریم که تامین این منابع مالی در شرایط موجود کمی سخت به نظر میرسد؛ اما مقرر شده طی روزهای آینده 300 میلیارد تومان به ما داده شود تا آمادگی حداقلی را بتوانیم کسب کنیم.
وی در خصوص کمکهای کشور سوئیس برای دریافت کمکهای بین المللی و خرید اقلام بهداشتی نیز گفت: در بحث برخی هدایاهای بین المللی، کشور سوئیس توانست آنها را آزاد کند؛ اما برای شرکتهایی که از آنها میتوانیم تامین اقلام کنیم تنها شرکتهایی هستند که دفترشان در کشور سوئیس است.
همتی در ادامه در خصوص احداث خانههای هلال در سراسر کشور اظهار کرد: حدود 40 هزار نقطه روستایی در کشور برای احداث خانههای هلال پیش بینی شده که تاکنون 1300 خانه هلال اقدامات اولیهشان انجام شده است. این خانهها با مرکزیت داوطلبان پیگیری خواهند شد و نمیخواهیم تشکیلات اداری جدیدی ایجاد کنیم. این کار را در شرایط اقتصادی موجود پیگیری میکنیم به شکلی که در تهران و 400 محلهای که در آن وجود دارد کار آغاز شده و تلاش میکنیم در کنار آموزش همگانی با بهره گیری از ظرفیت رسانهها تاب آوری مردم را افزایش دهیم و آمادگی برای برخورد با حوادث را بالا ببریم.